Chick Corea, legenda jazz-ului american, a murit pe 9 februarie din cauza unei forme rare de cancer, la vârsta de 79 de ani, potrivit unui comunicat postat pe pagina sa de Facebook. Vreau să mulțumesc […]
***
Germania va permite cetățenilor să stocheze carduri de identitate pe smartphone
BERLIN (AP) – Germania spune că cetățenii săi vor putea folosi smartphone-uri pentru a-și stoca cărțile de identitate emise de guvern și pentru a-și dovedi identitatea online.
Miscarea face parte dintr-un efort mai larg de a transporta birocrația analogă hotărâtă a Germaniei în secolul XXI.
Ministerul de Interne a declarat miercuri că, începând din această toamnă, cetățenii vor putea utiliza ID-ul electronic stocat în smartphone-urile lor împreună cu un număr PIN pentru a dovedi că sunt cine pretind că sunt atunci când comunică cu autoritățile sau întreprinderile private.
***
România este vizată în raportul dat publicității joi de organizația pentru drepturile omului după decizia de a bloca, în timpul stării de urgență din 2020, mai multe site-uri acuzate că au publicat știri false despre criza sanitară. Numeroase alte guverne sunt menționate în raport pentru că au interzis protestele sau pentru că au bătut, amendat și condamnat critici, de la jurnaliști la cadre medicale sau opozanți politici.
***
Bolnavul fericit. Invazia publicitara a medicamentelor
Stimati cititori, va asigur ca titlul acestei scrieri nu este gresit. Poate va ganditi ca am vrut sa scriu despre domnul Argan, celebrul personaj din piesa ” Bolnavul inchipuit” a lui Moliere.
Nici vorba de asa ceva!
***
Călin Popescu-Tăriceanu, premierul României între 2004 şi 2008, scrie, în cadrul unui text de opinie, că investiţiile străine în cifre absolute în România, care au fost de 1,87 mld. euro în primele luni din 2020, au ajuns la un nivel derizoriu, iar comparaţia cu ţările din Europa Centrală şi de Est, cu care România este în competiţie, este la fel de dezavantajoasă.
***
În toată țara vor fi create depozite pentru deșeuri voluminoase, anunță ministrul mediului
Ministrul mediului, Tanczos Barna, a anunțat joi că se lucrează la un program național prin care autoritățile publice locale să fie ajutate să înființeze centre de depozitare pentru deșeurile voluminoase.
***
***
Flora a fost locul de întâlnire al generaţiei flower-power din Timişoara, al tinerilor din anii ‘60-‘80. Locul unde se vedeau artiştii, rockerii, amatorii de jazz, pictori, poeţi, studenţii… şi nu numai.
***
TIMISOARA. Va fi pus in asteptare. Podul Jiul, unul dintre proiectele planuite de vechea administratie peste Bega, in continuarea strazii cu acelasi nume care leaga actualul Pasaj Jiul de Splaiul Tudor Valdimirescu, nu e socotit drept prioritar de administratia Fritz. O spune insusi primarul care sustine ca nu vor fi bani in bugetul pe 2021 […]
***
Primarului Timișoarei, Dominic Fritz, și-a ales și ultimii consilieri personali. Este vorba despre Dana Lazăr și Bogdan Marta, care completează echipa de șase consilieri personali ai Primarului, alături de Simona Fiț, Rudolf Graef, Loredana Pintea și Val Mureșan. Prima are două profesii, inginer de sistem și psiholog, în timp ce al doilea a activat timp de 17 ani ca jurnalist. Dana Lazăr va fi consilier pe „problematici europene, de la proiecte pe fonduri UE, la relații cu instituțiile Uniunii”, în timp ce Bogdan Marta se va ocupa de „transparență și bună comunicare”.
***
Toate mașinile de deszăpezire din Timișoara, prezentate live în acțiune pe o hartă a orașului
Odată cu revenirea vremii rele, Primăria Timișoara le oferă celor interesați posibilitatea să vadă live, pe harta orașului, câte utilaje de curățenie sunt pe traseu și unde acționează acestea. Forma grafică seamănă foarte mult cu harta din programul de GPS WAZE și a fost realizat de o firmă de specialitate ”cu bune intenții”. Inițiativa de…
***
Una dintre cele mai valoroase clădiri istorice din Timişoara, considerată şi cea mai veche, Castelul Huniade, este un simbol al neputinţei. Construit între 1307 şi 1314 şi reconstruit între 1443 şi 1447, castelul din inima Timişoarei este reabilitat fără succes de 15 ani.
***
***
Din toamna anului 1898 și pînă în toamna anului 1899, în România n-a mai plouat. Seceta a pîrjolit holdele și, odată cu ele, și edificiul fragil al finanțelor statului. Criza a lovit economia românească cu forța unui asteroid. Bugetul național s-a prăbușit, iar falimentul de stat a încolăcit întreaga țară, ca un șarpe monetar internațional, căci creditorii externi și-au sporit strînsoarea. De la Războiul de Independență, România trăia pe datorie. Împrumutase bani la greu pentru a finanța marile lucrări de […]
***