Redacție November 16, 2020

Foto: Constantin Duma

S-au reluat negocierile „de la distanță” dintre PNL și USR-PLUS pentru cei doi viceprimari ai Timișoarei.  Alin Nica a anunțat propunerea PNL.

 

Cosmin Tabără e propunerea PNL Timiș pentru funcția de viceprimar al Timișoarei. Liderul județean al liberalilor, Alin Nica, a spus că PNL îl va vota pe viceprimarul propus de USR-PLUS, Ruben Lațcău, doar la pachet cu liberalul Cosmin Tabăra.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat, la rândul său, că USR-PLUS nu va vota viceprimarul liberal până când nu va avea o întelegere scrisă sau o declarație publică, potrivit căreia va fi o majoritate PNL – USR-PLUS atât în Consiliul Local Timișoara cât și în Consiliul Județean, acolo unde cei doi vicepreședinți trebuie să fie tot din partea celor două partide.

 

„Am primit semnale din partea consilierilor locali ai Timișoarei că vor vota azi, în prima ședință a Consiliului Local, viceprimarul propus de USRPLUS, pe Ruben Lațcău. Salut această decizie care reprezintă consfințirea rezultatului alegerilor din 27 decembrie, câștigate, în Timișoara, de Alianța USRPLUS.
A doua poziție de viceprimar va rămâne rezervată PNL, până la semnarea acordului pentru constituirea majorităților, în Consiliul Local Timișoara și în Consiliului Județean Timiș. Acest acord trebuie să prevadă explicit că puterea executivă se împarte între USR PLUS și PNL, atât în CL cât și în CJ, exact așa cum au decis, la urne, timișorenii și timișenii.
Aștept de la dl Alin Nica să spuna clar că Alianța USRPLUS va avea un vicepreședinte al Consiliului Județean , sau dacă a făcut o înțelegere cu Pro România să ne scoată din executivul județean”, a spus Dominic Fritz.

 

Citește și:  1.883 doze de vaccin anti-COVID administrate în Timiș, în ultimele 24 de ore

Va reamintim că astăzi, de la ora 17, pe ordinea de zi a primei ședințe a Consiliului Local Timișoara, unul din puncte vizează alegererea cel puțin a unui viceprimar al Timișoarei.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*