„Suntem pe cale să distrugem lumea” cu războaile, avertizează Papa Francisc: „Să ne oprim cât încă mai este timp!”
Trump îi acuză pe Biden și Kamala Harris că au implicat SUA în războiul din Ucraina: „Suntem blocați în acel război, dacă nu sunt eu președinte”
Candidatul republican la președinția americană Donald Trump a declarat marți că Statele Unite trebuie să iasă din războiul din Ucraina și că vicepreședinta democrată Kamala Harris și președintele Joe Biden nu intenționează să facă acest lucru, relatează Reuters.
„Biden și Kamala ne-au băgat în acest război din Ucraina, iar acum nu ne pot scoate afară. Nu ne pot scoate”, a spus Trump într-un discurs în Georgia.
Planul de victorie al lui Zelensky nu conține nicio victorie și nici un plan
După ce au participat la săptămâna la nivel înalt a Adunării Generale a ONU, președintele american Joe Biden și președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky se vor îndrepta la Washington, unde vor discuta despre cererea lui Zelensky de a folosi rachete occidentale cu rază lungă de acțiune pentru a lovi mai adânc în interiorul teritoriului rus. Administrația Biden i-a cerut lui Zelensky o explicație despre modul în care astfel de lovituri ar duce la o victorie militară ucraineană.
Zelensky a spus că planul său de victorie ucrainean este acum complet și a promis că prezentarea sa va include contabilitatea solicitată, deoarece stabilește ceea ce este necesar pentru a realiza o serie de pași identificați către victorie. Deși detaliile planului nu au fost dezvăluite, presa a relatat o schiță a planului. Conturul planului de victorie ucrainean pare să lipsească atât victorie, cât și plan.
Zelenski, cel mai tare om de vânzări din istorie, cum vine în SUA, mai pleacă cu 60 de miliarde de dolari, spune Trump, care crede că președintele ucrainean ar vrea ca Harris să câștige alegerile.
„Cred că Zelenski este cel mai tare om de vânzări din istorie. De fiecare dată când vine în SUA, pleacă cu 60 de miliarde de dolari”, a remarcat luni Trump la un miting în statul Pennsylvania. Zelenski „vrea foarte mult ca ei (democrații) să câștige aceste alegeri, dar eu aș face altfel, voi reuși să fac pace”, a adăugat Trump.
FBI ii urmărește pe americanii care au luptat în Ucraina
VIDEO Cine distruge planeta? Să vorbim și despre firmele care produc „lucruri făcute să se streze după prima folosire”
„Marile companii de gaz și petrol știau încă din anii ’70 că reciclatul plasticului nu este fezabil sau că nu poate fi justificat economic”, arată unul dintre clipuri.
În loc să investească în plastic cu durată mare de viață, ce au făcut? Ce era mai profitabil pentru ei.
„Au continuat să producă plastic de unică folosință și să investească miliarde de dolari ca să promoveze mirajul reciclării”. Efectul? Dacă publicul crede că reciclatul funcționează, nu o să-l mai preocupe mediul, după cum a spus unul dintre oficialii producției de plastic.
Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să reciclam plasticul, chiar dacă doar 10% din el se poate recicla. Pentru că procesul de reciclare este important. La „sticlele de sticlă”, de pildă, reciclarea se face mult mai bine. Ca și bateriile. Aluminiul este și el super reciclabil.
Și cu plasticul ce facem? Singura soluție substanțială pentru plastic „e să nu mai produc atâta degeaba”.
Dar și producătorii au rolul lor. Firmele care produc intenționat prost, „ca să se strice”, afectează enorm mediul. „Degeaba vrei să repari sau să refolosești lucruri dacă ele sunt făcute să se strice după prima folosire”, spun cei de la „Loteria Climatică”.
Capsula pentru sinucidere asistată, folosită pentru prima dată. Cadrele medicale implicate au fost arestate în Elveția
Capsula sinucigașă Sarco a fost utilizată pentru prima dată, au confirmat creatorii săi, o femeie americană în vârstă de 64 de ani fiind considerată prima persoană care a murit în dispozitiv, „sub un coronament de copaci”, în Elveția.
An de an, în septembrie, autoritățile locale de la Bruxelles aleg o zi în care circulația autovehiculelor, în afara transportului public și a celor cu derogare, este strict interzisă.
În acea zi, oamenii ies la plimbare, pe jos sau cu bicicletele, și se bucură de străzile goale și liniștea care cucerește orașul. Practic, pentru o zi, Bruxellesul s-a transformat într-un uriaș teren de joacă, a scris presa belgiană.
Doar transportul public a funcționat, între orele 9:30 și 19:00, așa că străzile s-au transformat în zone de promenadă, piste de alergare sau de ciclism.
Vin vremuri tulburi, potrivit șefei Băncii Centrale Europene – Situația de azi, asemănătoare celei dinainte de marea criză și de război
Economia globală se confruntă cu o fragmentare similară celei din epoca „naţionalismului economic”, care a cauzat colpasul comerţului internaţional şi Marea Criză de la sfârşitul anilor 1920, a spus preşedinta Băncii Centrale Europene, scrie Ziarul Financiar.
„Ne-am confruntat cu cea mai dură pandemie din 1920, cel mai dur conflict în Europa din 1940 şi cea mai mare criză a energiei din 1970”, a declarat Christine Lagarde. Aceste tulburări au schimbat permanent activitatea economic globală, adaugă preşedinta BCE.
„Parelele dintre 1920 şi 2020 incep să iasă în evidenţă”, explică Lagarde.
Europa pare să se îndrepte către o recesiune. Cele mai mari economii ale sale, Germania și Franța, se luptă cu probleme politice și economice, spun analiștii
Northvolt concediază 25% din angajații pe care-i are în Suedia
Producătorul de baterii Northvolt preconizează aproximativ 1.600 de concedieri în Suedia, aceasta fiind una dintre măsurile de stabilitate pentru reducerea cheltuielilor. O mie dintre aceștia lucrează la gigacentrala din Skellefteå, cea care are un produs prima sa celulă la sfârșitul anului 2021, într-un moment în care vânzările de vehicule electrice cresc vertiginos, relatează The Barent Observer.
Generația Z nu rezistă prea mult pe piața muncii. Experții spun că problema pleacă a sistemului educațional
Companiile concediază rapid angajații din Generația Z la doar câteva luni după ce i-au angajat, conform unui nou raport, dar în loc să dea vina pe aceștia, un expert a spus că vina ar putea fi de fapt a altcuiva.
Generațiile sacrificate. Consecințele incredibile ale închiderii școlilor de arte și meserii
Efectele desfințării în 2009 a școlilor de arte și meserii se fac resimțite și astăzi, spun specialiști în domeniul ocupării forțelor muncii. Și sunt destul de grave, mai ales pentru județele sărace. În primul rând sa creat o penurie de meseriași, iar mulți au rămas fără școală.
Kelemen Hunor: „Dacă asta e stabilitate politică, atunci haideţi să definim haosul”. Ce spune liderul UDMR despre legea pentru Iohannis
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, critică cele două formaţiuni aflate la guvernare, arătând că în România nu este stabilitate politică de mai bine de un an. „Uitaţi-vă la buget, la tot ce s-a întâmplat de mai bine de un an de zile şi, dacă asta este stabilitate politică, atunci haideţi să definim haosul”
Exclusiv. 1 din 2 orașe din România verificate de Garda de Mediu nu asigură cetățenilor suprafața obligatorie de spațiu verde
Va avea lift panoramic si va imbraca haine noi. Inca o cladire din Piata Libertatii din Timisoara se va intoarce la frumusetea de odinioara cu aproape 3 milioane de euro
TIMISOARA. La aproape un an de cand a obtinut o finantare insemnata prin programul national pentru consolidari antiseismice, Biblioteca Judeteana Timis, aflata intr-o stare avansata de degradare, a ajuns in faza licitatiei pentru lucrari de reabilitare.
Toate sperantele sunt puse in banii europeni pentru modernizarea Pietei Traian din Timisoara. Va costa 34 de milioane de euro
TIMISOARA. Dupa ce a cheltuit deja mai bine de 650.000 de euro pe „desene” si servicii de urbanism, Primaria Timisoara isi pune sperante in banii europeni pentru a reusi sa si puna in practica planul de regenerare urbana a zonei Traian, cartierul Fabric.
Peste 1 milion de euro pentru 2. 214 mp de pamant si case. Au fost aprobate exproprierile pentru terenurile pe care se va construi candva Podul Solventul
Micropăduri, amenajări pentru nevăzători, piste de biciclete. Cele 18 proiecte câștigătoare ale bugetării participative din 2024
Concert de jazz simfonic cu Teodora Brody și Orchestra Filarmonicii Banatul Timișoara
Filarmonica Banatul Timișoara invită spectatorii la un concert senzațional, vineri, 27 septembrie, de la ora 19, la Sala Capitol.