Ieri, la Radio Guerrilla, cu 2 de „r” și doi de „l”, doi prezentatori discutau despre Costi Rogozanu.
Spuneau despre el că ar fi putut să fie orice, parlamentar, lider de partid, ministru, orice.
Dar că a preferat să fie profesor la țară. „Dascăl fără de arginți”, spunea unul dintre ei.
Cred că nu se poate spune ceva mai frumos despre cineva.
Imaginați-vă că peste mulți ani cineva va trece printr-un cimitir și pe un mormânt va vedea o inscripție „Costi Rogozanu – Dascăl fără de arginți”.
Astăzi găsiți și un articol al lui Costi Rogozanu puțin mai jos, acela cu Iohannis.
Într-un alt articol se vorbește despre Isaac Asimov.
Articolul nu este important, este de fapt unul de weekend, de divertisment.
Dar, tot e o vreme mizerabilă afară. Eu v-aș propune să puneți mâna pe cărțile sale și să începeți să le citiți, începeți cu acelea despre roboți și terminați cu Ciclul Fundației, că asta ar fi ordinea logică. Să nu credeți că este vorba despre niște simple povești SF, este în cărțile alea mai multă înțelepciune și știință decât vă puteți imagina…
Și după ce le terminați, dacă le-ați citit atent, vă garantez că veți fi mult mai înțelepți.
Ca să vă ajut, o mare parte din ele pot fi găsite, în format electronic, aici:
http://romania-inedit.3xforum.ro/post/469316/1/B_Isaac_Asimov_-_Colectie/. Luați-le și salvați-le undeva să fiți siguri că el aveți.
28 de facturi nu au apărut în evidențele contabile ale Armatei Române.
O parte din aceste facturi cuprindeau servicii neefectuate sau bunuri nelivrate. În valoare de multe milioane.
Nici nu vă imaginați ce ar fi pățit cineva, un privat oarecare, dacă ar fi făcut așa ceva.
După ce vor citi articolul cu digitalizarea la care va contribui SRI, mulți se vor gândi, vai de mine, o să-mi vadă ăștia facturile. Nu ăsta e pericolul, vi le vedeau ăia și înainte, că doar nu credeați că unii dintre cei care primeau subvenții de milioane de euro pentru un program de facturare online le primeau pentru că sunt frumoși și deștepți.
Problema este că toată chestia asta se face pe repede-înainte, și se face de către oameni care nu prea au făcut multe facturi la viața lor, așa că nu prea știu ce să facă. Degeaba informaticienii sunt buni, ălora trebuie să le spui exact ce ai nevoie să-ți facă, că nici ei nu le știu pe toate. Și dacă tu nu știi ce să le spui, sau le spui după ureche, treaba nu prea va merge.
Pentru așa o chestie ar trebui să se întrunească un conclav de specialiști, economiști foarte bine pregătiți, informaticieni și nu în ultimul rând oameni care nu sunt nici economiști nici informaticieni ci sunt cei care fac efectiv facturile alea.
După aceea trebuie să faci teste, cu operatori mai deștepți și alții mai puțin deștepți, să vezi ce nu le iese ălora, unde nu găsesc o opțiune, ce nu merge bine.
Iar după aceea faci teste la un nivel mai înalt, cu o parte din firme, după aia faci teste cu mai multe firme, după aia faci teste timp de un an cu toate firmele. Vezi ce rezultate obții, dacă obții tot ce ai nevoie, că poate mai ai nevoie de niște date la care nu te-ai gândit înainte. Cam așa se face o treabă din asta, nu că a dat ordin nu știu ce papagal și o facem într-o lună, că altfel nu mai primim bani de la Europa.
Așa cum se face acum, rezultatul nu poate fi decât mai mult decât previzibil: de la 1 ianuarie va începe haosul.
Mitropolia Banatului primește de la guvern niște milioane de euro pentru a cumpăra clădirea aceea și terenurile în care fusese pe vremuri Liceul de Arte.
Mă întreb de ce, dacă tot sunt bani, de ce nu cumpără statul clădirea aceea? Să o fi cumpărat și să o fi dat Ministerului Invățământului să facă o școală acolo, de arte sau de ce o fi. Sau să fi dat banii ăia Primăriei, condiția fiind să cumpere clădirea aceea.
În felul ăsta am fi beneficiat cu toții de acei bani, care de fapt tot de la noi sunt, că nu-i dă Alfred Simonis din averea personală, și nici PSD-ul din cotizațiile strânse.
***
Azerbaidjanul trebuie să lase etnicii armeni să se întoarcă în Nagorno-Karabah: tribunalul ONU
Zeci de mii de etnici armeni au fugit din regiune după ce forțele azere au ocupat teritoriul după un atac fulger.
I-a căzut fața. Reacția lui Blinken, când îl aude pe Biden spunând că Xi Jinping e „un dictator”
O filmare în care secretarul de stat american Antony Blinken reacționează consternat în momentul în care îl aude pe Joe Biden că îl numește pe Xi Jinping „dictator”, s-a viralizat pe rețelele sociale.
Isaac Asimov a prezis, în 1983, cum va arăta viitorul omenirii / Multe dintre ele s-au adeverit
Isaac Asimov este scriitorul care a prezis cum va arăta viitorul omenirii, în anul 1983. O mare parte dintre predicțiile sale s-au adeverit. În 1983, Toronto Star, într-o emisiune televizată, i-a cerut scriitorului de science […]
Nu mai puțin de 28 de facturi, însumând peste trei milioane de euro, emise în baza contractelor de achiziție a celor 17 avioane de vânătoare F-16 nu au apărut în evidențele contabile ale Ministerului Apărării din 2022, arată ultimul raport de audit financiar realizat de către Curtea de Conturi privind situația financiară de la MApN. Cheltuielile au fost trecute abia în anul următor, rezultând o subevaluare a cheltuielilor efectuate. Mai mult, auditul financiar arată că statul român a achitat peste 200 de milioane de dolari, aproape un miliard de lei, Guvernului Statelor Unite pentru componente și prestări servicii pentru aeronavele F-16 însă, chiar dacă au fost plătite avansuri încă de acum 10 ani, produsele în cauză nu au fost încă livrate.
După ce a dat cu piciorul modernizării IT a Fiscului cu banii de la Banca Mondială, Guvernul vrea să creeze prin OUG un „hub” IT al finanțelor publice la nivel național, în care componentele de securitate națională să fie realizate de Rasirom, regia SRI, iar securitatea cibernetică să fie asigurată tot de SRI. Urgența este motivată de pericolul pierderii banilor din PNRR și un posibil dezastru național în cazul prăbușirii sistemelor IT.
Se impozitează bogatul, adică cel care muncește!, mai văd scris de niște capete luate în serios de spațiul public. Cum să spui așa inepție? Munca nu-i tot una cu patronatul. Prostia cu patronul-erou care, săracul, își rupe de la cauciucul Mercedesului să-ți dea și ție să trăiești e o retorică de un populism grețos. Da, în România munca e taxată serios, mai ales munca plătită prost. Salariații de lux plătiți „pă firmă”, ei sunt ăia care plâng când plătesc măcar jumătate din cât plătește un zidar! Impozitele sunt mici, aproape cele mai mici din Europa pe business, și cele mai mari pe muncă.
Patronate dragi, vreți taxe mici? Ok, dar: nu mai plătim subvenții pentru agricultură, nu mai plătim vouchere pentru HoReCa, nu mai facem străzi, nu mai decontăm bani pentru companii private de sănătate, nu mai cheltuim nimic, că nu e de unde, dacă nu plătiți. Măcar să ne fie la toți la fel de rău.
România este pe muchie de cuţit. Cum vede Comisia Europeană anul economic 2024
Problema cea mai mare este că executivul a făcut o serie de promisiuni pe care nu şi le mai poate lua înapoi, iar reducerea creşterii economice înseamnă mult mai puţini bani la buget. În aceste condiţii, singura sursă de finanţare rămân împrumuturile, pentru că guvernul nu are de unde să taie cheltuielile. Asta înseamnă că deficitul bugetar se va majora puternic – Comisia Europeană crede că el va ajunge la 6,3% din PIB în 2023 şi va continua şi în anul care vine până la 5,3%. Este un deficit enorm, care va pune presiune pe creşterea economică, pentru că banii împrumutaţi trebuie şi daţi înapoi.
În valori absolute, numărul persoanelor sărace a fost anul trecut de 4,02 milioane de români, mai puține cu 278.000 de persoane față de anul 2021, a transmis vineri INS.
Secția pentru Judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a „spălat”, în ședința de miercuri, trei judecători trimiși în judecată disciplinară de către Inspecția Judiciară pentru modul în care au blocat, prin hotărârile pe care le-au pronunțat, demersurile statului român, prin intermediul ANAF, de a executa silit companiile aparținând celebrilor oameni de afaceri Viorel și Ioan Micula. Statul încerca, prin aceste procese, să recupereze de la firmele fraților Micula o sumă imensă, plătită de la bugetul de stat, care a fost alocată de Guvernul Orban, la finalul anului 2019.
Mitropolia Banatului va primi peste șase milioane de euro de la guvern pentru a putea cumpăra fostul Liceu de Arte din Timișoara, a anunțat deputatul de Timiș, Alfred Simonis. Tot Mitropolia cumpărase clădirea fostului Inspectorat Școlar, aflată în aceiași zonă cu liceul amintit
Ce facem astăzi, 18 noiembrie 2023, în Timișoara?
Sâmbătă puteți participa la ateliere, spectacole, întâlniri și proiecții.