Doi soți din India au renunțat la tot ce aveau, și aveau mult, pentru ca să se poată călugări.
Nu știu dacă au făcut bine sau rău, dar asta înseamnă credință.
Credință nu este ceea ce se întâmplă la noi unde bandiții merg la biserică ca să se roage să nu-i prindă DNA-ul sau poliția că au furat, nici să-ți tatuezi o cruce pe mână, nici să faci contracte oneroase cu statul sau cu administrațiile locale și duminică să mergi la biserică unde socializezi și pui la cale noi afaceri cu alții ca tine, sau să faci biserici sau blocuri în parcuri fără să-i întrebi pe cetățenii orașului dacă sunt de acord să renunțe la un bun care le aparține în favoarea unui grup oarecare.
În presa de ieri se anunța că o stradă care fusese transformată în curtea personală a unora va fi redată publicului.
Și reacția unora nu a întârziat să apară, se spune că actualul primar își face nejustificat campanie, că acea stradă nu ar fi fost închisă de cei a căror curte a fost în ultimii zeci de ani, ci a fost închisă de Miliție, în anii ’50.
Mărturisesc că habar nu aveam despre acea stradă, nu am locuit în acea zonă, acolo locuiau exclusiv anumiți tovarăși, colaboratori cu merite deosebite ai fostului regim, dar hai să o luăm logic:
Miliția închide acea stradă în anii ’50.
Ulterior, cândva după Revoluție cineva transformă printr-o modalitate oarecare acea clădire a Miliției în proprietate privată și prin niște interpuși și vânzări succesive aceasta ajunge în proprietatea altcuiva, nu neapărat a celor care figurează în acte.
Dar în anii ’90, atunci când teoretic țara s-a resetat, se știa că acolo este o stradă, existau înregistrări cadastrale și tot felul de alte documente.
Când cumperi o proprietate atât vânzătorul cât și cumpărătorul, și autoritățile, știu exact, cu o precizie de centimetru, care sunt limitele proprietății.
Nu pot să-mi vând, de exemplu apartamentul și să spun că din proprietate face parte și o bucată din parcarea din fața blocului.
Așa că fostele administrații știau, fără nici un dubiu, că acea curte nu aparținea vreunei persoane private, ci că acolo este o stradă, adică proprietatea mea și a voastră, cei care citiți acest text.
Dar nimeni, nici autoritățile locale, nici reprezentanții statului în teritoriu, nu au făcut nimic pentru a rezolva această situație.
Și asta dovedește că toate acele autorități, cei din Primărie, cei din Prefectură, Poliția Locală și care dracu or mai fi luând leafă pentru ca să rezolve acest gen de situații au fost cu toții complicii ălora care au transformat o stradă în curte personală.
Atenție, nu Primăria sau Prefectura ca instituții a fost complicii, ci niște persoane cu nume, prenume, CNP și poate chiar și apartenență la vreun partid.
Dacă țara asta ar fi un stat de drept, nu este, toți indivizii ăștia ar trebui să plătească statului, retroactiv, chiria pentru acel teren, o chirie la nivelul zonei respective, începând cu data la care au fost numiți în funcție și până acum.
Că fără complicitatea lor, probabil interesată, ăla nu putea să-și facă garaj sau magazie de lemne sau gard pe spațiul public.
Și mai gândiți-vă la o chestie, așa cum medicul ăla de la București nu e singurul care trimite pacienții la privat, tot așa nici strada asta nu e singurul teren din oraș care a fost „sifonat”.
Mai sunt chiar și străzi, iar situațiile sunt de notorietate.
Chiar în buricul târgului, în Piața Libertății, avem strada Carol Robert de Anjou.
Precedenta administrație, ăia “super curați și cinstiți”, a cheltuit chiar și niște bani cu reabilitarea acelei străzi (și nu știu de ce nimeni nu s-a sesizat că o pentru reabilitarea unei străzi transformată în curtea unei firme s-au cheltuit niște bani publici, așa că am putea discuta despre o altă complicitate, la un furt din bani publici).
Mai avem și strada Bolintineanu, și aia „privatizată”.
Eu tare m-aș uita în niște acte să văd dacă ăia care au cumpărat ELBA au cumpărat și strada aia.
Iar dacă a fost cumpărată, vânzătorul, Statul Român, trebuie să rezolve situația, să le restituie ălora de la ELBA suma aferentă și astfel strada să reintre în patrimoniul orașului, pentru că nu este admisibil ca toți cetățenii Timișoarei să fie păgubiți pentru că niște dobitoci, sau hoți, au făcut o greșeală sau o mânărie.
***
Israelul a lansat un atac asupra Iranului
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârșitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.
Un cuplu bogat din Gujarat, India, a decis să-și doneze toată capacitatea de a avea 24 de milioane de dolari către organizații de caritate și să devină călugări jainisti, iar de acum înainte vor trăi doar din mila altora.
Statele Unite s-au opus prin veto aderării depline a Palestinei la ONU
Statele Unite s-au opus joi prin veto în Consiliul de Securitate aderării Palestinei ca membru cu drepturi depline la ONU, o posibilitate critică de aliat lor, Israelul, potrivit AFP.
300 de miliarde de euro sunt retrași anuale din Uniunea Europeană de alte țări, în principal SUA, a declarației Comisiei Europene Europene (CE) Ursula von der Leyen, citând date citate de fostul premier italian Enrico Letta, care a făcut un raport. la liderii UE.
”Triughiul imposibil”: planurile globale ale Europei se bazează pe bani pe care nimeni nu-i are
În demersul de a menține Europa relevantă, cei 27 de lideri ai UE vor proclama joi un nou „acord” pentru a susține revigorarea economică a Europei, de a lupta împotriva schimbărilor climatice și de a construi energie curată și industrii digitale care să rivalizeze cu cele. din China, SUA și India. Viziunea implicată aspirații îndrăznețe […]
Șefa FMI: America bate economic Europa din cauza prețurilor la energie
Fondul Monetțional (FMI) Apreciază că prețurile energiei se numără printre factorii care fac posibil ca economia SUA să depășească națiunile europene, a declarat directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, într-o conferință de presă.
Guvernul Spaniei ar urma să recunoască Palestina ca stat, fără să țină cont de poziția altor state membre ale Uniunii Europene pe această temă. Surse din interiorul guvernului de la Madrid, citată de administrare EFE, preluare de Agerpres, au asigurat că, în urma unor întâlniri ale premierului Sanchez cu alți lideri europeni pentru analizarea situației complicate din Orientul Mijlociu, sa luat decizia recunoașterii Palestinei.
Dan Dungaciu: „Ideea de victorie a Ucrainei NU mai este susținută de niciun militar”
Într-o ediție transmisă live de Gândul, Prof. univ. dr. Dan Dungaciu, director general al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion IC Brătianu“ al Academiei Române, a analizat dinamica războiului din Ucraina.
România este pentru a treia lună consecutiv țara cu cea mai mare inflație, conform statisticilor Eurostat, iar ca și cum nu ar fi ajuns, doar bulgarii câștigă mai puțin. Analistul economic Adrian Negrescu explică, pentru „Adevărul”, cum ai ajuns aici și de ce statul nu are soluții.
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între venituri mari și cele mici în rândul populației: venitul mediu al celor mai bogați 10% dintre români (a zecea decilă) este de aproape 5 ori mai mare decât al celor mai săraci 10% ( prima decilă), conform datelor Eurostat din 2022.
Bolile cronice netransmisibile o provocare majoră pentru sistemul de sănătate, iar impactul acestora asupra societăților esteante: peste 90% din decesele cauzate la nivel european sunt determinate de aceste boli, iar în România decesele din cauzele tratabile au fost de 235 la 100.000 de locuitori. , ceea ce mai este de 2,5 ori mult decât media UE.
Pe 16 aprilie 2024 au intrat primii pacienți în Spitalul pentru copiii bolnavi de cancer construit de Asociația Dăruiește Viață, cu implicarea peste 350.000 de donatori persoane fizice și peste 8.000 de companii în curtea Spitalului Marie Curie. Cristian Tudor Popescu la criticat dur pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, odată cu transferarea primilor pacienți în noul spital.
Clădirea spitalului construit de Asociația „Dăruiește Viață” în curtea Spitalului Marie Curie a fostă pe 24 noiembrie 2023, dar timp de mai multe luni Ministerul Sănătății a blocat darea în funcțiunea acestuia.
Sunt persoane care nu lucrează, nu au venituri (cel puțin oficial), din diverse motive, dar doresc să fie asigurate la sănătate pentru a beneficia de servicii publice. În acest caz, trebuie să depusă Declarația unică 2024.
Cristina Bălan, artista care în 2015 a câștigat marele trofeu la „Vocea României”, a povestită experiența traumatizantă pe care a trăit-o în urmă cu 10 ani, atunci când a născut într-un spital din București. Artista are o poveste de viață impresionantă. Cântăreața a născut acum 10 ani, într-un spital de stat din Capitală, o pereche […]
O minte brilianta. Peripatetic și relaxant, un dialog de înaltă calitate și ținută intelectuală, cu umor fin. Un periplu cu accent antropologice, economice, cu amintiri despre studenție, dar și cu expuneri despre viitor. Adrian Vasilescu, […]
E primul cuvânt care-ți vine în minte atunci când ai de-a face cu birocrația, când ceva ți se pare absurd, complicat, angoasant. Într-o țară a relicvelor comuniste, a dosarului cu șină și a formularului electronic completat cu pix albastru, Kafka pare mai actual ca niciodată. Dacă stăm la coadă la un ghișeu și când ne vine rândul suntem trimiși la un alt ghișeu, unde mai așteptăm un ceas doar pentru a fi muștruluiți și întorși la primul, spunem că am trăit o experiență kafkiană. Când ne rătăcim pe coridoarele labirintice ale instituțiilor statului sau nu dorește de o prevedere legală de neîns, o decizie intransigentă și nejustificată luată de o forță mai înalt, ale căutării alcătuire și mod de funcționare nu le putem cunoaște, ne gândim la Kafka. Însă kafkian înseamnă mai mult decât atât.
Nu tratează doar absurdul birocratic cu care îl asociem cel mai des, nu se rezumă la ermetismul instituțional, la chichițele funcționează, la abuzul autorităților, ci înglobează o multitudine de aspecte, emoții și patologii, se întinde peste peste politică, socială și psihologică. E mediul bizar în care ești aruncat și prin care bâjbâi, descoperind tot mai tulburat că toate modurile tale de a fi și de a te comporta, toate planurile și ideile tale sunt greșite și, orice ai face, nu găsești calea corectă de acțiune în fața unei forțe străine de tot ce ai cunoscut vreodată. Iar relația cu această forță influențează decisiv relația cu ceilalți indivizi, cu aproape acum înstrăinat.
Strada Cezar din Timișoara, care făcea legătură între Bulevardul CD Loga și Parcul Copiilor, a fost închisă de proprietarii unei vile, fără a putea să reacționeze în vreun fel.
TIMISOARA. Odata incheiate lucrarile la intersectia cu 1 Decembrie, tramvaiul 6 isi reia traseul pe Calea Stan Vidrighin, de luni, 22 aprilie. CITESTE SI: Viata salvata de interventia rapida a unui politist care a stiut sa faca manevrele de resuscitare pana la venirea Ambulantei, in Timis. Video Astfel, tramvaiele de pe linia 6a vor circula […]