Un nou studiu arată că poluarea aerului reprezintă cea mai mare cauză de mediu a mortalității din Europa, această poluare fiind generată în primul rând de motoarele temice ale mașinilor.
În Franța războiul pro-anarhie continuă.
Spun război pro-anarhie pentru că de asta este vorba, oamenii ăia care ies în stradă nu au ieșit pentru că un polițist a împușcat un șofer.
Acela a fost numai pretextul.
Exact cum a fost și la noi în 1989, cum a fost și în Spania în timpul războiului civil din 1936-1939, cum a fost și înainte în timpul Comunei din Paris și în multe alte ocazii, oamenii ies în stradă pentru a schimba ceva, uneori nici ei nu știu ce ar vrea să schimbe.
Partea bună este că aceste mișcări anarhiste prevestesc întotdeauna sfârșitul unei epoci și începutul alteia, întotdeauna puțin mai bună.
Peste 58% dintre britanici ar vota pentru reintrarea în Uniunea Europeană. Este și normal să fie așa, ieșirea din UE a fost una din cele mai grave acte de trădare comise de politicienii de acolo împotriva intereselor propriului popor și în sprijinul unei puteri străine care are alte interese decât cele ale Marii Britanii și ale Europei.
UE îndulcește relația cu China.
Este deja ridicol ce se întâmplă în Europa.
Când americanii făceau tot ce puteau pentru a menține o stare conflictuală cu China și blondele din Europa se isterizau cu privire la acest subiect. Țin minte că citeam despre afirmațiile unui individ, șef al unui stat din Europa, blond și el, că vom înlocui până și echipamentele de telecomunicații chinezești.
Acum, când ăia și-au dat seama că America, de fapt toată lumea, nu poate supraviețui fără resursele imense ale Chinei și după ce Antony Blinken a fost acolo să reînnoade relațiile cu acea țară, nu a cântat cocoșul de trei ori și proastele care conduc temporar Europa schimbă macazul.
Nu e rău că l-au schimbat, e rău că suntem conduși de niște oameni care percutează la ordinele primite de peste ocean iar Europa și cetățenii ei nu beneficiază din asta sau dacă au un beneficiu, ca în acest caz, asta se întâmplă numai dacă li se permite prin Ordin de Zi pe Unitate.
Un exemplu suntem chiar noi, românii: Economia țării este într-un rahat mult mai mare decât se vede, dar noi, cu banii ăștia puțini pe care-i avem (de fapt din moment ce suntem datori vânduți nu-i avem, avem de dat) cumpărăm arme de care nu avem nevoie.
Poate este vorba despre prostie, sau poate acest lucru se face pentru ca unii, cei care iau aceste decizii, să se îmbogățească și mai mult.
Și în loc să tăiem răul din rădăcină și să le spunem ălora că nu mai cumpărăm nici un lucru care nu ne este strict necesar, pentru că nu ne permitem așa ceva, noi căutăm să dregem busuiocul punând preț de mercurial la mălai.
Doamna Mona Donici, dramaturg dar și prietenă a acestei publicații, mi-a „redenumit” rubrica într-o repostare, dându-i numele unei piese scrisă de dânsa, „Monoloagele solitudinii, altfel”.
Mi-a plăcut tare mult, poate, dacă doamna Donici îmi va permite, voi prelua ideea și această rubrică se va numi „Monoloagele solitudinii sau revista presei, altfel”
***
Ceva din aer omoară oamenii pe capete: Cel mai mare ucigaș din Europa VIDEO
Un nou studiu realizat de către oamenii de știință de la Institutul de sănătate globală din Barcelona publicat în revista The Lancet Public Health din luna iulie 2023, a făcut o constatare cu totul îngrijorătoare pentru omenire. Experții arată că poluarea aerului reprezintă cea mai mare cauză de mediu a mortalității din Europa.
Peste jumătate dintre britanici vor să se întoarcă în Uniunea Europeană
Peste 58% dintre britanici ar vota pentru reintrarea în Uniunea Europeană, în timp ce respondenții au spus că au mai multă încredere în Comisia Europeană decât în guvernul Regatului Unit., arată cel mai recent sondaj YouGov Brexit, notează www.theguardian.com.
Șefii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene s-au întâlnit la Bruxelles, pentru un summit de două zile, în timpul căruia au discutat inclusiv strategia blocului comunitar în relația cu China. În scrisoarea sa […]
Organizația Human Rights Watch a anunțat vineri că a descoperit noi dovezi ale utilizării de către forțele ucrainene a minelor antipersonal împotriva trupelor ruse care au invadat Ucraina, cu toate că acestea sunt interzise de […]
Ungaria respinge planurile Comisiei Europene de a acorda mai mulţi bani Ucrainei şi nu este dispusă să contribuie cu bani suplimentari pentru a finanţa costurile crescute ale UE legate de datorie, a declarat vineri premierul Viktor Orban, la radioul de stat, potrivit Reuters.
România nu poate lua bani din PNRR fără reforma pensiilor speciale, reforma sistemului public de pensii, reforma privind guvernanţa companiilor de stat şi reforma salarizării bugetare, afirmă ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.
Majoritatea sunt pensionari MAI sau SRI și au funcții de conducere la Primărie, Consiliul Județean, alte instituții administrative. Frapează averile, case, terenuri, mai multe mașini în fiecare familie, precum și faptul că au soțiile angajate tot la stat, pe salarii mari.
Analiză ZF. Situaţia bugetului de stat după cinci luni este extrem de tensionată
Cheltuielile guvernului cresc cu mult peste programare, iar veniturile nu se ridică la nivelul estimat.
Deși naționalismul comunist, în special, a prezentat ca „năzuință milenară” a poporului român unificarea într-un singur stat, o parte a specialiștilor în istorie arată, în schimb, că această conștiință națională a fost de fapt un mit și că a început să se dezvolte abia odată cu veacul al XVIII-lea.
COMENTARIU Sorin Avram: În căutarea produselor cu preţurile plafonate de domnul premier Marcel
Guvernul Ciolacu ia în calcul eliminarea facilităților fiscale pentru angajații din IT, construcții și agricultură în două etape, la 1 septembrie 2023 și 1 ianuarie 2024, au declarat surse guvernamentale pentru G4Media.
Peste jumătate dintre moldoveni nu doresc unirea cu România. 8% nu au auzit de Klaus Iohannis SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi în cadrul unui sondaj realizat în Republica Moldova se pronunţă împotriva unirii cu România, în favoarea aderării la UE şi împotriva intrării în NATO. De asemenea 8% spun că nu au auzit de Klaus Iohannis, însă acesta stă mai bine decât alţi lideri la capitolul încredere, fiind pe locul al treilea în topul celor în care subiecţii spun că au foarte mare încredere.
Primăria Municipiului Timișoara reface mai multe bulevarde și străzi pe perioada verii
Primăria Municipiului Timișoara intensifică programul de reparații la drumuri și trotuare pe perioada verii, când orașul e mai liber datorită vacanței și concediilor.
Societatea de Drumuri Municipale va efectua reparații majore pe mai multe bulevarde și străzi din toate zonele orașului. Prin reparații, remediem tronsoanele degradate, ridicăm la nivel gurile de canalizare și oferim trotuare decente pentru timișoreni.
Program nou de vizitare la Muzeul Apei de la Urseni
Luna iulie aduce un nou program de vizitare a Muzeului Apei de la Urseni, inaugurat la începutul acestei luni, de Ziua Internațională Art Nouveau. Chiar din prima zi a lunii, muzeul va fi deschis de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 16:00, iar accesul publicului este gratuit.
John Malkovich va juca în trei spectacole pe scena Teatrului Național Timișoara
John Malkovich va juca în trei spectacole pe scena Teatrului Național Timișoara
Jurnalistul și scriitorul Constantin Mărăscu a publicat volumul 5 al cărții Sfinți fără aureolă
Jurnalistul și scriitorul Constantin Mărăscu a reușit să publice volumul 5 al cărții Sfinți fără aureolă, unde sunt prezentate amintiri despre deportări şi forme de luptă anticomunistă, Revoluția din Decembrie 1989 de la Timișoara și despre Memorialul Revoluției.
Ce facem astăzi, 1 iulie 2023, în Timișoara?
O primă zi de weekend cu multe expoziții, concerte, ateliere și petreceri. În parcul Regina Maria are loc un festival al comunității LGBT.