Proteste împotriva reformei pensiilor din Franţa au avut loc din nou sâmbătă, cu marşuri în oraşe mari precum Paris, Nisa şi Toulouse, relatează AFP şi DPA.
Senatul francez adoptă reforma pensiilor propusă de Macron în ciuda protestelor
Mii de cehi au demonstrat față de guvern şi sărăcie. Critici la adresa NATO
Câteva mii de cehi au participat sâmbătă la o demonstraţie, în Piaţa Wenceslas din Praga, împotriva coaliţiei guvernamentale de centru-dreapta condusă de conservatorul Petr Fiala.
Proteste cu sute de mii de manifestanți în tot Israelul, împotriva slăbirii sistemului de justiţie
Sute de mii de manifestanţi au protestat sâmbătă seara în Israel, pentru a zecea săptămână consecutivă, împotriva reformei sistemului judiciar pe care guvernul încearcă să o impună. Coaliţia de dreapta şi de extremă-dreapta a premierului Benjamin Netanyahu se pregăteşte să accelereze procesul legislativ începând de duminică, prima zi a săptămânii în Israel, pentru a adopta această reformă, considerată nedemocratică de către criticii săi.
BBC a fost forțată să renunțe sâmbătă la o mare parte din transmisiunile sportive, după ce prezentatorii au refuzat să lucreze, în semn de solidaritate cu Gary Lineker, relatează Reuters. O dispută înverșunată privind libertatea de exprimare amenință să se transforme într-o criză profundă la postul național britanic.
Poliția de Frontieră de la Chișinău și președintele Maia Sandu au venit cu precizări, în legătură cu informațiile potrivit cărora autoritățile din Ucraina sapă tranșee la frontiera cu Republica Moldova. Autoritățile confirmă lucrările, dar spun […]
Poate cu ocazia asta Maia Sandu va învăța să-și asculte propriul popor, care știe mai bine decât ea ce vrea, și să nu se mai lase prostită de toți escrocii. Bineînțeles dacă nu acționează și ea la ordin, ca alții din apropiere.
Chinezii spun când se va încheia războiul din Ucraina
Academia Chineza de Stiinte Militare anunta cand se va incheia razboiul din Ucraina, dupa ce a realizat o simulare privind evolutia conflictului: „Vara anului 2023”
Papa Francisc spune că este dispus să călătorească în Ucraina, care este atacată de Rusia, dar numai cu condiţia să poată călători şi la Moscova, relatează agențiile DPA și Agerpres.
Papa Francisc consideră că celibatul pentru preoţi poate fi reconsiderat
Papa Francisc îşi poate imagina în principiu abolirea celibatului pentru preoţi, după cum a afirmat într-un interviu pentru site-ul argentinian de ştiri Infobae publicat vineri.
Roverul Perseverance şi elicopterul Ingenuity descoperă albia unui râu secat de pe Marte
Roverul Perseverance al NASA face progrese impresionante în misiunea sa pe Marte.
Echipajul Crew-5 a părăsit Staţia Spaţială Internaţională şi se îndreaptă spre Pământ
Doi astronauţi americani, o cosmonaută şi un astronaut japonez au părăsit Staţia Spaţială Internaţională (ISS) la bordul unei capsule a companiei spaţiale private SpaceX, a anunţat sâmbătă NASA, transmite agenţia DPA.
Autorităţile sanitare americane au autorizat un nou tratament împotriva migrenei care este administrat cu ajutorul unui spray nazal, a anunţat vineri, 10 martie, gigantul farmaceutic Pfizer, relatează AFP.
Soluții incredibile în lumea științifică pentru cei cu probleme hepatice grave. Mai precis, pentru cei care nu pot suporta un transplant de ficat. O companie a realizat un ser care pur și simplu ajută la creșterea organelor în corpul uman.
Robotul ION, bazat pe Inteligența Artificială (AI) nu este încă finalizat, iar dialogul cu premierul Nicolae Ciucă din ședința de Guvern din 1 martie a fost regizat, a recunoscut Nicu Sebe, coordonatorul echipei care coordonează acest proiect, într-un interviu cu Dragoș Stanca.
La întrebarea adresată de către moderator dacă ION există sau e doar o idee de proiect, în acest moment, răspunsul a fost că „Nu există, încă”.
Îmi spunea odată bunica, niciodată să nu minți pentru că dacă minți după aceea nu o te mai creadă nimeni nici dacă spui ceva adevărat.
Așa se întâmplă și cu Guvernul României acum.
Vă dați seama, dacă cătanele astea proaste și corupte care conduc țara asta de peste 30 de ani ne mint cu nerușinare în chestiuni din astea fără importanță, că nu-i obliga nimeni să spună povestea asta cu Ion, marea realizare a IT-iștilor români, care de fapt nu există, cât de mult ne mint în alte privințe, în legătură cu lucruri care sunt într-adevăr importante?
Evanghelia după Luca ne spune că discipolii i-au cerut la un moment dat lui Iisus să le arate cum să se roage. Potrivit Evangheliei după Matei, Iisus a răspuns în Predica de pe munte. Rezultatul a fost „Tatăl nostru” care ni s-a transmis: „Tatăl nostru, Carele ești în ceruri, sfințească-se numele Tău; vină împărăția Ta; facă-se voia Ta precum în cer așa și pe pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi; și ne iartă nouă greșalele noastre precum și noi iertăm greșiților noștri; și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de Cel- Rău. Că a Ta este împărăția și puterea și slava în veci. Amin” (în versiunea Bibliei după Mitropolitul Bartolomeu Anania). Așadar, lui Dumnezeu atotputernic, așa cum este asumat în Biblie, în tripla ipostază de creator, diriguitor și izbăvitor al lumii, i se adresează rugăciunea.
Azi, „Tatăl nostru” este sub presiune la schimbare, începând cu adresarea. Se consideră că rugăciunea ar conține o favorizare a Tatălui și se vrea sincronizarea cu teme ale zilei – de data aceasta, cu egalitatea genurilor.
Părerea mea este că puteți să-i spuneți oricum, și “cățelul nostru”, sigur nu se supără și oricum, rezultatul va fi același. Dacă vă face bine să vă rugați, rugați-vă cum credeți că e bine, dacă Dumnezeu chiar există și e atât de mare pe cât se spune, sigur are și simțul umorului.
Dar e o chestie de tradiție, de memorie colectivă a omenirii, este ceva asemănător, ca să fac o comparație care ne este apropiată, să faci din Piața Libertății, care era verde, o piață minerală care e urâtă de fiecare timișorean adevărat.
Pe de altă parte, se pare că ideea vine de la o profesoară de la Berkley University. Vă dați seama ce căcat de școală e și aia dacă unei zărghite cum e tuta asta i se permite să predea acolo?
La invitația Muzeului Național al Banatului, o lucrare monumentală a sculptorului timișorean Bogdan Rață, „The Middle Way”, realizată în anul 2014, a fost așezată pe Bastionul Theresia, pentru a sublinia ideea de unitate multiculturală a orașului și de relație cu celelalte orașe în care a fost expusă anterior. Lucrarea a fost prezentată în premieră în […]
Hmmm… Iar o să spună unii că nu înțeleg arta pentru că nu am studii de specialitate.
Ce să spun, chestiile astea se întâmplă.
Și pe mine m-a lovit odată o bicicletă, pe trecerea de pietoni. M-a izbit de credeam că m-a lovit pedeapsa divină cu un trăznet, pentru că sunt păcătos. M-am sculat, l-am băgat în mă-sa pe ăla care m-a lovit, căzuse și el, m-am scuturat și am plecat mai departe.
De fapt este vorba de o întâmplare banală și neimportantă care a fost transformată, de către presă și de către politicieni într-un mare rahat. Că vezi Doamne, ce bine a făcut Robu că a interzis bicicletele acolo și ce rău sunt Fritz și neomarxistii că le-au permis. Deci, data viitoare să alegeți neapărat unul de-al nostru, vă spunem noi pe cine când va fi momentul.
Se poate discuta pe tema asta, dacă este bine ca într-o zonă pietonală este bine sau nu să fie permisă circulația cu biciclete. Dar discuția ar trebui dusă între specialiști, nu între politicieni.
Mie personal nu prea îmi place să fiu atent acolo, sau pe trotuare, la biciclete. Fiind zonă pietonală, poate fac poze și chiar mă uit prin vizorul aparatuilui de fotografiat, sau poate sunt atent la discuția cu cel de lângă mine, sau poate chiar citesc dintr-un ghid turistic despre clădirea pe lângă care trec, și nu sunt atent la bicicliști.
Bicicliștii, pe de altă parte, ar trebui să fie și ei conștienți că acolo ei sunt cei tari și pietonii sunt cei slabi, așa că ar trebui să-și adapteze viteza în funcție de traficul pietonal de acolo.
Dar pentru asta nu e nevoie să ne ridicăm poalele în cap.
Și poate dacă discutăm despre asta, poate ne gândim și cât de bine este să treacă tramvaiele printr-o zonă pietonală. E adevărat că încă nu s-a întâmplat nimic, dar dacă te lovește un tren din ăla cu 5 vagoane sigur nu te mai scoli să pleci mai departe, cum a făcut fetița aia. Poate asta ar fi mult mai imporant, să facem pe lângă bilele alea, pe care cineva foarte inteligent a desenat niște puncte albe, probabil ca să le facă mai vizibile noaptea, un sistem de avertizare luminoasă și sonoră, poate flashuri din alea cu becuri LED însoțite de un piuit care să pornească atunci când tramvaiul ajunge la o anumită distanță, în așa fel încât pietonii să fie avertizați că se apropie un tramvai.
Dar dacă chiar vreți să politizați lucrurile, că tot a venit vorba despre tramvaie, ia explicați voi domnilor cinstiți și ultracorecți de ce a fost nevoie de tramvaie cu 5 vagoane, nu era mai bine să fie două-trei mai mici, cu două vagoane, dar care să vină de două ori mai des? Ca să nu mai vorbim despre sistemul acela inutil cu baterii. Ei, vedeți că nu vă place să politizăm orice mărunțiș?
Ce facem astăzi, 12 martie 2023, în Timișoara?
Duminica se încheie în oraș cu spectacole de teatru și operetă, teatru de păpuși, o petrecere de karaoke, dar și cu proiecții inedite la Cinema Victoria.
„Tatăl nostru” si contextual information.
In-FORM-atia ca atare cunoaste 4x variabile (Aristoteles)
sau 5x variabile Pr. Dr. Werner Gitt
Se modifica un parametru (FORM(A)) nu mai este acelasi lucru.
De Ex. daca sectionezi um Motor electric si la urma il laminezi vei obtine
um Motor linear. Amin
Sinodul (Conciliul) papal „are grija” cum ai remacat si tu, sa adapteze
o constanta (Dumnezeu) cu floricele ambigue semantice. ..cu ce scop ?