Anton Kovacs October 15, 2020

 

Talentatul domn Rafila. Răsplătit de Firea pentru refuzul de a candida la locale

646x404.jpg

O seară călduroasă de iulie. Domnul Alexandru Rafila împachetează bagajele pentru tradiţionalul concediu pe coasta unei mări cu apă turquoise, nicidecum neagră. Sună telefonul. Pe ecran apare un nume de politician: Victor Ponta, scrie jurnalistul Sebastian Zachmann pe blogul său de pe adevarul.ro.

 

Arafat le recomandă românilor să nu-şi cumpere concedii în străinătate la iarnă

image-2020-05-15-23998807-70-raed-arafat

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, îi inviă pe cei care critică măsurile luate de autorităţi să propună soluţii pentru gestionarea crizei sanitare, el arătând că măsurile impuse de România sunt similare cu cele adoptate de alte state europene şi promite că propunerile primite vor fi analizate. În ceea ce priveşte programarea concediilor de final de an, Arafat i-a sfătuit pe cei care intenţionau să plece din ţară să nu îşi facă planuri.

 

Grupul Renault prezintă versiunea de serie a primului model electric al Dacia – Spring, cel mai accesibil automobil electric din Europa. Dacia Spring va fi prezentată oficial de Luca de Meo, CEO-ul Grupului Renault, cel care numea Dacia „un miracol” la vizita sa din vara acestui an în România, prima din afara Franţei de la preluarea oficială a funcţiei

În această seară, 15 octombrie 2020, Grupul Renault va prezenta în premieră versiunea de serie a Dacia Spring, primul automobil complet electric vândut sub brandul românesc.

 

Iohannis a primit premiul ‘Otto cel Mare’: Accept acest premiu european în numele compatrioţilor mei

premiul_otto.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, miercuri, în Germania, premiul ‘Otto cel Mare’ pentru “onorarea marilor merite în procesul european de unificare”. “Sunt deosebit de onorat să primesc premiul ‘Otto cel Mare’, care are o semnificaţie specială nu numai pentru oraşul Magdeburg şi pentru Germania, ci şi pentru ideea unei Europe unite în jurul valorilor şi idealurilor democratice.

 

Comisia Europeană propune un val de renovări ale clădirilor și un un “nou Bauhauseuropean”

image-2020-09-16-24288485-70-ursula-von-

Comisia Europeană a prezentat miercuri strategia privind valul de renovări ale clădirilor pentru a îmbunătăți performanța energetică a clădirilor, prin care își propune, până în 2030, renovarea a 35 de milioane de clădiri care ar putea crea până la 160 000 de locuri de muncă “verzi” suplimentare în sectorul construcțiilor.

 

Scoția: sprijinul pentru independență atinge un nivel record (sondaj)

image-2016-06-25-21108430-70-nicola-stur

O majoritate fără precedent de 58% dintre scoțieni se pronunță în favoarea independenței regiunii lor față de Regatul Unit, potrivit unui sondaj publica de institutul Ipsos Mori, relatează AFP.

 

România – Austria, în Liga Națiunilor. Încă o înfrângere pentru tricolori

Naționala României a pierdut meciul cu Austria, scor 0-1, disputat miercuri seară în Liga Națiunilor, pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești. Unicul gol al partidei a fost înscris de Schopf, în minutul 75.

 

Cu ochii-n 3,14…

f05a74a3d3d2cf41f01c5436a1ee8aee-41062.j

„«Nu mă căsătoresc cu nimeni.» Cînd am întrebat-o de ce simțea asta, mi-a spus că voia să moară iresponsabil, pe nepusă masă și fără motiv.“ Arundhati Roy, Ministerul fericirii supreme (traducere de Alexandra Coliban, Humanitas Fiction).

 

Marilen Pirtea și Alina Gorghiu deschid listele candidaților PNL Timiș la Camera Deputaților și Senat

Colegiul Director Județean al PNL Timiș (forul superior de conducere al organizației) a stabilit miercuri candidații pentru Camera Deputaţilor şi Senat la alegerile parlamentare din 06 decembrie.

 

Un cunoscut medic timișorean a fost găsit împușcat în cap în propria locuință

Incident șocant miercuri seara la Timișoara.

Un cunoscut medic chirurg a fost găsit împușcat în cap în propria locuință din zona centrală a orașului.

Este vorba spre medicul la Voicu Voiculescu, de la clinica de Chirurgie a Spitalului Clinic Municipal din Timișoara.

wpid-screenshot_20201015-000840730527052

Medic primar specialist în chirurgie toracică, doctorul Voiculescu a murit la doar 61 de ani în urma unei plăgi împușcate în zona craniană.

Din primele informații, se pare că medicul s-ar fi împușcat în cap cu un pistol CZ pe care îl deținea legal

 

„Azi te închide, mâine te deschide”. Redeschiderea la interior a restaurantelor din Capitală se loveşte de refuzul patronilor

 

Ungaria va acorda peste 8.000 de euro familiilor pentru a-și renova locuințele

image-2019-03-21-23040864-70-viktor-orba

Guvernul Ungariei va acorda începând de anul viitor până la 3 milioane de forinți (8.261 de euro) pentru a ajuta familiile să își renoveze locuințele, măsura făcând parte din pachetul de relansare economică post-pandemie, transmite Reuters și Daily News Hungary.

 

Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei, un biciclist convins. „Bordurile înalte, această problemă atât de stupidă. Trebuie să scăpăm de ele“

974x468.jpg

Pentru Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei, bicicleta este doar un mijloc de transport economic, sănătos şi ecologic.

 

Tabelul lui Mendeleev – Cum a apărut tabelul periodic al elementelor

tabelul-periodic-al-elementelor.jpg

Tabelul periodic al elementelor, denumit adesea și tabelul lui Mendeleev, cuprinde toate elementele chimice într-o formă tabelară, așezate în funcție de numărul lor atomic, de configurația electronică și de unele proprietăți chimice recurente. Descoperă care este istoricul tabelului, dar și când a fost dezvoltat tabelul lui Mendeleev.

Citește și:  Revista presei cu Anton Kovacs – 07.06.2021

 

Vladimir Putin a anunțat că Rusia are al doilea vaccin împotriva COVID-19

Rusia a înregistrat un al doilea vaccin împotriva COVID-19, a anunţat, miercuri, în cadrul unei şedinţe a guvernului de la Moscova, preşedintele Vladimir Putin, informează Agerpres.

 

Raportul Freedom House privind Democrația în carantină: Au fost implementate tehnologii considerate intruzive înainte de Covid

proteste-madrid.jpg

Pandemia Covid-19 a adâncit criza în care se află democrația la nivel global, a oferit guvernelor o justificare pentru amânarea proceselor electorale, pentru a reduce…

 

Sondaj: Nouă din zece angajați vor să poată alege dacă lucrează de-acasă sau de la birou și după pandemie

image-2020-06-9-24045161-70-birouri.jpg

​Aproximativ nouă din zece angajaţi vor să poată alege dacă să muncească de la birou sau de acasă de îndată ce restricţiile de la locul de muncă impuse de pandemia de COVID-19 vor fi relaxate, indică un studiu realizat de Cisco Systems, transmite miercuri Reuters.

 

Ministrul Ion Ștefan a aprobat, pentru firma proprie, fonduri de un milion de lei prin ministerul pe care îl conduce. Reacția lui: “N-am nicio firmă, eu sunt ministru”

ion-stefanhepta4918810-1024x683.jpg

Ministrul lucrărilor publice, Ion Ștefan, asociat al firmei SC Balcanic Prod SRL, a aprobat, în trei tranșe, în perioada decembrie 2019 – iulie 2020, suma totală de 1.099.864 de lei pentru societatea comercială la care este asociat. Contactat de Libertatea, Ștefan a declarat că “nu are nicio firmă”, deși aceasta apare în declarațiile de avere și de interese depuse de el, în iunie 2020, pe site-ul Camerei Deputaților.

Firma Balcanic Prod SRL, deținută de ministrul dezvoltării și lucrărilor publice, liberalul Ion Ștefan, beneficiază de fonduri de la instituția pe care acesta o conduce – peste un milion de lei din decembrie 2019 și până astăzi, plătiți în trei tranșe, conform documentelor de pe site-ul ministerului.

 

Telemuncă, reglementări modificate: semnătură electronică la instructajul SSM, activitatea poate fi prestată de oriunde, nu doar de acasă

cover

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță finalizarea modificărilor propuse în reglementarea telemuncii, pentru a extinde această formă de muncă în contextul intensificării epidemiei de Covid-19.

 

Candidatul USR, Dominic Samuel Fritz, dezvăluie cum o firmă de casă a administrației Robu a primit contracte de peste 3,7 milioane de euro, fără licitație

Candidatul USR la Primăria Timișoara, Dominic Samuel Fritz, a dezvăluit, pe pagina sa de Facebook, cum administrația Robu a cheltuit 21,7 milioane de lei, de 7 ori mai mult decât a fost prevăzut inițial, pentru a umple orașul de semafoare. Contractele au fost câștigate o firmă apropiată conducerii primăriei. Mai mult, se pregătește achiziționarea de noi semafoare, fără licitație, de la o firmă ce aparține unui membru PNL.

 

Rusia doboară recorduri de viteză spaţială: cea mai rapidă ascensiune până la Staţia Spaţială Internaţională

Chiar dacă SUA are companii private ca SpaceX gata să ducă încărcături, echipamente şi materiale pe Staţia Spaţială Internaţională, ruşii au la rândul lor servicii cargo de încredere pentru ISS. Ruşii au fost preferaţi până acum pentru transporturi de gen, iar recent au doborât recordul pentru cel mai rapid “drum” spre ISS

 

La ce bun să cotizezi o viață întreagă, dacă atunci când ai nevoie nu poți beneficia de un drept pe care, în naivitatea ta, îl credeai inalienabil. O anomalie legală

Este adevărat că, în OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare, ART. 7, „Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) – d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical”.

 

Dr. Laszlo Lorenzovici: ”Știți câte cancere nu au mai fost diagnosticate la timp? Blocarea sistemului de sănătate face mai multe victime decât COVID”

Medic, economist și antreprenor, Laszlo Lorenzovici nu neagă gravitatea pandemiei, observă doar inconsistența autorităților la multe dintre acțiunile lor: ”La 28 de cazuri pe zi s-a decretat carantina. La 180 de cazuri pe zi s-a ridicat carantina. La 1.800 de cazuri, nimeni nu se mai stresează. La 2.800 de cazuri pe zi, viața merge înainte. Acum am ajuns la 4.000. Cam așa am trăit toți aceste ultime 8 luni

Știți din ce cauză a murit profesorul Istvan Benedek din Târgu Mureș, doctorul care a efectuat primul transplant de măduvă la un bolnav adult în România? El a reușit să depășească infecția cu COVID și a fost răpus de infecția cu o bacterie luată din aparatul de ventilat!

lorenzovicilaszlo201409k-300x288.jpg

 

Cum s-a trezit o pensionară cu un număr de telefon mobil pe care spune că nu l-a avut niciodată, dar l-a plătit 20 de luni. Reacția Telekom

5-img4479-1024x683.jpg

O pensionară din București a sesizat în luna mai că pe facturile de la Telekom figureză cu un telefon fix, dar și cu telefon mobil, un număr pe care spune că nu l-a folosit niciodată. Angela Mocanu, 86 de ani, pretinde că nu a încheiat niciodată un contract pentru date mobile cu această companie. Numărul a apărut pe numele femeii doi ani.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*