Anton Kovacs June 28, 2020

Capture

Nu prea văd care ar fi interesul rușilor să facă așa ceva și cred că, ținând cont de ceea ce s-a întâmplat acolo de-a lungul timpului, e și ilogic.

Probabil e o știre lansată de cineva care dorește să își justifice propria incompetență, exact ca și la noi când periodic lepădăturile lansează o perdea de fum cu unguri, evrei sau câini care mănâncă copii, iar după aceea ne trezim că ne-a mai furat cineva ceva.

Cred că nu e rău să ne amintim puțin, foarte pe scurt, despre istoria acestui conflict:

Toată povestea asta a luat naștere cândva în 1978 când Partidul Democrat din Afganistan a pus mâna pe putere, instaurând și acolo socialismul victorios, egalitatea între sexe, interzicerea exploatării omului de către om.

URSS (rușii, cum li se spune acum) au sprijinit acest regim, inclusiv militar. Unii spuneau că este vorba despre o invazie a armatei sovietice, alții că este vorba despre o susținere legitimă a guvernului afgan.

De cealaltă parte, opoziția, mujahedinii și talibanii, sprijiniți de Pakistan, dar și de alte țări islamice, luptau împotriva comuniștilor și a rușilor, că nu le prea plăcea lor cu drepturile femeilor și cu steag roșu și alte exemple din astea negative.

Și SUA îi sprijinea, în numele libertății, pe acești părinți bărboși ai Al Quaida și ISIS, oferindu-le lansatoare de rachete, armament, tehnicieni militari și tot ce mai era nevoie.

La un moment dar rușii au plecat de acolo, era prin 1989 când Rusia, condusă de Mihail Gorbaciov ajunsese exportator de democrație.

Puterea le-a rămas talibanilor sprijiniți de cine erau sprijiniți și rezultatul a fost o tragedie.

Women-in-Afghanistan-then-and-now

Femei pe o stradă din Kabul înainte și după preluarea puterii de către regimul taliban.

 

Timp de 10 ani descreierații ăia au distrus țara, au executat oameni pe stadioane iar întreaga țară a devenit o imensă fabrică de heroină și teren de antrenament pentru teroriști.

In 2001 are loc atacul împotriva SUA, povestea cu Turnurile Gemene și Pentagonul.

Președintele Bush Cel Tânăr, ca să arate ceva, trimite armata în Afganistan dar uită să el spună ce trebuie să facă așa că ăia, împreună cu aliații din NATO, în loc să instaureze democrație și civilizația secolului XXI o tot freacă pe acolo de vreo 20 de ani fără să facă absolut nimic în afară de a ne cheltui banii.

 

***

 

Capture2

 

Domnule primar, hai să o luăm de la început:

Ați tăiat 15717 copaci și ați plantat 29459 copaci.

Ne oprim aici, facem împărțirea și ajungem la 1.88 copaci plantați la fiecare copac tăiat.

Dar…

Un copac plantat poate “să prindă” sau poate să nu prindă.

Nu cred că cineva a verificat câți din copacii ăia plantați mai trăiesc.

Mai avem o problemă aici în Timișoara, este vorba despre faptul că oamenii ăia care se ocupă de plantarea copacilor sunt complet incompetenți, practic sunt niște necalificați plătiți mult prea generos. Sau poate niște firme de casă care nu prea au nimic de-a face cu această știință care se numește horticultură, probabil pentru ei e important săcâștige bani, nu să facă o treabă ca lumea.

Au fost plantați și copaci care au prins, în Piață Nicolae Bălcescu, și în jurul stadionului 1 Mai și în alte locuri.

Citește și:  Revista presei 21.07.2020

Dar uitați-vă de exemplu la copacii plantați în urmă cu câțiva ani pe strada Versului și Aleea Sănătății.

S-au plantat acolo, în urmă cu vreo 3 ani  niște copăcei cu diametrul de 8-10 mm.

Cei care mai sunt au și acum tot 8-10 mm, au tot 3-4-10 frunze, ca în momentul în care au fost plantați.

Ăștia nu sunt copaci viabili.

In schimb uitați-vă la plantația de protecție de vis-a-vis, tot pe Aleea Sănătății.

Acolo anul trecut s-a ras tot cu lama buldozerului, până și nuci au fost tăiați. A fost un dezastru ecologic acolo.

Dar de anul trecut până acum au crescut niște salcâmi care sunt mult mai înalți și mai viguroși decât salcâmii plantați de dumneavoastră la numai câțiva metri distanță.

O altă problemă o constituie ceea ce dumneavoastră numiți “toaletare”.

Am pe undeva un manual în care scrie că atunci când se face toaletarea nu se vor tăia mai mult de 30% din volumul coroanei.

Dacă te uiți la un copac toaletat în Timișoara te apucă plânsul, rămâne trunchiul și două-trei cioturi.

Si nu în ultimul rând, să nu spuneți că nu știți, nu contează neapărat numărul copacilor, contează suprafața frunzișului, că în funcție de suprafața aceea face copacul oxigen.

Din păcate zece mii de copăcei tineri proaspăt plantați nu fac cât salcia aceea pe care ați tăiat-o în Bălcescu. Acesta este motivul pentru care nu a fost bine că ați tăiat copaci adevărați, cu o suprafață mare a frunzișului, și în locul lor ați plantat copăcei care vor ajunge la maturitate abia peste câteva zeci de ani.

 

***

 

Capture3

Criza economică actuală este mai gravă decât Marele Crah din 1929, a declarat, vineri seara, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

„Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani. În primul rând că n-a mai existat o criză dublă, una de sănătate şi una economică. Este mai rău decât în criza economică din 1929.

”Pe timp de pace este cea mai mare criză”

 

***

Capture4

Cei patru au fost duși la Poliție, iar polițiștii au făcut un dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și violare de domiciliu.

 

2 ani pentru una, un an și 6 luni pentru alta, încă 6 luni, se aplică pedeapsa cea mai mare și după 6 luni sunt cu toții liberi să se ducăla femeia aia șî săo răpească dsin nou., Sau să-i dea foc.

Nu e bine așa.

Ar trebui făcută o lege specială pentru răpire, cum au ăia la America RICO pentru corupți.

Nu lipsire de libertate ci “răpire”, nu mai iei 1-2 ani, sau cel mult 7 ani dacă fapta a dus la moartea victimei, ci iei 99 de ani, fără posibilitatea de eliberate condiționată.

Pentru asta ar trebui să iasă în stradă toate femeile șî feministele, nu pentru Me Too și alte prostii.

Până nu se va face așa problema asta nu va fi rezolvată și zilnic vom citi că a mai fost răpită o femeie sau un copil.

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*