Rezultatele sunt acestea: 85% dintre români și-au exprimat părerea în legătură cu inserarea în concertul Coldplay a unui invitat care a cântat o manea.
Este o glumă pe care am văzut-o ieri pe undeva și care nu este departe de realitate.
Dar este și un test:
Dacă europenii sunt o populație inteligentă, astăzi vom vedea în ziare, pe Facebook, pe TikTok, la televiziuni și în multe alte locuri o imensă dezbatere, la care vor participa tot atât de mulți oameni, cu privire la mesajul prin care Vladimir Putin a anunțat în ce condiții va pune capăt războiului din Ucraina, chiar de mâine, adică de astăzi, că propunerea a fost făcută ieri.
Hoarde de postaci se vor contrazice în această privință, o să o facă sau nu o să o facă. Dar Zelensky o face sau nu o face?
Se va ajunge și la subtilități, oare o populație de undeva, nu neapărat din Ucraina ci de oriunde, din Palestina de exemplu, are dreptul să-și aleagă regimul și țara în care trăiește, adică pe ăia care o administrează, sau chestia asta este un dat de la Dumnezeu, dacă s-au născut de o parte sau alta a unei frontiere pe care a trasat-o cineva care nici măcar nu i-a întrebat pe oamenii ăia ce vor, așa rămâne până se termină timpul.
Se vor face previziuni pentru viitor, oare în cât timp se vor repara conductele alea care permit Europei să cumpere gaz ieftin de la ruși în loc de a cumpăra gaz scump din altă parte, mai este și uraniu acolo, pământuri rare și multe alte lucruri fără de care suntem condamnați să devenim o colonie a aliaților care ne vând acele lucruri, în cantitățile și la prețurile la care vor să ni le vândă.
Dar toate aceste lucruri le veți vedea în ziare, la televizor și pe Facebook numai dacă suntem o populație inteligentă.
Dacă nu, nu.
Așa cum puteți citi mai jos, vegetarianismul nu înseamnă veganism.
De fapt, din punct de vedere al sănătății nu e rău să mănânci carne.
Dar unii oameni au ajuns într-un stadiu de dezvoltare intelectuală care i-a făcut să considere că nu este bine să ucizi o ființă, nici măcar pentru a o mânca.
Și atunci au căutat o alternativă, pornind de la această idee și ținând cont de nivelul de înrudire, astăzi putem spune cantitatea de cod genetic comun, sau empatie, cu acea ființă.
Dacă mâncăm pâine, sau alte plante ucidem un animal?
Nu, deci putem să le mâncăm.
Dacă mâncăm ouă sterile, cum spunea Mahatma Gandhi, ucidem un animal?
Nu, deci putem să le mâncăm liniștiți fără a avea probleme de conștiință.
Dacă bem lapte, sau derivate, ucidem pe cineva?
Nu, deci putem să bem lapte, să mâncăm smântână, brânză, iaurt și tot felul de alte chestii care se fac din lapte.
Când tehnicile de producere a cărnii artificiale se vor dezvolta și cretinii care fac parte din Parlamentul României care au interzis în această țară consumul și producția de carne artificială vor deveni o amintire, vom putea mânca și carne, fără a avea probleme de conștiință. O carne produsă în niște instalații de înmulțire a celulelor recoltate tot de la animale, de o calitate strict controlată, deci mult mai bună decât carnea obținută din tăierea porcului și care carne a început să se descompună în momentul în care porcul a murit și mecanismele de apărare care împiedică descompunerea cărnii au încetat să funcționeze.
Voi vă dați seama ce se întâmplă în țara asta?
Nu că se fură voturi, asta știam.
Acolo la Costinești, la fel ca în orice altă localitate din țară, oamenii din comisia aia de numărat, oameni cu școală care fac glumițe pe seama lui Ciolacu că și-a luat bacalaureatul la 35 de ani, probabil toți ăia din comisie au și o diplomă care atestă că au terminat o formă de învățământ superior, deci oamenii ăia deștepți, dacă te iei după diplomele lor și probabil și după funcțiile în care sunt încadrați în munca de zi cu zi, nu au de demonstrat Teorema lui Fermat sau ceva de genul acesta.
Nu, ei au de numărat niște voturi, o chestie pe care și un copil de clasa a II-a ar trebui să o facă fără probleme dacă este puțin atent la ceea ce face.
Și totuși, de câte ori numără le iese alt rezultat.
Iar după ce nu au fost în stare să facă o treabă atât de simplă, se întorc la activitățile de zi cu zi, unii dintre ei sunt judecători care hotărăsc destinele oamenilor, alții conduc întreprinderi, sunt economiști, profesori sau învățători care îi învață pe alții să numere…
Vine Ara Malikian în Timișoara. În 30 iulie. Asta da știre.
***
Vladimir Putin a anunțat în ce condiții va pune capăt războiului din Ucraina: „Ne așezăm la masa negocierilor chiar mâine”
Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, 14 iunie, că este gata să negocieze încetarea ostilităților în Ucraina și a anunțat ce condiții vrea să fie îndeplinite de conducerea de la Kiev pentru a pune capăt războiului, relatează cotidianul rus Kommersant. Condițiile enunțate de Putin au fost respinse, vineri, de Kiev.
Muncitorii germani din industria auto se recalifică în producţia de armament, pe fondul cererii crescute de arme pentru Ucraina
Lucrători ai companiei germane de echipamente auto Continental, aflată în dificultate, vor fi transferaţi către uzinele celui mai mare producător german de echipamente militare, Rheinmetall, ale cărui afaceri înfloresc pe fondul creşterii cheltuielilor militare şi războiului din Ucraina, au anunţat vineri cele două companii, care au semnat un acord de cooperare.
Viktor Orbán: Polonezii și românii se bagă in război
Odată cu alegerile pentru Parlamentul European, am încetinit trenul care mergea cu viteză spre război, Europa a câştigat timp, a declarat ministrul ungar Viktor Orbán, vineri, în emisiunea „Bună dimineaţa, Ungaria!” de pe postul public de radio Kossuth. În legătură cu poziţia ţărilor din imediata vecinătate a Ucrainei cu privire la război, Orbán a spus […]
Polonia nu este de acord cu transferul unui sistem american Patriot de pe teritoriul polonez în Ucraina
După ce, zilele trecute, The New York Times a scris că SUA iau în considerare trimiterea a încă un sistem Patriot Ucrainei, mai exact a celui dislocat în Polonia, care protejează trupele americane dislocate prin rotaţie pe teritoriul polonez şi hub-ul logistic Rzeszow, oficialii de la Varşovia anunţă că nu sunt de acord cu acest transfer, scrie Pravda Ukrainska, citând oficiali polonezi.
Germania o va susține pe Ursula von der Leyen pentru un al doilea mandat
Guvernul cancelarului german Olaf Scholz va propune un al doilea mandat pentru președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la o reuniune a liderilor Uniunii Europene care va avea loc luni, au declarat surse guvernamentale pentru Reuters. Von der Leyen, de origine germană, conduce organismul executiv al UE din 2019 și a fost întărită de […]
Papa Francisc spune că glumele despre Dumnezeu sunt permise, cu o condiție
„Se poate râde de Dumnezeu (…), dar fără a ofensa sentimentele religioase ale credincioşilor”, a afirmat papa Francisc vineri dimineaţa, când a primit într-o audienţă comună circa o sută de actori de comedie din circa 15 ţări, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.
Ce înseamnă vegetarianismul în India
Che Guevara, de la copilul bolnăvicios și tocilar la revoluționarul iconic, simbol al luptelor de gherilă
În urmă cu exact 96 de ani, pe 14 iunie 1928, venea pe lume Che Guevara, o pesonalitate-simbol a secolului XX, care prin viaţa sa spectaculoasă, dar mai ales prin mitul construit în jurul lui, a stârnit o fascinaţie greu de egalat pe care nu a prevestit-o nimic din copilăria sa bolnăvicioasă.
Marcel Ciolacu: Nu voi candida la funcția de președinte, din partea PSD. Ce spune despre Mircea Geoană
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, după şedinţa conducerii PSD din judeţul Braşov, că el a anunţat foarte clar că în luna decembrie nu va candida la funcţia de preşedinte, din partea PSD.
România, o țară a mașinilor – De ce trenurile sunt considerate „de săraci” și ce fac alte țări europene pentru a aduce pasageri mulți pe calea ferată
În timp ce în România mașina este „regină” în bătălia cu trenul, alte țări europene fac mult pentru a-i convinge pe oameni să folosească tot mai des calea ferată și să lase mașina personală în parcare. De la abonamente bine gândite, până la investiții reușite, Europa dovedește că trenul merită folosit și că are viitor. Ce fac ei, iar noi, românii, nu putem? De ce în alte țări lumea este dornică să meargă cu trenul?
România, în topul țărilor cu cele mai scumpe țigarete, raportat la puterea de cumpărare
România e în top trei țări europene cu cele mai scumpe țigarete, raportat la puterea de cumpărare, în condiţiile în care aproape 80% din preţul unui pachet de ţigări se întoarce la stat sub formă de taxe şi impozite.
Alegerile la Costinești ar putea fi anulate. Numărătorile succesive ale voturilor au dat rezultate diferite
Reprezentanții biroului electoral de circumscripție locală Costinești au propus, cu unanimitate de voturi, anularea alegerilor din localitate, informează ReplicaOnline.ro.
Aceștia au transmis o adresă în acest sens către Biroul Electoral Central, urmând ca o decizie să fie comunicată în cursul acestei seri, au transmis reprezentanții Biroului Electoral Județean Constanța.
Gest fără precedent: o comisie de votare din Botoșani recunoaște public că a inversat scorul votului dintr-un sat! ”Stimați locuitori, ne cerem scuze” / La AEP și în rezultat a rămas însă procesul verbal greșit
În satul Buimăceni, comuna Albești, pe procesul verbal de la alegerle locale a apărut scorul candidaților PNL 184 – PSD 165. De fapt, spune comisia, rezultatul corect a fost invers. HotNews a discutat cu șefa comisiei, cea care a întocmit scrisoarea de scuze, dar și cu șeful BEJ Botoșani, care spune că ”nu am fost informați de așa ceva” și atrage atenția că ”singurul document oficial e procesul verbal”.
Comuna Albești se află la 40 kilometri est de orașul Botoșani. Are aproximativ 6.000 de locuitori și șase sate componente. Printre ele se găsește satul Buimăceni, unde a fost una dintre cele opt secții de votare ale comunei.
Procesele verbale din Albești,înregistrate în platforma Autorității Electorale Permanente, arată că în trei sate alegerile au fost câștigate de candidatul Florin Cristian Cîmpanu (PSD), iar în celelalte trei de către contracandidatul său, Petru Brăduțu Brașoveanu (PNL).
La nivelul întregii comune, cele mai multe voturi le-a adunat candidatul PSD Florin Cristian Cîmpanu: 1.460, cu 211 mai mult decât cele ale candidatului liberal.
”Pe fondul căldurii excesive și a oboselii, am greșit notarea rezultatelor”
Număr uriaș de voturi anulate, cu circa 80% mai multe decât în 2019: aproape jumătate de milion de voturi aruncate la coș la europarlamentarele de anul acesta (analiză EFOR)
Expert Forum (EFOR) arată că la aceste alegeri pentru Parlamentul European s-a înregistrat număr uriaș de voturi anulate, cu circa 80% mai mult ca în 2019, dar ușor mai puține decât în 2014.
Potrivit EFOR, „din 9.440.962 de voturi exprimate 488.261 de voturi au fost declarate nule, ceea ce înseamnă 5,1% din voturi.
În străinătate procentul este de 2,5%.
Se închide circulația pe strada Lorena
Primăria Timișoara anunță închiderea circulației rutiere pe strada Lorena. Decizia a fost luată la solicitarea Colterm. Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier pe strada amintită, în perioada 17.06-23.08, pe două tronsoane. Primul vizat este tronsonul cuprins între imobilul cu nr. 98 și intersecția cu strada Gheorghe Adam.
Ce facem astăzi, 15 iunie 2024, în Timișoara?
Sâmbătă puteți merge la mai multe spectacole, concerte și proiecții ce au în prim-plan pictori celebri.
Cum să debloat Windows 11 pentru performanță optimă
„Bloatware” este un software de pe computerul dvs. care îl poate face să ruleze lent, ocupând spațiu pe disc, rulând în fundal și ocupând resurse sau pur și simplu punându-vă în cale. Dezordinea vizuală adăugată de la aplicațiile nedorite este, de asemenea, o problemă: veți îndeplini sarcinile mai lent dacă trebuie să treceți prin pictograme pentru a găsi aplicația dorită sau dacă sunteți întrerupt în mod constant de ferestre pop-up și reclame.