Pentru a rezolva situația supraaglomerării la adăpostul Danyflor au fost uciși 50 de câini.
Spune directorul DSV că nu e o problemă, că nu erau câini timișoreni, ci din localitățile din apropiere.
Este ca și cum dacă am încerca să rezolvăm problema supraaglomerării de pe șoselele orașului i-am împușca pe cei care conduc mașini din alte județe.
Asta se întâmplă când la conducerea unor instituții sunt numiți oameni a căror singură „calitate” este că fac parte dintr-un grup de interese care se numește partid.
Eu știu că un prost nu știe că e prost, dar, dacă tot avem acces la tehnologie și nu suntem în stare să rezolvăm o situație oarecare, de ce nu întrebăm pe cineva mai deștept?
Eu, de exemplu, l-am întrebat pe Chat GPT cum ar fi rezolvat această situație.
Și dacă vă uitați la poza de jos și citiți răspunsul veți constata că soluția a fost mult mai umană și mai inteligentă decât cea a autorităților locale.
Un program care rulează pe un computer care a costat 25 de euro, programul este gratuit, s-a dovedit mai inteligent decât niște oameni care sunt plătiți cu sume incredibile și la o adică nu sunt în stare să-și facă treaba.
Pentru că puteau să facă lucruri, au trecut aproape 4 ani de la alegeri, în 4 ani se putea face un adăpost care să fie exemplu pentru întreaga Europă. Și sunt sigur că amenajarea acestuia ar fi costat mult mai puțin decât leafa celor care nu au fost în stare să-l facă.
Britanicii regretă părăsirea UE.
Păi, ar putea să revină, Marea Britanie face parte din Europa, britanicii sunt practic frații noștri și ușa le este deschisă.
Eu totuși le-aș pune o mică condiție, să nu uite că fratele este mai apropiat decât verișorul.
Delegația FMI spune că soluția pentru România ar fi impozitul progresiv pe venit.
Știu că dau lipsă de modestie dar nu pot să mă abțin: Este exact ce am spus și eu în urmă cu câteva zile.
Probabil că delegații ăia au citit InfoTimișoara.
O altă explicație este că soluția asta este atât de evidentă încât orice persoană de bun simț nu poate decât să adere la ea.
Individul ăla care a luat șpagă de 16 milioane spune că „partidul nu are nicio legătură cu această speţă”
Ba are.
Pentru că partidul, înainte de a-l propulsa pe ăsta în tot felul de funcții ar fi trebuit să știe despre cine este vorba.
Că nu poți să pui pe oricine parlamentar sau șeful unui județ.
Și ăsta nu e singurul, infecția asta e răspândită în toată țara.
Terenurile și cășile alea multe ale unora care nu au bătut un cui în toată viață lor nu au crescut pentru că ploaia a udat pământul de la marginea orașelor. Nici chiar aici la noi.
Șeful Armatei se contrazice cu Prim-Ministrul, militarul spune că vine războiul, Prim-Ministrul spune să stăm liniștiți că nu vine nici un război.
Cândva după revoluție se luase hotărârea că ăștia în uniformă să fie subordonați civililor.
A fost o măsură corectă. Pentru că noi, civilii, suntem practic țara, nu câțiva soldați sau polițiști sau jandarmi.
Pentru că, noi, civilii, unii care știu să tâmplărească, alții care se pricep la agricultură, alții care scriu programe de calculator, alții care sunt strungari sau constructori, știm cum e viață adevărată și facem țara să trăiască.
Militarii nu știu să facă lucruri, o lume în care există doar militari pur și simplu nu poate exista, ar muri cu toții de foame.
Oamenii în uniformă au și ei rolul lor, dacă ar fi să facem analogia cu o firmă, aceștia ar fi niște angajați auxiliari pe care-i plătim să stingă focul, când e cazul, sau să ne păzescă de hoți.
Dar nu ei produc venitul firmei și nu ei sunt patronii. Ei nu aduc un leu în firma aia, ci consumă din banii produși de tâmplar, de constructor și de agricultor.
Chestia asta nu trebuie să se uite niciodată, nu militarul ăla căruia nu știu cine i-a permis să apară la televizor conduce întreprinderea care este România, o conduce domnul Ciolacu, el e directorul.
Și amintiți-vă, întotdeauna, istoria a dovedit-o cu vârf și îndesat, atunci când militarii ajung să conducă o țara, acea țară merge din rău în mai rău.
Ce ar trebui făcut?
Păi, eu în locul domnului Ciolacu l-aș demite. Astăzi.
Pentru că, o fi democrație, dar nu este admisibil ca paznicul de noapte să-i spună directorului cum să conducă întreprinderea.
„Autodidact în domeniul medicamentului este o noțiune abstractă”, spune o doamnă prorector la UMF.
Sunt de acord. Într-o lume normală așa ar trebui să fie, eu fac lucrurile la care mă pricep și pe care pot să le vând pentru a-mi asigura pâinea de zi cu zi, iar alții, farmaciștii de exemplu, fac și ei lucrurile la care se pricep.
Dar ce te faci atunci când „profesionistul” nu se pricepe? Când îți recomandă suplimente alimentare în loc de medicamente adevărate? Mergeți în orice farmacie din țara asta și uitați-vă ce căcaturi au pe rafturi.
Îl crezi pentru că are o diplomă, și mori cu credința?
Nu ar fi normal ca cetățeanul să se apere într-un fel, dacă farmacistul e un dobitoc, bolnavul să caute soluții pentru a-și ușura suferința?
Vă povesteam ieri că atunci când mi-am rupt nasul mi-am pus pe rană niște praf din ăla pentru câini. Știam exact ce efect are pentru că scria pe hârtia din interiorul cutiei și mai și văzusem ce se întâmplă când îl pui pe o rană, că îl folosisem când s-a rănit unul din cățeii mei. Ce era să fac dacă tot ce mi-a dat farmacista a fost un căcat de pansament care s-a îmbibat cu sânge la 10 secunde după ce l-am pus, să stau așa?
Și nu e numai cazul farmaciștilor, că uite, nici medici nu sunt mai breji, mai jos puteți citi despre o femeie care a făcut un infarct și medicul i-a dat Nurofen.
Ați observat probabil că în ultima perioadă s-a declanșat o campanie deosebit de agresivă împotriva antibioticelor.
Dar nu e nici o problemă, puteți să beți suc de roșii dacă sunteți infectat cu vreo bacterie.
Asta este medicina care ni se pune în față.
Probabil că și mai marii sănătății au ajuns la aceeași concluzie ca și șefii hingherilor din Timișoara, dacă e aglomerație să mai rărim populația.
***
Guvernatorul Florida Ron DeSantis a anunțat joi că trimite trupe Gărzii Naționale din statul său pentru a sprijini eforturile guvernatorului Texas Greg Abbott de a opri afluxul de imigrație ilegală la granița de sud.
Într-o conferință de presă de joi dimineață, DeSantis a anunțat că oferă un batalion de „până la” 1.000 de soldați ai Gărzii Naționale din Florida pentru a ajuta la securizarea graniței Texasului. Un purtător de cuvânt al Gărzii Naționale a declarat că sunt trimiși inițial 100 de militari.
Aproximativ 290.000 de muncitori finlandezi au început joi un protest împotriva reformelor planificate de guvernul de dreapta pe piaţa muncii, care a propus și tăieri la asigurările sociale. Greva care va ține două zile este de așteptat să afecteze traficul aerian și să închidă magazine, grădinițe și companii. La Helsinki, au protestat joi 13.000 de oameni, transmite Reuters.
Britanicii regretă părăsirea UE. Rezultatele sumbre ale Brexitului după patru ani
Delegația FMI și-a încheiat vizita la București, iar primele concluzii nu sunt prea pozitive. Conform comunicatului instituției, pachetul fiscal de anul trecut a fost un pas în direcția corectă și creează venituri suplimentare.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, a fost adus joi după-amiază, 1 februarie, cu mandat, la DNA Bucureşti, în urma percheziţiilor care au fost efectuate atât la domiciliul acestuia, cât şi la sediul CJ.
Şapte percheziţii domiciliare au fost efectuate, la solicitarea Parchetului European (EPPO), în mai multe locaţii, în cadrul unei anchete privind o fraudă de două milioane de euro care implică proiecte IT.
Ion Cristoiu: „NIMENI nu poate evalua activitatea unui serviciu secret”
Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre declarațiile lui Klaus Iohannis privind modul în care funcționează SRI. Urmăriți aici, integral, emisiunea […]
Securicii au lansat fonfleul de presă: hackerii au spart sistemele informatice
Narativul “Hackerii au spart sistemul informatic al Camerei Deputaților și au furat buletinul premierului Ciolacu, precum și o serie de cărți de identitate ale parlamentarilor,” rostogolit de întreaga autobază de presă a sistemului, e de porc și Lemn Tănase. Colegul Mihai Belu, mai instruit în softurile instituțiilor și în bug-urile guvernamentale, susține că vânzarea lor […]
Noul șef al Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, aflat în funcție din noiembrie 2023, avertizează că Armata României nu are legea necesară pentru a pregăti populația să facă față în cazul extinderii războiului din Ucraina și nici pentru a acționa proporțional cu pericolele militare existente. El s-a declarat „mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare”. „Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți”, a spus șeful Armatei, la Europa Liberă. Premierul Marcel Ciolacu a reacționat, întrebat despre aceste declarații, spunând că „România nu are niciun risc să fie angajată în vreun război”.
Atacul cibernetic la care a fost supusă infrastructura informatică a Camerei Deputaților ar avea drept vină faptul că, pe de o parte, echipamentele utilizează încă sistemul de operare Windows 7, mult depășit, iar în 2019, un ex-președinte al instituției a decis să nu lase SRI și STS să asigure securitatea rețelelor.
O femeie care a suferit un atac de cord ar fi fost trimisă acasă de medicii de la spitalul din Slobozia cu sfatul de a lua un nurofen, aceștia spunându-i că are doar o simplă răceală. Cazul i-a fost adus la cunoștință și ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, care nu știa nicio informație despre acesta.
Cristina Dehelean este, la cei 50 de ani și câteva luni, profesor universitar doctor la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, prorector, […]
Proprietățile antimicrobiene ale sucului de roșii pot ucide Salmonella
Sucul de roșii poate ucide Salmonella Typhi și alte bacterii care pot dăuna sănătății tractului digestiv și urinar al oamenilor, potrivit unei cercetări publicate săptămâna aceasta în Microbiology Spectrum.
Piața de medicamente a crescut în 2023 cu 16%, la o valoare totală de 29,96 miliarde lei
Piața de medicamente a crescut în 2023 cu 16%, la o valoare totală de 29,96 miliarde lei (6,1 mld.euro), raportat la prețul de distribuție, în conditiile în care volumul de medicamente eliberate către pacienții din România s-a majorat cu 2,4%, la un total de 722 milioane cutii, arată Cegedim.
Modificare e-Factura: Se pot încărca facturile și de la butonul special introdus
e-Factura a mai suferit o modificare, iar acum este vorba despre încărcarea facturilor. Dacă până acum trebuia să vă autentificați în SPV pentru asta, mai nou s-a creat un buton special pe www.anaf.ro în colțul de sus din dreapta: Autentificare Ro e-Factura.
Situația la adăpostul Danyflor de lângă Timișoara a luat o turnură îngrozitoare, cu cel puțin 50 de câini eutanasiați în ultimele zile din cauza lipsei […]