Palestinienii pot opri războiul răsturnând Hamas.
Eu nu știu exact ce este acolo. Dar din ceea ce am mai citit, pot face o comparație cu ceea ce am trăit noi, românii.
Este clar că din momentul în care au făcut ce au făcut Hamas și-a tăiat craca de sub picioare. Exact cum și la noi regimul și-a tăiat craca de sub picioare când a fost tras primul glonț al revoluției din 1989.
Nimeni nu va mai da bani Palestinei atât timp cât nu există siguranța că acei bani nu vor fi sifonați de Hamas, nimeni nu va mai contribui la dezvoltarea acelui loc și chiar palestinienii vor face tot ce pot ca să plece de acolo.
Este o situație asemănătoare cu cea de la noi în 1989.
Nu toți membrii Hamas vor fi stârpiți, așa cum nici la noi securitatea, care era tot un fel de Hamas, nu a fost stârpită, șefii de acolo, la fel ca și șefii de aici au sifonat probabil destul pentru a rămâne în continuare stâpânii economici ai acelui teritoriu, așa cum au rămas și cei de aici. Dar ceva se va schimba, în bine, așa cum s-a întâmplat și la noi.
Probabil că acesta va fi viitorul Palestinei, doar că mai durează puțin.
Republica Moldova ar putea lăsa în urmă Transnistria pentru a intra mai repede în UE.
Nu știu dacă Moldova va intra în UE. Dar nu cred că ar face rău dacă lasă în urmă Transnistria. Eventual să o lase de tot.
Pentru că, e mai bine să fii puțin mai mititel dar toți oamenii să tragă în aceeași direcție, decât să fii mai mare și unii să tragă într-o direcție și alții în direcția opusă.
Dacă și ucrainienii ar fi făcut la fel, nu ar mai fi murit atât de mulți oameni.
Cred că am mai spus odată chestia asta, măsurile de reducere a evaziunii fiscale nu vor rezolva în nici un fel problema banilor de care avem nevoie pentru pensii, salarii și altele. Pentru că aceste măsuri nu vor avea nici un efect, doar niște dobitoci își imaginează că legând casele de marcat la nimic s-a speriat cineva și evaziunea a scăzut. Cine vrea să facă evaziune pur și simplu nu mai bate pe casa de marcat. Sau bate pe alta care nu e legată la nimic, ea scoate un bon dar bonul ăla nu va fi înregistrat niciunde. La fel se va întâmpla și cu facturile și cu numerarul și cu multe altele. Cine credeți că e prostul care când vine clientul cu un teanc mare de bani legați cu un elastic va refuza să îi vândă ăluia ceva pentru că suma e mai mare decât cea stabilită prin lege, numai un idiot ar face așa ceva.
De fapt ăștia se bazează pe inflație, se gândesc că vom crește puțin inflația și vom avea bani și de pensii și de altele.
Doar că au uitat că banii ăia care vin și vor veni din inflație sunt deja cheltuiți în avans pe arme și pe alte prostii.
Noi, aici în Timișoara, avem niște dileme.
Pe de o parte nu știm ce să facem cu terenul acela unde a fost Grădina Zoologică, unii vor să-l facă parc de promenadă, un loc în care sâmbătă sau duminică să se plimbe bătrânii, bonele cu copiii și servitoarele cu soldații, eventual să se amenajeze acolo și un chioșc în care să cânte o fanfară, sau niște maneliști.
Nu cred că e cea mai bună utilizare a acelui spațiu din moment ce se preconizează ca întreaga Pădure Verde să devină un mare parc de promenadă.
Pe de altă parte, chiar săptămâna trecută citeam în ziare că nu prea știm cum să facem cu un adăpost al orașului pentru câini. Că nu se găsește o firmă.
Păi de ce îți trebuie o firmă, așa cum ai administrat Zoo-ul ăla poți să administrezi și un adăpost pentru câini, că nu e mare deosebire. Doar că de data asta poate găsești niște oameni competenți care să se ocupe de treaba asta, nu membri de partid care s-au înscris acolo nu pentru că sunt competenți ci dimpotrivă, pentru că dacă nu ar fi sprijiniți de o grupare nu ar putea să se angajeze nici la cărat mâncare cu bicicleta.
Ce ar fi dacă le-am combina pe ideile astea, să facem și parc de promenadă, și un fel de zoo și adăpost pentru câinii comunitari.
Adică să facem un adăpost puțin mai altfel decât un loc în care sunt niște cuști, cum sunt adăposturile standard.
Să fie acolo locuri în care sunt cazați câinii, că loc este destul și există și niște amenajări care ar putea fi adaptate, totul să arate ca un parc frumos în care părintele poate să se plimbe cu copilul în weekend și să admire cățeii, să-i plimbe și să se joace cu ei, eventual cine dorește să și înfieze unul, tot acolo să fie amenajată și o clinică pentru câini, în colaborare cu cei de la Facultatea de Medicină Veterinară, unde oricine poate să-și ducă cățelul dacă e bolnav, iar la acea clinică ar putea să facă practică studenții. Poate se găsește și un teren unde se poate amenaja un cimitir pentru căței, unde cei cărora le moare câinele pot concesiona un metru pătrat de pământ pentru a-și îngropa cățelul. Că din câte știu nu avem așa ceva în Timișoara. Se mai pot scoate bani din concesionarea unor spații pentru cei care au de vândut ceva care are legătură cu animăluțele. Și uite așa s-ar asigura și un serviciu de calitate și s-ar mai scoate și un bănuț care ar ajuta la întreținerea acestui așezământ.
Nu trebuie decât ca undeva în Primărie sau în Prefectură, sau pe o terasă din Piața Unirii, să se formeze un grup interdisciplinar, unul sau mai mulți peisagiști, unul sau mai mulți medici veterinari, niște oameni care s-au ocupat la viața lor de un adăpost pentru câini și știu ce înseamnă asta și niște contabili ca să calculeze care ar fi cheltuielile și veniturile. Și problema ar fi pe jumătate rezolvată.
Am observat mai demult un obicei care nu îmi place: Într-o publicație scrie „Iubitorii de cultură sunt invitați de către instituțiile cu profil cultural subordonate Consiliul Județean Timiș”. În altele scrie că sunt invitați de către instituțiile subordonate primăriei.
Celor care-și fac în felul ăsta reclamă vreau să le spun că fie că sunt Consiliul Județean sau Consiliu Local, ei personal nu au nici un merit. Nici un consilier sau șef a acestor instituții nu a adus nici măcar un leuț de acasă ca să finanțeze aceste manifestări, ba dimpotrivă, dacă au putut în loc să dea au luat, și unii și alții.
Așa că nu mai faceți mențiunile astea referitoare la subordonarea instituțiilor de cultură, că nu sunt ale voastre și nici voi nu trebuie să vă faceți concurență. Instituțiile sunt ale timișorenilor iar voi ar trebui să colaborați unii cu ceilalți, nu să v-o trageți de câte ori aveți ocazia, chiar dacă o faceți subtil.
***
Palestinienii pot opri războiul răsturnând Hamas
Dacă ați fi vrut să vă construiți mai degrabă decât să ne distrugeți, ați fi putut face din Gaza Riviera Mediteraneană.
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, într-un interviu pentru Radio Moldova, că țara sa ar putea deveni membră a Uniunii Europene până în 2030.
Budapesta nu ține cont de Europa și colaborează „ foarte bine” cu Moscova
Budapesta a anunţat existenţa unui acord cu Moscova privind momentul modernizării centralei nucleare de la Paks. Acord între Moscova şi Budapesta privind termenul de finalizare a lucrărilor de modernizare a centralei nucleare din Ungaria Paks, potrivit epicnews.ro.„Putem spune acum cu certitudine că cele două noi unităţi vor fi conectate la reţea la începutul anului 2030. […]
12,37 miliarde de lei, aceasta a fost valoarea pe care România a plătit-o anul trecut pe pensiile speciale.
Cine mână spartă are în veci n-o săpa la sare
Cele mai nefericite cupluri pentru o țară sunt cele formate din premier și ministrul său de Finanțe. Dacă vreunul dintre ei e cât de cât rezonabil, atunci, cumva, bugetul mai are șanse de supraviețuire. Dacă nici unul nu e, dacă și ministrul de Finanțe, și premierul sunt niște cretini, atunci uită-te în actele de identitate: ai cele mai mari șanse să trăiești în România ultimilor ani, când datoria publică a făcut un spectaculos salt până spre ceruri, a căror împărăție […]
Cum face România să nu mai omoare bătrâni?
Bineînțeles că Ciolacu nu știe de unde vor veni banii pentru pensii la anul. Adică nu știe cum o să facă să respecte legea – fie că vorbim de indexare cu inflația, fie că vorbim de recalculare.
Însă infinit mai odioasă mi se pare abordarea celor care critică aceste creșteri de pensii care, în fapt, nu sunt tocmai creșteri, cât recuperări ale puterii de cumpărare și corectarea unor nedreptăți de sistem. Dacă Ciolacu pare un dezorientat care bălește după Cotroceni și în acest scop e în stare să arunce bugetul în aer, de cealaltă parte vorbim de oameni care par dispuși să-și asume moartea bătrânilor pe motiv că macroeconomia e sfântă, pe când omul e trecător. E de neînchipuit cum parte din liberali și useriști văd în creșterea pensiilor un atentat la siguranța țării, considerând deci că mai bine mor pensionarii cum mor azi, decât să faci ceva în privința asta.
Doamne, ce charismă are acest Ciucă! Ceva între boală venerică și popă prins că ducea fete în Italia.
L-au scos liberalii din vitrina cu morți, unde se odihnește la prânz între Brătieni, și l-au dus în piață, să-l aerisească, să-l vadă lumea, să simtă partidul dacă i se scoală peste 10% electoratului când îl vede.
Ce-a înțeles Ciucă din faptul că merge cu alți colegi în piață? Că trebuie să facă piața. Sunt sigur că și-a sunat și nevasta: mami, uite, mergem cu mai mulți băieți de la partid în piață, iau ceva?
Da, omul chiar a făcut cumpărături, a luat fasole sau ceva asemănător, timp în care le-a ignorat programatic pe vânzătoare și nu și-a aruncat nici o privire spre alți cumpărători. Era flancat de Rolexul lui Rareș Bogdan, care se potrivea în peisaj ca Ciolacu la Luvru, și de acea rușine a plagiatorilor, Bode.
Rar un om care să emane atâta indiferență. Cum emana sex-appeal Banderas pe vremuri.
E limpede că, după ultimele luni, liberalii nu știu cum să-l răpună. Ciucă trebuie aruncat din partid, trebuie să-i sucească politic gâtul careva, trebuie uitat într-un loc, pierdut, făcut dispărut.
Tic-tac, tic-tac, așa fac secundele pe Rolexul ăla.
Evenimentele culturale în organizarea instituțiilor C.J. Timiș, între 15-19 noiembrie
Tim7 Timișoara. Știri de ultimă oră regionale, din țară și externe. – Știri locale din Timișoara
Iubitorii de cultură sunt invitați de către instituțiile cu profil cultural subordonate Consiliul Județean Timiș, între 15 și 19 noiembrie, la diverse expoziții permanente și temporare, spectacole precum și teatru de păpuși.