Contribuabilii americani au finanțat cercetări în valoare de milioane de dolari la laboratoarele din Wuhan.
Nu este nici o noutate, știrile despre cercetările americanilor făcute acolo și despre implicarea bunului doctor Fauci au fost făcute publice încă înainte ca povestea cu „Covidul” să devină o “pandemie”.
Ceea ce, mare atenție, nu face ca această pandemie să fie altceva decât știm deja că a fost, un experiment social la scară mondială pe care s-a grefat lăcomia unor derbedei care s-au îmbogățit din traficul cu tot felul de măști, vaccinuri, izolete și cine știe ce alte lucruri de care nu aveam nevoie, și nu în ultimul rând lăcomia unor medici care au profitat de această ocazie pentru a încerca impunerea unei dictaturi medicale pentru a câștiga și mai mult și pentru a-și masca incompetența, pretându-se pentru asta la tot felul de mizerii, inclusiv de a-i asasina mediatic pe medicii care au dat dovadă de competență și probitate.
A mai făcut și presa un ban frumos din chestia asta, îmi aduc aminte de știrile de dimineață ale unor posturi de radio care au isterizat populația zi de zi, timp de doi ani, cu rahatul ăsta, așa cum acum ne isterizează cu războiul din Ucraina sau, până zilele trecute, cu greva săracilor profesori care vor de foame pentru că nu li se măresc salariile.
Alertă roșie titrează unele ziare, chinezii au postat un videoclip în care arată cum defilează soldăcițele chinezoaice.
Mesajul este standard, această acțiune ar trebui să ne îngrijoreze pe toți, să nu mai dormim la noapte de teama chinezilor care vin peste noi câtă frunză și iarbă.
Eventual să mai cumpărăm niște tancuri, submarine și rachete.
De fapt este un exemplu clar de dezinformare. Clipul ăsta despre care e vorba a putut fi găsit pe YouTube de vreo 10 ani, împreună cu alte clipuri realizate de același autor, pe exact aceeași melodie, în care se văd tot felul de defilări ale armatelor lumii. Dacă nu credeți, intrați acolo și căutați după “Hell March”
Trebuie însă să recunoaștem că arată bine femeile acelea care defilează în fustițele lor scurte și drăgălașe.
A cumpăra o mașină galbenă este o idee strălucitoare. La fel de strălucitoare ca și a vopsi mijloacele de transport în comun în aceeași culoare, chiar dacă unora nu le place pentru că tot ce au realizat cât au fost la putere a fost să vopsească niște tramvaie și să strice niște parcuri. Și bineînțeles să fure.
Trei persoane au fost reținute după ce au cerut 20000 de mii de euro pentru vrăjitorie.
Bine le-a făcut.
Dar eu i-aș reține și pe cei care le-au dat 20000 de euro. Pentru că un astfel de idiot nu a putut să câștige banii ăia într-un mod cinstit ci numai furându-i de undeva.
Mai aflăm din presa de astăzi că în România dacă furi destul de mult nu vei fi condamnat, toată problema este să ajungi într-o funcție de unde să furi atât de mult, că peste 34% din români sunt săraci lipiți pământului și că minunata industrie care crește ca vrejul ăla de fasole a lui Jack este de fapt o gogoriță. Pentru că, să vă spun un secret: PIB-ul ăla pe care tot vi-l bagă ăstia în față pentru ca să vă dea impresia că trăiți tot mai bine nu este de fapt ceea ce produce țara, industria ei, ci ceea ce cumpără țara. Și dacă vă uitați și la statisticile cu datoriile patriei, veți constata că acestea cresc pe zi ce trece. Adică cumpărăm pe datorie. Deci un lucru negativ ne este prezentat ca find pozitiv.
Și probabil cel mai interesant articol al zilei este cel despre Prenadez.
Îmi aduc aminte de vremurile acelea.
Acum când în orice magazin de bricolaj găsești mii de variante de adeziv, este greu de crezut că a fost o vreme în care nu găseai un lipici ca lumea.
În librării se găsea „Pelicanol”, un lipici pentru hârtie, se mai găsea tot acolo și „Lipinol”, un lipici care nu prea funcționa, și găseai un lipici asemănător prenadezului în magazinele cu piese de schimb „auto-moto-velo”, era un lipici pentru repararea penelor din cauciucuri vândut în niște tubulețe ca cele de pastă de dinți dar mai micuțe.
În rest în comerțul socialist nu se mai găsea nici un fel de alt adeziv.
Alte doua lipiciuri mult folosite erau „Prenadezul” și „Aracetul”, dar acestea nu se găseau de cumpărat, așa că trebuia să găsești pe cineva care lucra într-o intreprindere unde se foloseau astfel de adezivi, de unde să fure de acolo o cantitate oarecare pe care să ți-o vândă. Ceea ce nu era o problemă pentru că toată lumea din România fura de la locul de muncă.
La un moment dat găsisem o soluție, dizolvam polistiren în acetonă sau în diliuant și astfel îmi preparam un fel de lipici care putea fi folosit la unele chestii.
O altă soluție „de casă”, pentru lipirea hârtiei era „pap”-ul, amestecai făină cu apă. o fierbeai puțin și gata lipiciul. Doar că soluția aia se usca destul de repede, așă că trebuia să o prepari în momentul folosirii.
***
Serviciile de informaţii militare olandeze au avertizat CIA anul trecut cu privire la un presupus plan ucrainean de a arunca în aer conductele Nord Stream cu trei luni înainte ca acestea să fie lovite, a relatat, marţi, postul public de televiziune olandez NOS, fără a preciza sursa, scrie CNN.
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a refuzat, miercuri, să comenteze informaţiile apărute în presă privind responsabilitatea Ucrainei în atacarea gazoductelor Nord Stream, subliniind însă că Berlinul investighează circumstanţele atacurilor împreună cu partenerii occidentali.
„Seceta şi inundaţiile sunt noua normalitate”, alarma trasă de Agenţia Europeană de Mediu
Instituţia avertizează asupra posibilităţii ca ţăirle să devină ostatice a unei clime extreme.
„UE încearcă să-și ascundă gunoiul sub preș!”
„Qatargate”, cel mai mare scandal de corupție din istoria Uniunii Europene, este mușamalizat pentru a-i proteja pe cei puternici, avertizează un europarlamentar polonez, indignat de încercările liderilor de la Bruxelles de a ieși basma curată după acuzațiile de mită care le-au fost aduse.
Milton Friedman a murit de mult, de aproape patru cincinale. Între timp, s-a remarcat un alt Friedman, Thomas, cel despre care Taleb spune că vântură idei naive şi periculoase privitoare la globalizare. Aşadar, Milton ar putea fi confundat foarte bine cu Thomas, după atâta amar de vreme. Dar acest lucru nu se întâmplă, deoarece cel care a scris Free to Choose – Liber să alegi – oferă, în continuare, răspunsuri la întrebările momentului. Iată decalogul lui Milton Friedman…
Guvernul chinez a postat un videoclip bizar cu femei soldate chineze care mărșăluiesc în diverse locuri în contul său oficial al ambasadei sale din Franța – și cu muzică care a fost realizată pentru un faimos joc video de strategie militară din 1996.
Videoclipul, intitulat „Les femmes de l’armée chinoise” (Femeile armatei chineze) a fost postat duminică și prezintă o serie de clipuri cu femei soldate care marșează în diferite contexte.
Iată de ce cumpărarea unei mașini galbene ar putea fi o idee strălucitoare
Mașinile galbene sunt de aur solid… pe piața de mașini second hand .
Un nou raport de la iSeeCars a determinat care vehicule de culoare își păstrează cel mai bine valoarea și cu cât sunt mai colorate, cu atât mai bine.
Românii sunt europenii cei mai expuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială
Peste 34% dintre români sunt expuși riscului de sărăcie şi excluziune socială, aceasta fiind de departe cea mai mare pondere înregistrată în rândul ţărilor membre ale Uniunii Europene în anul 2022, arată datele publicate, miercuri, de Eurostat.
Industria României a intrat la apă. INS confirmă dezastrul din 2023, cifre APOCALIPTICE!
Institutul Național de Statistică anunță dezastrul. Producţia industrială a României a scăzut cu 4,6% în primele luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022. Scăderea este înregistrată atât pe serie brută, cât şi […]
Stăpânul banilor în pandemie, Adrian Ionel, fostul șef al UNIFARM, a scăpat de închisoare
Adrian Ionel a fost achitat de Curtea de Apel, miercuri, 14 iunie, în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu, luare de mită și complicitate la trafic de influență. Instanța a decis că acesta este vinovat de instigare la fals intelectual, faptă pentru care a primit o pedeapsă de un an cu amânare. Decizia este definitivă și vine la mai puțin de un an după ce Tribunalul București îl condamnase pe fostul șef al UNIFARM la 6 ani și 8 luni de închisoare.
Sorin Blejnar a fost achitat pentru acuzația că ar fi luat mită 1,2 milioane de euro pentru protejarea societăților conduse de evazionistul Radu Nemeș, bani care ar fi spălați prin cabinetul de avocatură al soției acestuia, Andreea Nemeș, deoarece acuzațiile procurorilor s-ar fi bazat pe „deducții”, „simple presupuneri” sau „declarații vagi” ale unor martori, unii cu identitate protejată, reține Curtea de Apel București în decizia prin care l-a absolvit de orice …
Pe 21 iunie urmează să fie lansată o carte, sub egida Uniunii scriitorilor, care a stârnit deja numeroase reacții în mediul universitar, atât prin prisma conținutului cărții, cât și a celor care girează trimiterea pe piață a cărții. „Fanfaroni și șarlatani din toată lumea trebuie să fiți mândri!”, „Omul stă prost cu știința de carte, cu simțul măsurii și cu modestia”, „Gică Manole, autorul multor inepții legionar(oid)e”, sunt doar câteva din reacțiile profesorilor și istoricilor care și-au asumat public dezacordul legat de publicarea cărții.
Trei persoane au fost reţinute după ce au cerut 20.000 de euro pentru vrăjitorie
Casa de Cultură a municipiului Timișoara organizează un inedit eveniment în Parcul Clăbucet din Timișoara luni 19 iunie, de la ora 18, în cadrul căruia vor susține recitaluri patru formații de rock din orașul nostru, FlareHead, Monokrom, Racz y Gore și The Bandits.
Lansarea programului Post-Digital Intersections și expoziția Intersecting Realities, la Timișoara
Importanța testării genetice în oncologie, rolul echipei multidisciplinare în cancer, noi generații de metode diagnostice în cancerul pulmonar, terapia celulară a tumorilor solide, impactul imunoterapiei în oncologia de prostată și renală. Sunt doar câteva din cele peste 100 de teme ce vor fi abordate în cadrul celei de-a VI-a ediții a conferinței de la Timișoara, dedicată imunoterapiei cancerului.
Timp de 4 zile, incepand de joi, cei mai cunoscuți medici oncologi din Europa, dar și invitați speciali din SUA vor discuta despre noutățile din zona imunoterapiei. Tot în cadrul OncoHelp Summer School vor fi ținute și câteva sesiuni speciale dedicate cancerului mamar, geneticii și îngrijirii paliative.
În numai două zile District 23, festivalul format din unirea a trei festivaluri timișorene: Flight Festival, VEST FEST și Magnetic, își vă deschide porțile pentru publicul larg.
Un line-up artistic impresionant, din mai multe zone muzicale, cu artiști precum: Rag’N’Bone Man, B.U.G. Mafia, Hedex, Nane, Clean Bandit, Subcarpati, Camo & Krooked, Tom Odell, Delinquent Habits, The Prototypes și mulți alții care vor acoperi genuri precum: pop-rock, hip-hop, drum & bass, trap, chiar și muzică retro care va avea o scenă dedicată în totalitate, este principalul atuu al District23.
Festivalul se va desfășura la Aerodromul Cioca, în intervalul 16:00 – 5:00 vineri, 16 iunie, și 14:00 – 5:00 sâmbătă și duminică, 17 și 18 iunie.
Salonului Industriei Ușoare (II) și Târgul de Produse Tradiționale, la CRAF Timișoara
Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește, în perioada 21 – 25 iunie, cea de-a 2-a ediție de vară din acest an a Salonului Industriei Ușoare 2023.
Și-au anunțat participarea peste 50 de companii din țară, producători și comercianți, care vor oferi spre vânzare, la prețuri promoționale, o gamă largă de articole de sezon: îmbrăcăminte, tricotaje, lenjerie intimă, încălțăminte, marochinărie, accesorii, produse cosmetice, parfumuri, bijuterii din aur şi argint, gablonţuri, altele.
Ce facem astăzi, 15 iunie 2023, în Timișoara?
Joi, în oraș, puteți participa la spectacole de teatru inedite, dar și la conferințe și o lansare de carte. Seara are loc un eveniment unde puteți admira mai multe stiluri de dans, în centrul Timișoarei, iar Parohia Romano-Catolica Timișoara III Elisabetin va prezenta un spectacol de teatru dedicat persoanelor cu dependențe de pariuri sportive.