Redacție January 5, 2022

 

Poșta Română a anunțat că luna aceasta plata pensiilor se va decala cu două zile. Întârzierea este din cauza faptului că banii sunt virați în conturile Poștei Române începând cu 4 ianuarie, așa cum se întâmplă la fiecare început de an.

 

Anunțul companiei:

 

Într-o lună obișnuită, Poșta Română primește prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Partenerii noștri de la Casa Națională de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an. Transformarea acestora în cash și distribuirea în gențile fiecărui factor poștal durează aproximativ trei zile. Astfel, calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR) va fi următorul:

 

  • la domiciliu: în perioada 6 – 17 ianuarie 2022;

 

  • la ghișeele subunităților poștale: până în data de 19 ianuarie 2022.

 

 

„Salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a face posibilă distribuirea pensiilor într-un timp cât mai scurt, având în vedere situația specială în care ne aflăm în luna ianurie, ca urmare a închiderii de an din instituțiile statului. Este o situație excepțională și subliniem faptul că Poşta Română își respectă, intotdeauna, angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Națională de Pensii Publice”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poştei Române.

Citește și:  Deputatul PNL de Timiș Marilen Gabriel PIRTEA trage un semnal de alarmă referitor la rectificarea bugetară realizată de actualul Guvern

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*