Redacție January 2, 2020

 

Un număr de 82 de persoane au fost rănite, în ţară, de Revelion, în urma folosirii materialelor pirotehnice. De asemenea, s-au produs 28 de incendii, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), scrie Mediafax.

 

Potrivit IGSU, în ultimele 48 de ore s-au înregistrat 2.956 situaţii de urgenţă şi 263 incendii.

„Echipajele SMURD au acţionat în 2.417 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat şi 9 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit în 81 situaţii pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum şi în alte 186 misiuni de protejare a comunităţilor. În ultimele două zile, 2.398 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 19 persoane au fost salvate din incendii sau alte situaţii deosebite”, au transmis, joi, reprezentanţii IGSU.

Sursa citată arată că pe timpul manifestărilor de Anul Nou, un număr de 82 de persoane au fost rănite în urma folosirii materialelor pirotehnice. De asemenea, din cauza utilizării necorespunzătoare a acestora s-au produs un număr de 28 incendii.

La urgenţele medicale şi misiunile de descarcerare au intervenit, la nivel naţional, peste 5.000 de pompieri, cu 300 echipaje de pompieri SMURD, 110 echipaje de descarcerare şi 43 autospeciale pentru victime multiple.

Citește și:  Polițiștii ar fi știut unde se afla criminalul Lepa, dar au așteptat venirea șefului Poliției Române în zonă pentru „o lovitură de imagine”

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*