Anton Kovacs August 4, 2020

image

 

”A fost o discuţie care a dus pe multă lume în eroare: asimptomaticul transmite totuşi. Asimptomaticul, poate el nu are nicio problemă, dar el transmite. Studiile arată clar că trei zile înaintea apariţiei simptomelor pot să fie zile în care persoana este chiar foarte contagioasă”, a pretins recent Arafat, ca şi cum le-ar fi vorbit unor elevi de clasă pregătitoare.

În realitate asimptomaticul rămâne în permanenţă fără simptome. Este un purtător sănătos. Persoanele la care făcea trimire şeful GCS se numesc presimptomatice, adică cei aflaţi în perioada dintre contactul infecţios şi debutul simptomelor. Iar studiul Universităţii Yale atât de des invocat de Arafat se referea la aceşti presimptomatici, responsabili de transmiterea a 48% dintre infecţiile cu Covid-19 (faţă de doar 3,4% la asimptomatici).

 

Probabil țineți cu toții minte întâmplarea când Băsescu, nu se știe din ce cauză, într-o seară a iesit la televizor și a început să-l porcăiasca pe Raed Arafat. Reacția imediată a colegei mele a fost “măi nesimțitule, omul ăsta a făcut pentru România mai mult decât ați făcut tu și toți conducătorii țării la un loc”.

Avea dreptate, Raed Arafat a făcut mult pentru această țară, mai mult decât marea majoritate a românilor.

Dar, asta nu înseamnă că acest om e un sfânt, care nu greșește. Despre o astfel de greșeală vorbește articolul de mai sus.

Cu toții suntem infectați cu tot felul de bacterii și viruși. Numărul bacteriilor din corpul oricărui om sănătos este cam la același ordin de mărime cu al numărului de celule. Practic putem spune că suntem jumătate oameni, jumătate bacterii care colcăie în corpul nostru.

E bine să ne gândim la acest lucru când avem impresia că suntem frumoși, deștepți și de neînlocuit. Dar și când ne gândim la moarte, de fapt nu murim decât puțin, restul se transformă.

Va aduceți aminte de vaccinul împotriva tuberculozei pe care l-ați făcut în școala generală? Venea tanti doctorița și vă făcea întâi o mică injecție în pielea mâinii. Un test cu tuberculină. După un timp în acel loc pielea se făcea roșie, uneori chiar puroia. Acolo era o mică infecție. În funcție de reacția anticorpilor infecția aceea era mai mică sau mai mare. Tanti doctorița venea și măsura diametrul acelei pete, dacă era mare însemnă că în corpul dumneavoastră anticorpii întâlniseră deja bacili care provoacă tuberculoza și învățaseră să lupte împotriva lor. Nici nu mai era nevoie să vi se facă vaccinul.

În toată lumea există cam două miliarde de oameni care sunt purtători de bacili Koch, cei care provoacă tuberculoza. Există așadar o probabilitate foarte mare ca dumneavoastră să fiți unul din acești oameni. Dar asta nu înseamnă că cele două miliarde de oameni, dumneavoastră, vor muri scuipându-și sângele și plămânii, nu, ei sunt doar purtători ai acestei boli, purtători care din anumite motive bine cunoscute nu dezvoltă boala. Se numesc purtători asimptomatici, au în ei bacilul, dar nu se îmbolnăvesc de la el. Și nici nu îl transmit, pentru că dacă un sfert din populația omenirii ar transmite boala, în foarte scurt timp am fi cu toții bolnavi de TBC.

Capture

 

Acum imaginați-vă că un coleg de lângă dumneavoastră este bolnav de gripă, adică nu numai că are în el virusul acela care ne îmbolnăvește de gripă, virus pe care poate îl aveți și dumneavoastră fără să simțiți nimic, ci are și boala, prezintă simptomele de gripă, îi curge nasul, tușește, are febră, simte o stare de slăbiciune…

Și omul ăsta strănută la un moment dat, iar un alt coleg din apropiere inhalează niște viruși eliminați prin acel strănut.

În acel moment, să-l marcăm cu t0 cel de-al doilea coleg încă nu are nimic, e sănătos, temperatura lui este de 36.5 grade, e vesel, are poftă de mâncare. Dar, peste un timp, la un moment t1  numărul virușilor din corpul său va crește destul de mult pentru ca sistemul său imunitar care nu e foarte puternic să fie suprasolicitat și simptomele bolii își vor face apariția, va tuși, va strănuta, temperatura corpului îi va crește, se va simți rău…

Între momentul t0 cind acel om a fost infectat și momentul t1 în care simptomele bolii își vor face apariția, acel om este bolnav, dar nu știe acest lucru, el este un purtător presimptomatic, adică un purtător care s-a îmbolnăvit, dar boala este într-un stadiu când simptomele încă nu s-au manifestat.

Citește și:  Revista presei–11.11.2020

Spre deosebire de purtătorul asimptomatic, care nu va fi niciodată bolnav, purtătorul presimptomatic se va transforma în bolnav, în purtător care prezintă simptomele bolii.

 

Asta a dorit să spună autorul articolului de mai sus, domnul Raed Arafat și o mulțime de alți medici au greșit confundând purtătorii asimptomatici cu purtătorii presimptomatici. Iar rezultatul acestei greșeli este că au suprasolicitat sistemul medical tratând oameni sănătoși și neglijând oameni care sunt cu adevărat bolnavi de anumite boli.

Practic, dacă revenim la analogia cu tuberculoza, au internat în spitale 2 miliarde de oameni, pentru că așa le-au spus testele, în loc să-i interneze numai pe cei 3 milioane care au într-adevăr această boală.

Au venit în clasa a VII-a C și i-au internat în spital pe toți cei care aveau pata aia roșie pe mână.

 

***

 

image

“Și uite că a ajuns și la teoriile conspiraționiste cu vaccinul”, vor spune despre mine unii cei care citesc acest text.

Numai că din păcate nu este o teorie conspiraționistă, ci o știre adevărată, difuzată de o agenție de presă respectabilă.

 

Oamenii ăia de la AstraZeneca, Pfizer, Sanofi și Johnson & Johnson, niște firme care produc diverse lucruri pentru a câștiga bani și mai dau și cu bâta în baltă uneori, un exemplu fiind cel în care Pfizer a făcut un medicament pentru tensiune care nu scădea tensiunea, ci dimpotrivă, o ridica în anumite părți ale corpului, le-au spus guvernelor ceva de genul “noi vă facem vaccinul ăla, dar pentru că nu avem la dispoziție câțiva ani și nici resurse ca să-l testăm cum trebuie nu răspundem dacă are efecte secundare. Așa că în cazul în care, din cauza administrării vaccinului poate unii oameni mor de rinichi, sau le crește tensiunea, sau fac cancer, voi guvernele sunteți de acord să plătiți pagubele și ca atare semnați și ștampilați pe linia punctată din partea de jos a paginii”.

Eu cred că așa ceva este inadmisibil și orice guvern care este de acord cu așa ceva este un guvern criminal. Pentru că nu se rezolvă nimic dacă ne vindecăm de gripă dar ne îmbolnăvim, de exemplu, de inimă. Oamenii ăia au știut foarte bine de ce impun aceste condiții.

În acest moment există și alte țări sau instituții care lucrează la vaccinuri asemănatoare, unele din acestea poate vor ieși pe piață mult mai repede decât vaccinul celor de la Astra Zenecca și poate vor fi și testate, așa că nu există nici un motiv pentru a accepta astfel de condiții care ar putea pune în pericol sănătatea sau chiar viața cetățenilor.

***

image

Nu am căutat articolul ăsta, așa s-a întâmplat, ca după cel cu vaccinurile să fie și ăsta pe fluxul de știri.

Firma asta e una din cele care vor să ne vândă vaccinuri, pe bani grei, dar ei să nu răspundă dacă acestea vor avea efecte secundare.

Mai au și oamenii ăia care mai comentează la adresa vaccinurilor dreptate uneori, dulapurile acestor firme sunt pline de cadavre.

Asta când nu ne vând apă sfințită la preț de medicamente minune.

***

image

 

Domnul Cristian Tudor Popescu este un mare ziarist și un mare scriitor. E și un om inteligent. Dar nu e nici sfânt, nici înger, e om, așa că mai greșește

Vă mai amintiți ce spunea CTP-ul când cu “Primăvara arabă”?

Că este cel mai minunat lucru care li se putea întâmpla acelor oameni, că e un eveniment comparabil cu Revoluția din 1989. De fapt nu a avut dreptate, “Primăvara Arabă” nu a adus decât sânge, moarte și nenorocire. Milioane de oameni au trebuit să-și părăsească țările, casele și averea pentru a fugi din fața vestitorilor primăverii, îmbarcați în camionete Toyota.

Dar când a avut loc marea manipulare cu copilul Ionuț, cel despre care se spunea că l-au mâncat câinii?

Spunea atunci CTP că el nu înțelege de ce există această specie, câinii, citez din memorie, nu folosesc la nimic, singurul lucru pe care îl fac este să mănânce și să se cace.

Ca și în acele ocazii, ca și în altele pe care nu le mai amintesc, și acum CTP spune tâmpenii. Tot pentru niște bani.

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*