Va trebui ca fiecare dintre noi să fim tare atenți pe cine alegem în 9 iunie, nu numai în funcția de primar, ci și la alegerile alea europene.
Pentru că nu e de glumit, acum nu mai e vorba despre pistoale cu bile care conțin vopsea colorată, nu mai este vorba nici despre jocuri video, ci este vorba despre a alege între pace și război.
Dacă „pace” înseamnă modul în care am trăit până acum, război înseamnă că gata cu aruncatul pâinii la gunoi, nu de alta dar nu vom mai avea nici ce mânca, darămite ce arunca, gata cu traiul dulce, iar în loc de concedii în locuri exotice vom merge în cine știe ce șanțuri noroioase să nu ne împuște careva sau să ne calce tancul.
Iar când te împușcă dușmanul nu mai poți să repornești jocul.
Să nu credeți cumva ca îi votați ca idioții pe ăstia care ar fi în stare nu numai să vă omoare pe voi, ar fi în stare să-și omoare și mamele dacă asta i-ar face să câștige niște bani, și o să vină America sau altcineva să vă apere, ăia nu sunt în stare nici să-și măture străzile, până ajung ei în Europa cu tancuri și avioane o să scrie cu litere chirilice pe tablele alea cu numele străzilor.
Și mai trebuie să fim atenți și pentru că suntem manipulați, în loc ca cei din presă să fie conștienți că ungurii ăștia sunt printre puținii care au rămas cu capul pe umeri în privința alegerii dintre pace și război, ei caută să-i denigreze cu fiecare ocazie.
Macron denunță fascinația Europei pentru autoritarism.
Nu e nici pe departe așa, să nu creadă cineva că noi, românii, de exemplu, îl plângem pe Ceaușescu pentru că ne împușca când doream să trecem frontiera, sau când ne dădea rații.
Nouă, europenilor, nu ne place autoritarismul.
Dar nu ne place nici o țară, Europa, sufocată de legi incredibil de proaste, de ineficiență, de corupție, de lideri complet retardați și nu în ultimul rând de nenumărate restricții, că tot vorbea domnul Macron despre autoritarism. Cum să vorbești despre autoritarism, măi papagalule, când ai interzis cetățenilor tăi să meargă să-și câștige pâinea de zi cu zi dacă nu se vaccinau cu căcaturile alea mânărite de prietena ta, blonda Ursulina?
Cât de penibil poți să fii pentru a accepta să te strige lumea pe stradă „domnu’ Al României Paul”?
Asta a fost încă una din marile greșeli pe care le-am făcut noi, românii, după revoluție: am acceptat să vină aici tot felul de escroci și șmecheri, sau foști legionari și securiști dezertați care să ne învețe despre democrație, economie, strategie și alte lucruri.
Într-un timp mai venea pe la mine la firmă un prieten, mare șef în cadrul DGA.
Mai venea și altul care era la Poliția Economică, tot cu grad mare.
Și le tot spuneam în timp ce stăteam și dezbăteam problemele globale ale omenirii, băi papagalilor, în timp ce vouă vă pasă numai de lefuri și de pensii, ăștia ne fură țara de sub cur, iar asta va duce la disoluția Statului.
Ei, uite că am avut dreptate, țara asta s-a dus dracului și s-a transformat într-o cleptocrație, o țară de hoți, curve și escroci.
Știu că voi, Ionescu, Popescu, Georgescu, nu sunteți nici hoți, nici escroci și poate nici curve. Nici eu nu sunt.
Dar noi nu contăm, mâine ne ia dracu și nici Facebook-ul nu o să știe că nu mai suntem.
Contează ăia care ne conduc, ei hotărăsc felul în care sunt văzuți românii.
Asta e, în România e tot mai greu ca un tânăr să-și cumpere o casă. Nu e vorba numai despre case, în curând nici detergent nu o să ne mai permitem să cumpărăm.
În ultimul timp apar tot mai des articole în sprijinul acestei afirmații, chiar dacă unii, suporteri ai celor care ne guvernează de prea mult timp, încearcă să ne convingă că nu este așa și că România neo-liberală este un paradis pentru cei fără case. Este un paradis, pentru hoți și frații lor, de aia unii au câte 6-10-12-20 de căși.
Revenind la noi în târg, eu cred că dacă Pasarela Gelu tot nu mai există, poate că asta nouă, care e un pod nou nouț, ar trebui să poarte alt nume, la fel cu strada aia.
Să-i spunem poate așa cum îi spuneau oamenii în copilăria mea, strada (și podul) Geml. Sau altfel, că am avut primari mulți și unii de excepție în orașul ăsta.
Josef Geml a fost primar al orașului la un moment dat, îl știm cu toții cine a fost și ce a făcut, dacă nu știm îl găsim pe Wikipedia, în timp despre Gelu nu știm nici măcar dacă a existat vreodată un personaj cu acest nume într-un alt loc decât în cărțile de istorie de clasa a IV-a.
Domnul Nicolae Robu spune că dacă cineva numit „Drukeria” îi va cere acest lucru, va revopsi tramvaiele galbene în violet.
Eu nu știu cine e Drukeria ăsta de are dreptul să hotărască în numele cetățenilor din acest oraș ce culoare să aibă tramvaiele.
Mă gândesc că dacă e cu violet, ar fi poate niște suporteri ai echipei de fotbal Politehnica Timișoara.
Nici la fotbal nu pricep de aceea am căutat pe Google să văd dacă echipa asta mai există, că nu prea am mai auzit de ea în ultimii ani.
Se pare că există.
Dar am aflat fără să caut că mai avem o echipă aici la noi, se numește Ripensia, de asta știu pentru că a jucat Otata, bunicul meu, fotbal acolo în tinerețe.
Și atunci de ce să vopsim tramvaiele neapărat în culorile Poli și să nu le lăsam galbene, ca la Ripensia, urmând să le revopsim și pe celelalte, că s-ar vedea și mai bine în trafic?
Facem tramvaiele galbene și mașinile de pompieri roșii, ca să fie reprezentate ambele culori. Și nici nu mai cheltuim banii pe tot felul de prostii.
Sau, și mai bine, să nu ne mai luăm după toate viniturile care își imaginează că Timișoara este cel mai bine reprezentată de către niște echipe de fotbal de mâna a 7-a.
***
Cabinetul Orbán: Decizia între război și pace este problema principală în alegerile pentru PE
„Cei care sunt pro-război îi înghită pe cei care sunt slabi, așa cum se vede în Germania”, a spus Menczer, subliniind că Germania a început prin a trimite doar căști la război, dar astăzi trimiteau tancuri și doreau conscripție. Menczer l-a citat pe ministrul german al apărării care a sugerat introducerea recrutării, adăugând că Manfred Weber, șeful Partidului Popular European, a dorit să o introducă la nivelul UE. Alți politicieni germani, a spus el, spuneau că recrutarea ar trebui să se aplice și femeilor. UE se îndreaptă spre război Directorul de comunicații a spus că premierul ungar trebuie să apere pacea țării „o negociere la un moment dat”. Acest lucru, a adăugat el, a fost posibil doar dacă oamenii și-au exprimat sprijinul clar pentru pace și Viktor Orban la alegerile din 9 iunie . Menczer a spus că cele două condiții pentru oprirea „navei comune europene” despre care a spus că „se îndreaptă spre război cu o viteză enormă” sunt alegerile pentru PE și alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie. El a adăugat că devine din ce în ce mai clar pentru oamenii din fiecare țară europeană „că ceea ce se întâmplă nu este în interesul lor”.
Premierul Orbán vrea ca Ungaria să fie neparticipantă la NATO: va fi expulzată Budapesta?
Potrivit politico.eu , premierul Orbán a vorbit despre un statut special pentru Ungaria în NATO . El a spus că și-ar dori ca Ungaria să devină o țară neparticipantă la operațiunile din afara teritoriului alianței militare.
Orbán și guvernul său au avertizat de luni de zile cu privire la o escaladare incontrolabilă într-un război mondial. Țara a fost plină de panouri publicitare de săptămâni în care strigă „Război!” și înfățișând politicieni de opoziție. Guvernul ungar spune că un lobby internațional considerabil urmărește ca UE și NATO să intre în războiul din Ucraina.
Von der Leyen apără planul de cooperare cu grupurile de dreapta
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a răspuns din nou criticilor care au denunţat disponibilitatea sa de a coopera cu grupurile de dreapta din Parlamentul European, relatează DPA sâmbătă.
Macron denunţă „fascinaţia Europei pentru autoritarism” şi cere un vot european
Aflat duminică la Berlin, preşedintele francez Emmanuel Macron a deplâns „fascinaţia pentru autoritarism” în Europa şi a făcut apel la populaţie să meargă la vot la viitoarele alegeri europene din 6-9 iunie pentru a „apăra” democraţia.
Fost șef al spionajului militar ceh: Ucraina riscă să ajungă foarte rău
Ucraina trebuie să intre în discuții de pace cât mai curând posibil, a scris fostul șef al informațiilor militare cehe, generalul Andor Sandor, într-un articol pentru iDNES. „Situația actuală de pe front sugerează că, dacă conflictul armat continuă și nu se găsește o soluție pașnică, Ucraina riscă să ajungă foarte rău”, se arată în publicație.
Decizia de respingere a extrădării Prințului Paul, contestată. „Nu a fost prezentată nicio dovadă care să arate un risc real și serios”
Decizia de respingere a extrădării prințului fugar, Paul Lambrino, a fost contestată. Procurorul general maltez a subliniat că „nu a fost prezentată nicio dovadă care să arate «un risc real și serios»” că drepturile fundamentale ale acestuia să fie încălcate, relatează Times of Malta.
Ce spune judecătoarea care l-a condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu despre decizia de suspendare a recuperării prejudiciului
Decizia luată vineri de Tribunalul București privind suspendarea recuperării prejudiciului în dosarul de corupție al lui Dan Voiculescu reprezintă „un semnal manifest al disoluţiei Statului de Drept în România”, spune Camelia Bogdan, judecătoarea care a condus completul de la Curtea de Apel București ce a pronunțat condamnarea la zece ani de închisoare, într-un interviu acordat Epoch Times.
ZF Live. Să ai propria casă devine foarte dificil. Alexandru Rădulescu, SVN România/Credit & Financial Solutions: Înainte o persoană cu un salariu de 5.000 de lei reuşea să împrumute aproape 100.000 de euro, acum ajunge doar la jumate VIDEO
Văduva bărbatului ucis la Padina spune că se teme pentru viața ei după ce fiii „vrăjitoarei” Sidonia au fost plasați în arest la domiciliu
Elena Anghel, văduva bărbatului înjunghiat, în ianuarie, în timpul unui scandal la un hotel din Padina, a vorbit la Antena 3 despre momentele cumplite pe care le-a trăit atunci când soțul ei a fost ucis dar și despre faptul că acum se teme pentru viața ei și a copiilor, după ce cei trei bărbați acuzați de omor au fost eliberați din închisoare și plasați în arest la domiciliu.
Cum arată noul pod peste Bega, construit în locul unuia din anii ’40. Dotările spectaculoase pe care le are FOTO
Un vechi pod peste canalul Bega, cunoscut și sub numele de Pasarela Gelu, construit în 1949, a fost dărâmat în vara anului 2023. În locul lui a fost construit, cu aproximativ 2,5 milioane de euro, un pod cu adevărat spectaculos.
Tramvaiele galbene Bozankaya vor fi revopsite in violet dacă Druckeria îi va cere acest lucru „primarului Robu”
Actuala administrație Fritz a fost acuzată de fostul primar Nicolae Robu că a înlocuit violetul din cromatica tramvaielor Bozankaya cu galben-negrul habsburgic, comanda fiind făcută pentru noile garnituri ce urmau să vină de la producătorul turc, parte din contractul cu Timișoara. La vremea aceea, subiectul a excitat puțin sentimentele celor care gândeau în culorile alb-violet…
Paradoxul ultimelor decenii: Inventat în SUA, dar „made in China”. Chinezii versus restul lumii în cursa pentru dominația energiei solare
În anul 2023 China a implementat o capacitate solară de 216.9 gigawați (GW), depășind astfel întreaga capacitate de 175.2 GW instalată până în prezent în Statele Unite. Această realizare reprezintă un moment semnificativ și subliniază o mare discrepanță în adoptarea energiei solare între cele mai importante două economii ale planetei, dar și restul marilor actori economici.