Politicienii locali se întrec în stadioane, unii se laudă cu „Stadionul Lego”, alții se laudă că vor demola Stadionul Dan Păltinișanu și vor face altul mai mare și mai frumos.
Eu rămân la părerea mea, stadioanele, și la noi și oriunde altundeva în lume și-au cam trăit traiul, acum avem alte forme de circ.
Și un stadion pe care se joacă 22 de băieți cu pulpele transpirate nu este mare lucru pentru sănătate, că asta se spune că ne dorim când vorbim despre sport, o populație sănătoasă și viguroasă.
Mă uit la cele vreo 5-6 stadioane din acea zonă, rar vezi pe cineva acolo. La fel și în Parcul Rozelor, trec zilnic pe lângă terenurile alea două de acolo, cred că doar vreo două zile, în vară, am văzut că se jucau acolo niște oameni.
Dacă nu credeți mergeți acum, când citiți aceste rânduri, și uitați-vă la acele stadioane. Probabil că sunt toate goale. Mergeți si după-amiază, tot goale vor fi. Mâine va fi la fel, poate doar sâmbătă sau duminică veți găsi pe cineva acolo.
Cred că mult mai folositoare decât construirea stadioanelor, pentru sănătatea întregii populații, ar fi încurajarea mersului pe jos, sau cu bicicleta.
Și mai cred că aceste stadioane nu sunt decât o formă de a se băga în seamă a unor politicieni care nu știu să facă lucruri cu adevărat folositoare și importante pentru populație, pe de o parte, și o formă de a sifona niște bani, mulți bani, pe de altă parte.
Voi, noi, populația orașului, nu vom avea nici aer mai curat, nici troleibuze care circulă mai des, nici trotuare mai late și fără mașini parcate pe ele, nici pâine mai ieftină, nici mai sănătoși nu vom fi, nu vom câștiga absolut nimic, indiferent câte stadioane se construiesc în oraș.
O altă știre mult difuzată este cea cu scumpirea tarifelor de parcare în Paris pentru SUV-uri.
Este de fapt o știre de umplutură, cine merge cu SUV-ul la Paris probabil că are și bani de parcare.
Ca de obicei, nimeni nu dă cifre, ci se procedează exact ca în vremurile ceaușiste, producția de oțel pe cap de locuitor s-a dublat, dar nimeni nu spunea cât a fost inițial producția aia. Așa e și cu parcarea aia, nimeni nu spune cât costa parcarea la Paris înainte de triplarea asta.
Pentru că tot nu am găsit nimic interesant de comentat astăzi am căutat și pot să vă spun și vouă că dacă veți merge cu SUV-ul la Paris, veți plăti 18 euro/oră în centrul orașului și 12 euro/oră în restul orașului.
La Viena parcarea costă cam 4 euro/oră.
Berlin 1-4 euro/oră.
Londra: până la 9.9 Euro/oră.
Amsterdam: 7.5 euro/oră.
***
Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu cancer
Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunţat luni Palatul Buckingham, potrivit Agerpres.
Germania va investi 16 miliarde de euro pentru a construi patru mari centrale pe gaz natural pentru a satisface cererea de electricitate în cadrul unei revizuiri majore a reţelei energetice a ţării.
De ce filantropii de la Davos vor în continuare război
Să ne punem puțin în pielea globaliștilor de la Davos. Oare cum ar gestiona situația geopolitică în 2024, în vederea atingerii obiectivului principal? Vorbim, desigur, despre guvernul mondial.
Am putea reduce totul la resurse și la bani, pe termen mediu și scurt. Da, are sens să câștigi enorm de pe urma războaielor și să-ți menții influența politico-economică în cât mai multe puncte de pe glob. Doar că cei aflați în spatele cortinei, care se coordonează perfect de zeci de ani, au o miză mult mai mare decât miliardele în plus din conturile personale. De aici trebuie să plecăm atunci când analizăm cine și ce câștigă.
Autoritățile din Georgia au anunțat, luni, depistarea unei autovehicul care a transportat armament din Ucraina spre Rusia traversând mai multe state est-europene, inclusiv România, existând suspiciuni că urma să fie comis un atac terorist. Serviciul […]
Deteriorarea hainelor sau stricarea aparaturii electrocasnice nu va mai duce neapărat la înlocuirea lor. Oficialii de la Bruxelles vor să schimbe această mentalitate și să-i obișnuiască pe locuitorii spațiului comunitar să repare aceste lucruri pentru a le prelungi perioada de folosință.
Parizienii au aprobat duminică un proiect de triplare a preţurilor de parcare pentru maşinile înalte şi grele, cunoscute sub numele de SUV-uri, dar mai puţin de 6% dintre alegători au participat la acest vot, notează AFP.
Ministrul apărării Angel Tîlvăr a afirmat, luni seară, că reintroducerea serviciului militar obligatoriu în România este exclusă şi nu există niciun fel de discuţie în acest sens. Tîlvăr afirmă că Armata Română a scăzut de la 320.000 de oameni la aproximativ 80.000 şi este nevoie de pregătirea unor rezerve, însă acest lucru se va face cu militari voluntari, un proiect în acest sens având în vedere persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani.
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a crescut cu peste 4% în 2023
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în 2023 a fost de 16.335, în creştere cu 4,04% comparativ cu anul precedent, conform datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).
În multe ţări din Europa, marile magazine sunt închise duminica. Conform unui proiect de lege depus şi în Parlamentul din România, supermarketurile ar putea fi închise duminica și ar funcționa doar câteva ore sâmbăta.
Magazine închise duminica! Un demers legislativ inițiat de doi parlamentari ai Partidului Național Liberal (PNL) ar putea schimba fața comerțului din România. Impactul ar fi asupra accesului la supermarketuri în weekend. Marile magazine ar urma să-și închidă porțile în zilele de weekend și să fie mutate în afara orașelor, urmând astfel modelul unor state din Europa Occidentală.
Acest proiect legislativ, propus de reprezentanții PNL, vizează restricționarea accesului la marile magazine. Conform propunerii, supermarketurile ar trebui să își închidă activitatea în zilele de duminică și să fie relocate la o distanță de cel puțin cinci kilometri față de centrele urbane.
Ce facem astăzi, 6 februarie 2024, în Timișoara?
Marți puteți merge la un spectacol de teatru nonverbal sau la expoziții.