Știrea zilei am aflat-o de la Radu Banciu, care și el o avea de pe surse: Următorul șef al SRI va fi domnul Ciucă.
În privința centralei de la Zaporoje puteți să stați liniștiți, nu va fi nici o apocalipsă acolo.
Nu că mi-aș fi făcut probleme în această privință, numai un cretin ar putea să creadă că rușii își vor dărâma singuri în cap centrala aia care e a lor încă de la începutul războiului.
La fel cum tot numai un cretin ar putea să creadă că omul ăla din China, Xi Jinping, discută în secret cu Putin și în următoarea dimineață toate ziarele de pe această planetă știu despre ce au vorbit ăia doi.
După ce au recuperat și analizat epava acelui satelit nord-coreean despre care presa occidentală spunea că este un satelit militar, oamenii de știință sud coreeni au constatat că nici vorbă de așa ceva. S-a întâmplat la fel ca și cu baloanele alea chinezești.
Și nu e de mirare dacă ne gândim la prafurile găsite în sediul celor care diseminează astfel de informații.
De fapt astea sunt tactici care se învată la școală, lansezi o informație, că baloanele sau sateliții sunt de spionaj, sau că ăia se bombardează singuri ca proștii, și după un timp spui adevărul, dar oamenii au reținut informația inițială. O să aflați toate adevărurile, doar că vor fi publicate pe ultima pagină, aia cu morții, așa că nu le veți mai băga în seamă.
Pe de altă parte întotdeauna sufletelor simple trebuie să li se arate niște dușmani din cauza cărora lucrurile nu funcționează cum trebuie.
La noi de exemplu, când lucrurile începuseră să se împută, pe la începutul anilor ’80, începuse o campanie discretă împotriva ungurilor. Mai ales că ăstia nu-i mai dădeau înapoi pe cei care trecuseră “dincolo” pe la ei. Mai târziu, spre ’89, campania asta devenise o adevărată isterie care a continuat și după Revoluție. Că să nu credeți că ăia de dinainte primesc degeaba pensii speciale. Au mai fost și alți dușmani de serviciu, câinii maidanezi de exemplu, ăștia au fost folosiți în perioada Băsescului. Sau înainte de asta, yoghinii. Mai nou urșii.
Mai târziu dușmanii au fost cei care nu s-au vaccinat impotriva covizilor.
Și, de curiozitate, uitați-vă la articolele mai vechi din ziare, sau chiar pe postările de pe Facebook, ăia care vă făceau gunoaie și trădători ai neamului pentru că nu v-ați dus să vă vaccinați sunt exact cei care acum vă fac putiniști dacă vă puneți întrebări cu privire la ceea ce se întâmplă în lume.
La fel se întâmplă acum pe plan mondial, dușmanii de serviciu sunt Rusia, China, Coreea de Nord, iar în Europa sunt Ungaria și Austria. Așa că dacă zahărul sau pâinea sau țigările se scumpesc, dacă vă dă afară de la serviciu, dacă majoritatea tinerilor nu mai au nici o șansă să aibă vreodată o locuință proprie, cu excepția situației în care se apucă de furat, dacă oamenii mor în spitale și bătrânii în azil, dacă nimic nu mai merge, să știți că de vină sunt chinezii și ungurii. Sau, uneori, urșii.
Germania este lovită de o gravă criză imobiliară.
Să nu vă imaginați că “criză imobiliară” înseamnă că oamenii nu mai au unde locui și să o să vedem o mulțime de oameni cu corturile pe malul Rinului. Nu, criză imobiliară, și în Germania și peste tot, înseamnă că din cauza lăcomiei samsarilor imobiliari, locuințele au ajuns atât de scumpe încât exact cei care au nevoie de o locuință nu și le mai pot permite. Astfel se crează două categorii, pe de o parte vânzătorii care cer prea mult iar pe de cealaltă parte cei care au nevoie de locuințe și nu și le pot permite.
“… anunțul dramatic al Chinei”.
În traducere liberă, în condițiile în care lumea occidentală le-o trage ălora cu orice ocazie în cel mai ordinar mod, ăia nu mai vor să-și dea resursele chiar pe gratis, fie că e vorba despre litiu pentru baterii, sau neodim pentru magneții fără de care o mulțime de lucruri nu pot fi produse, fie de germaniu sau galiu pentru semiconductori.
O să facă chinezii așa cum au făcut și cu neodimul, fraților, avem mai mult neodim decât aveți nevoie, nu trebuie decât să comandați magneți cu specificațiile dorite. Dar vă vindem magneți, nu minereu. Și acum, o să le vândă diode și tranzistoare și cipuri gata făcute. Asta înseamnă patriotism economic.
Poate că dacă România ar fi făcut la fel cu lemnul, să vândă mobilă și nu cherestea, nu am mai tremura acum că vine viitura și că munții s-au golit de copaci.
Dacă nu ați aflat până acum, că știrea e veche, a fost și Constantin Bălăceanu Stolnici.
***
Chiar și în cel mai rău scenariu nu va fi o apocalipsă la centrala nucleară de la Zaporojie, a spus Ludvig Litvinski, doctor în științe fizice și matematice, fost angajat al Institutului de Cercetare Nucleară al Academiei Naționale de Științe a Ucrainei. El a explicat la televiziunea națională că un dezastru poate avea loc doar când totul în interiorul reactoarelor se defectează.
Cocaină la Casa Albă. Praful, descoperit de Secret Service în timp ce Joe Biden era plecat
Casa Albă a fost evacuată pentru scurt timp duminică seară, în timp ce preşedintele Joe Biden se afla la Camp David, după ce Secret Service a descoperit o pulbere suspectă într-o zonă comună din Aripa de Vest, iar un test preliminar a arătat că substanţa era cocaină, au declarat marţi doi oficiali din cadrul forţelor de ordine citaţi de Associated Press.
Germania este lovită de o criză imobiliară gravă
Piaţa imobiliară comercială din Germania s-a prăbuşit la cel mai scăzut nivel din 2017 încoace, cel mai recent semn al turbulenţelor provocate de creşterea ratelor dobânzilor, scrie Business Magazin, care citează Bloomberg.
Armata sud-coreeană a anunțat miercuri că a recuperat epava satelitului de spionaj nord-coreean care a căzut în mare în luna mai după o lansare ratată și a constatat că acesta nu avea nicio utilitate militară semnificativă ca satelit de recunoaștere, transmite Reuters.
Cu consecințe directe care pot depăși cu mult cumulul pierderilor cauzate de pandemia de Covid-19 și conflictul din Ucraina, mișcarea declanșată acum de China este deosebit de gravă și semnalizează, fără niciun fel de dubiu, intrarea în nivelul următor al tensiunilor globale.
Toyota afirmă că a făcut o descoperire tehnologică care îi va permite să înjumătăţească greutatea, dimensiunea şi costul bateriilor, ceea ce ar putea anunţa un progres major pentru vehiculele electrice.
Dosarul bătrânilor torturați la azil. Procurorii DIICOT au reținut 24 de persoane
DIICOT anunţă, miercuri dimineaţă, că 24 de persoane au fost reţinute şi două plasate sub control judiciar, după percheziţiile la centrele pentru persoane vulnerabile.
Cadrele medicale de la spitalele de urgență Floreasca și Gerota, care au evaluat persoanele aduse de la cele trei azile din Ilfov, au declarat pentru ziarul Libertatea că a fost pentru prima dată când s-au confruntat cu astfel de cazuri de înfometare și neglijență.
PNL propune creșterea taxelor și a impozitelor pentru acoperirea uriașelor găuri bugetare. Astfel, de la 1 septembrie ar putea crește accizele, la pachet cu eliminarea facilităților fiscale pentru angajații din agricultură și din construcții.
Conform b1tv.ro, Adrian Codîrlașu, vicepreședinte CFA România, a precizat că pentru anul viitor deficitul trebuie să scadă sub 3%, prin urmare coaliția va încerca să introducă măsuri mixte, bazate pe creșterea de taxe și pe eliminarea din facilități fiscale:
Joi, 6 iulie, omul de ştiinţă Constantin Bălăceanu-Stolnici împlineşte 100 de ani. Medic neurolog de profesie, Stolnici este pionier în domeniul neurociberneticii, profesor de neuropsihologie şi anatomie a sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România şi al Academiei de Ştiinţe Medicale din România. Este, de asemenea, […]
Circuitul banilor între politică și presă. Cum se cumpără tăcerea
Instituții ale statului care, teoretic, nu au nevoie de publicitate au cheltuit deja, în 2023, zeci de milioane de lei pe astfel de servicii. Banii au ajuns la firme de casă, unele deținute de foști sau actuali politicieni. În schimb, au primit articole laudative și ignorarea problemelor reale.
Muzeul Național al Banatului împreună cu Consiliul Județean Timiș organizează cea de-a V-a ediție a Festivalului Medieval al Castelului Huniade. Astfel, în perioada 14-16 iulie, în parcul Castelului Huniade din centrul Timișoarei, spectatori de toate vârstele sunt invitați la ineditul eveniment, care va reînvia timp de câteva zile, atmosfera Evului Mediu.
Ansambluri folclorice, de pe patru continente, vor veni în inima Banatului în cadrul „Festivalului Inimilor”, iar Iulius Town găzduiește în acest an o parte dintre spectacolele acestora. Evenimentul are loc în mai multe zone din oraș, iar în Iulius Town vor fi momente artistice, în fiecare zi, în perioada 5 – 9 iulie 2023, începând…
Aida, Vaduva vesela si La Traviata, la Festivalul de Opera si Opereta in aer liber de la Timisoara
TIMISOARA. Opera Nationala Romana din Timisoara continua traditia evenimentelor din Parcul Rozelor si pregateste cea de-a XVIII-a editie a Festivalului de Opera si Opereta in aer liber. CITESTE SI: Spatii verzi in Dambovita, banci si iluminat modern in Complexul Studentesc, teren de sport in Ciarda Rosie. Lista finala a proiectelor votate de cetateni care primesc […]
Ce facem astăzi, 6 iulie 2023, în Timișoara?
Joi, 6 iulie, continuă Impuls Festival în Piața Traian, cu un spectacol de circ și dans contemporan și cu un concert. Pe scena din Parcul Rozelor și la Iulius Town urcă ansambluri folclorice din 13 țări aflate pe patru continente. Mai mult, Eric Maskin, laureat al Premiului Nobel pentru Economie, ține o conferință la UVT.