Redacție February 24, 2019

Primarul Timișoarei, domnul Nicolae Robu, a lansat pe Facebook campania “Timișoara Curată”. A lansat această campanie probabil deranjat de inițiativa cetățenească intitulată “TIMIȘOARA MURDARĂ”, platformă unde oamenii postează fotografii și videoclipuri cu mizeria și gunoaiele de pe străzile orașului de pe Bega.

Și de această dată Primăria Municipiului Timișoara se disculpă de situația actuală din oraș. Chiar dacă legea scrie clar că este responsabilitatea primăriei să ridice rampele clandestine de gunoi, vina este aruncată de la o instituție la alta, de la o societate la alta, iar în tot acest timp timișorenii sunt martori la dansul gunoaielor pe străzi de fiecare dată când vântul bate mai puternic în oraș.

Prin intermediul noii campanii, domnul Nicolae Robu ne promite următoarele:

“LANSĂM CAMPANIA “TIMIȘOARA CURATĂ”!

Orașul nostru a traversat o perioadă cumplită din punct de vedere al serviciilor de salubritate. Am explicat de multe ori care au fost cauzele și oricine de bună-credință a înțeles că nu a fost vorba de dezinteresul cuiva, ci de un concurs de împrejurări nefericite. Consecința, însă, pt noi cei ce trăim în Timișoara a fost aceeași și la fel de greu de suportat ca și dacă era vorba de dezinteres: am ajuns să vedem în jurul nostru mizerie cum n-am văzut niciodată anterior! Vă imaginați cum m-am simțit eu, știind că toate nemulțumirile vin spre mine, fără să am nici cea mai mică vină și nici pârghii legale să rezolv problema rapid.

Acum, greul a trecut! Noul sistem a început să funcționeze.
(1) Operatorul RETIM, care acționează în numele asociației ADID, nu în numele Primăriei, cum a acționat până acum, operator responsabil categoric de mizeria cu gunoi casnic prezentă cvasi peste tot în perioada de criză -hai să-i spunem astfel acelei perioade!- își face acum datoria -evident: întotdeauna e loc de mai bine și noi trebuie să vrem mereu să ajungem la mai bine-.
(2) Primăria a reușit la a doua licitație să încheie contract cu un operator de curățenie stradală -este vorba de firma austriacă BRANTNER- și ÎN CURÂND se va intra în normalitate și la acest capitol, înmulțindu-se coșurile de gunoi, ridicându-se prompt gunoiul din ele, măturându-se și spălându-se cât de des va fi nevoie străzile, piețele și trotuarele!

ANUNȚ, ACUM, ÎN PREMIERĂ, STIMAȚI TIMIȘORENI: VOM DECLANȘA O ADEVĂRATĂ CAMPANIE PENTRU ADUCEREA ORAȘULUI NOSTRU LA NIVELUL DE ORAȘ MODEL DE ORAȘ CURAT! ÎI VOM SPUNE “TIMIȘOARA CURATĂ”!

Conținutul campaniei și programul activităților le vom anunța în curând. Aveți încredere! De la a ne fi rușine cât de murdar ne-a fost orașul, vom ajunge la a ne mândri ce oraș curat avem! Veți vedea!”

Așadar, cu siguranță vom vedea pe viitor dacă promisiunile edilului-șef se vor materializa și vom avea un oraș pentru care ne vor invidia toți europenii.

Citește și:  Dorel Săndesc, președintele comisiei ATI din MS: Nu este inuman, dle Puiu, dimpotrivă, este profund uman

Susține-ne pentru a ne păstra independența și calitatea editorială!

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*