Redacție June 1, 2020

 

Ziua de 1 iunie a adus bucurie nu doar pentru copii, ci și pentru timișorenii adulți care înainte de pandemie obișnuiau să bea prima cafea a zilei la frumoasele terase din oraș.

 

 

După mai mult de două luni de la închiderea localurilor, prin Ordonața Militară Nr. 1 din 17 martie 2020, timișorenii trăiesc sentimentul, începând de azi, că revin încet-încet la normalitate.

Chiar dacă vremea este mohorâtă în Timișoara, majoritatea teraselor din orașul de pe Bega s-au redeschis luni dimineață, altele urmând să se redeschidă în cursul aceleiași zile.

 

 

Toate spațiile trebuie să respecte măsurile impuse de către autorități pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2: distanţă de minim 2 metri între mese, cel mult patru persoane la o masă dacă sunt din familii diferite, interzicerea transferului meniurilor sau al solnițelor de la o masă la alta, interzicerea consumării produselor în picioare sau obligativitatea purtării de măști și mănuși de către personalul care servește clienții.

Cu impunerea acestor măsuri, dar și cu vremea parcă nu tocmai bună pentru relaxarea la terasă, spațiile din Piața Unirii nu au fost vizitate de mulți oameni în primele ore ale zilei de luni.

Totuși, ploaia măruntă din Timișoara nu a împiedicat câțiva timișoreni să socializeze la o cafea în prima dimineață în care terasele din orașul de pe Bega s-au redeschis.

 

 

 

„Mi-au lipsit foarte mult genul acesta de dimineți, să îmi încep ziua cu o cafea bună, să socializez cu amicii și să admir orașul înainte de a mă îndrepta spre birou.”, a declarat Marius G. pentru infotimisoara.ro.

 

Citește și:  Cătălin Șerban, fostul vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, a murit infectat cu coronavirus, avea 44 de ani

Și terasele din Piața Victoriei s-au redeschis pentru clienții dornici de socializare, dar dimineața de 1 iunie nu le-a adus niciun vizitator.  O contribuție la această situație o are, zicem noi, și faptul că toată zona dintre Operă și Catedrală este în șantier și se pare că timișorenii nu doresc să bea cafeaua printre schele, cu praf de moloz și melodie de picamer.

 

 

Cu toate acestea, oamenii cu care am vorbit prin Timișoara în dimineața zilei de 1 iunie se bucură că restricțiile referitoare la terase și la libera circulație s-au ridicat și că așteaptă îndreptarea vremii pentru a se bucura și mai mult de orașul nostru, bineînțeles cu precauțiile de sănătate impuse de coronavirusul care încă nu a dispărut.

 

Galerie Foto:

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*