Redacție January 2, 2020

 

În ultima zi din 2019 şi în prima zi din 2020, prin punctele de trecere a frontierei au trecut peste 175.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cei mai mulţi fiind cei care au plecat din România. Traficul în vămi a crescut cu 20 la sută faţă de Revelionul trecut.

 

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi de Poliţia de Frontieră, în perioada 31 decembrie 2019 – 1 ianuarie 2020, prin punctele de trecere a frontierei au făcut formalităţile de frontieră   peste 175.000 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 97.000 pe cel de ieşire din ţară. Vămile române au fost trecute de 34.800 de mijloace de transport, dintre care peste 19.000 pe sensul de ieşire din ţară.

 

„Comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut, s-a înregistrat o creştere de peste 20%, traficul desfăşurându-se în condiţii normale, cu operativitate, fără a se înregistra timpi de aşteptare”,   se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră Română.

 

De asemenea, în cele două zile, în urma misiunilor desfăşurate de poliţiştii de frontieră, au fost constatate 31 de fapte ilegale, din care 20 infracţiuni şi 11 contravenţii, săvârşite atât de   cetăţeni români, cât şi străini.

 

„Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmate de infracţiunile contrabandă şi fraudă vamală, precum şi de fals şi uz de fals. De asemenea, au   fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute,   în valoare totală de aproximativ 332.000 lei”, se mai arată în comunicat.

Citește și:  Au fost ridicate conductele care fuseseră uitate cu săptămânile pe o stradă intens circulată din Timișoara, după ce publicația noastră a semnalat această problemă

 

În ultima zi din 2019 şi în prima din 2020, poliţiştii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a 18 migraţi, pentru că nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. Totodată, nu s-a permis   ieşirea unui număr de 17 cetăţeni români din diferite motive legale.

 

sursa: Mediafax

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*