Elena Lasconi a demisionat, Maia Sandu, Rusia, Israel, Iran, Trump, Houthi, Gloria Bistrița, Taylor Swift a fost recrutată de Pentagon pentru a decide rezultatul alegerilor din SUA, cam astea ar fi știrile din ultimele 24 de ore. Umplutură.
Și dacă știri nu sunt nici o revistă a presei nu se poate face.
Așa că, dragi prieteni, lăsați ziarele, lăsați dracului și Facebook-ul, lăsați și problemele de zi cu zi, lăsați și tot ce este legat de serviciu și relaxați-vă, că de mâine începe iar viața de rahat pe care o ducem cu toții.
Puneți mâna pe o carte bună și citiți, în felul ăsta vă veți „teleporta” într-o altă lume și veți uita de problemele de zi cu zi. Sau plimbați-vă cu cățelul. Sau cu copilul. Sau moțăiți uitându-vă la televizor la BBC Prime. Sau uitați-vă pe YouTube cum cineva restaurează tablouri, sau altcineva repară pantofi. Sau pur și simplu dormiți. Leneviți fără a avea mustrări de conștiință că faceți acest lucru.
După ce am putut citi despre femeile care își aduc aminte după 40 de ani că Trump le-a pus măna pe fund, sau că Gerard Depardieu le-a propus să le-o tragă, cândva, când erau tinere și frumoase și încă nu aveau nepoți, astăzi aflăm despre o femeie care dezvăluie că a fost agresată virtual în Metavers.
Părerea mea este că ar trebui să fiți atenți cu like-urile alea pe care le dați la pozele sau clipurile doamnelor care își mișcă fundul pe Facebook, că lucrurile se pot interpreta și cine știe ce surprize vă așteaptă peste câțiva ani.
Se destramă mitul cum că numai fumătorii ar face cancer pulmonar.
Să nu înțeleagă cineva că vreau să spun că fumatul nu este nociv, este, atât pentru sănătate cât și pentru buzunare.
Dar hai să ne gândim la o chestie:
Vă urcați dimineață în mașină și inspirați mirosul ăla plăcut de „mașină nouă” care este de fapt o combinație a mai multor substanțe chimice degajate de tapițeria mașinii, de plasticurile alea care vrem nu vrem se depolimerizează încet, încet. Porniți mașina și plecați la destinație. Dacă eu care merg pe marginea străzii simt gazele alea, șoferii sunt chiar în mijlocul lor. Și le inspiră, poate nu-i deranjează pentru că s-au obișnuit cu ele dar tot le inspiră.
Am văzut la un moment dat într-un documentar la BBC că cei care circulă cu mașina au un risc mărit cu 50% de a face cancer pulmonar față de cei care merg pe trotuar. Și ăia, pietonii, riscă, dar riscă mai puțin. Iar dacă între trotuar și șosea mai este și o „bandă” plantată cu copaci, pietonii riscă și mai puțin.
Dar nu numai șoferii riscă să se îmbolnăvească.
Mă uit la gunoi și văd cantități incredibile de mobilă aruncată.
Oamenilor le place să-și reamenajeze locuințele și asta este ceva firesc.
Dar mirosul ăla de „mobilă nouă” provine și el din niște substanțe, una din aceasta este formolul. Practic, cu cât ne schimbăm mai des mobila aia făcută din tot felul de plăci aglomerate, cu atât mai mult ne formolizăm plămânii.
Tot acasă ardem tot felul de lumânări și bețe parfumate, sau ne parfumăm casele și mașinile cu tot felul de parfumuri.
Toate aceste parfumuri nu prea fac bine organismului, pentru că să nu credeți că mirosul ăla de trandafiri este obținut din petale de trandafiri. De fapt substanțele de la care se pornește sunt cam aceleași cu cele din care se obține acetona sau diluantul pentru vopsea.
***
O femeie a dezvăluit că a fost „violată virtual” de patru avatare masculine în Meta’s Horizon Worlds – și a spus că trauma este similară cu o agresiune din lumea reală.
Uitatul la televizor sau o ieșire în oraș cu prietenii nu înseamnă relaxare. Detensionarea fizică și relaxarea psihică se instalează abia după ce învățăm să facem câteva lucruri simple, pe care de multe ori le trecem cu vederea
Se clatina un mit despre cancerul pulmonar. Medic specialist: ,,Nu este vorba doar despre fumători”
În fiecare an, peste 12.000 de români sunt diagnosticați cu cancer pulmonar. Cu toate că este o boală extrem de răspândită, oamenii încă au prejudecăți când vine vorba despre a doua cea mai răspândită formă de cancer la nivel național.