Redacție April 16, 2019

JAZZ™ se va desfăşura la Timişoara în perioada 5 – 7 Iulie 2019. Cea de-a șaptea ediție a festivalului se va desfășura în Piața Victoriei, Strada Dimitrie Cantemir, Strada Victor Vlad Delamarina, Strada Fără Nume și alte două spații speciale pentru jam session-uri.
Accesul la JAZZ™ este gratuit.
La cele 6 ediții de până acum, JAZZ™ a adus la Timişoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray şi Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar, Dianne Reeves, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, DeeDee Bridgewater, Dhafer Youssef, Imany, Jacob Collier, BadBadNotGood, The Chick Corea Elektric Band, Miles Mosley x The West Coast Get Down, Christian Scott a Tunde Adjuah și Monty Alexander, Grgeory Porter, The Cinematic Orchestra, Kurt Rosenwinkel, R+R=NOW, o parte dintre aceştia în premieră în România.

Laura Mvula

Numele noi anunțate pentru ediția cu numărul 7 sunt:
Laura Mvula
Yussef Dayes
Moses Boyd Exodus
Barabás Lőrinc Quartet

  • LAURA MVULA

“Dumnezeule, iubesc albumul tău, e atât de bun!” spune Elton John despre albumul “Sing to the Moon” al Laurei Mvula și suntem convinși că și publicul JazzTM va simți la fel.
Cu 22 de nominalizări (printre care 2 Mercury Prize, 7 MOBO Awards și 3 BRIT Awards), colaborări cu artiști precum Quincy Jones, Stevie Wonder, Gregory Porter, David Byrne, Snarky Puppy, Jamie Cullum, Tinie Tempah, Robert Glasper, Metropole Orkest, Jacob Collier și Tom Jones, Laura Mvula este vocea “ce-ți face inima să sară o bataie.” (The Guardian).
Cântăreață și compozitoare britanică, născută în 1987, absolventă a Conservatorului din Birmingham, Laura, și-a format primul grup de jazz / neo-soul în 2008 și a lansat primul album solo în 2013 ce a fost urmat de un succes mondial.
A cântat pe scene precum Glastonbury (scena principală, de 2 ori), North Sea Jazz Festival, Montreux Jazz Festival și a fost invitată la concertele de gală de la Premiile Nobel și BBC Proms.
Cu o aprobare publică din partea lui Prince, care i-a și cântat piesa “Green Garden” în cadrul unui concert de-al său, fiți pregătiți să fiți uimiți de această cântăreță la JazzTM.
Videoclip: https://youtu.be/a2JEpWqX21U

Pagina oficială: www.lauramvula.com

  • YUSSEF DAYES

Yussef Dayes, a ajuns la notorietate împreună cu frații lui Ahmad și Kareem în grupul de jazz cu influențe de afrobeat United Vibrations. Mai apoi prin colaborarea cu Kamaal Williams s-a născut proiectul Yussef Kamaal, al cărui album, “Black Focus” a devenit unul dintre cele mai ascultate înregistrări care au ieșit din noua scenă londoneză de jazz.

Citește și:  Evenimente azi în Timișoara, 2 august 2021

Love Is The Message” este superbul său debut solo. Single-ul, produs al unui jam session ce a adunat deja peste 1.2 milioane de vizualizări pe Youtube, îl are pe Dayes în colaborare cu pianistul și compozitorul Alfa Mist, pe Mansur Brown la chitară și Rocco Palladino la bas.

Colaborarile lui Yussef din cadrul proiectelor Youssef Kamaal și United Vibrations au dezvoltat o întreagă nouă scenă de ascultători tineri de jazz arătând diversitatea genului și propulsându-l totodată pe Dayes în rândul artiștilor de urmărit.

Videoclip: https://youtu.be/NwVtIPeYIeQ

Pagina oficială: www.facebook.com/yussefdayes/

  • MOSES BOYD EXODUS

Una dintre vedetele scenei londoneze de jazz, bateristul Moses Boyd, s-a stabilit rapid la jumătatea anului 2010 ca lider de trupă, compozitor și colaborator a cărui afinitate pentru alte genuri precum muzica grime și electronică, a ajutat la distincția abordării sale inițiale.

A format duo-ul Binker & Moses alături de saxofonistul tenor Binker Golding, iar albumul lor de debut din 2015, “Dem Ones”, a câștigat premiul Best Jazz Act la premiile MOBO.

În același an, Boyd a lansat primul EP al trupei Exodus (“Footsteps of Our Fathers”), un tribut adus influențelor sale de jazz.

În 2017, Moses primește cel de-a 2-lea premiu MOBO la categoria Best Jazz Act pentru “Journey to the Mountain of Forever” iar în iulie 2019 va urca pe scena JazzTM.

Videoclip: https://youtu.be/6SlTkV4UMPI

Pagina oficială: www.mosesboyd.co.uk

  • BARABAS LORINC QUARTET

Barabás Lőrinc Quartet a lansat două albume de la formarea sa în 2015 (“Beardance” 2016 și “Other Than Unusual” 2018). Muzica lor este undeva între jazz și muzică pop instrumentală cu influențe din worldmusic și muzică electronică.

Foarte prezent pe scena de improvizație din Ungaria promovând legătura dintre jazz și muzica electronică, Barabás Lőrinc reprezintă sunetul contemporan al vieții de noapte din Budapesta.

Nouă ne aduce aminte de energia lui Ilhan Ersahin și al său Istanbul Sessions (prezent la prima ediție JazzTM în 2013) și de fluiditatea lui Ibrahim Maalouf.

Videoclip: https://youtu.be/SY40N2P3HQc

Pagina oficială: www.barabaslorinc.com


JAZZ™ este o co-producție a Primăriei Municipiului Timișoara x PLAI.

Parteneri premium: Raiffeisen Bank și Profi

Mașina oficială: Mercedes-Benz prin Casa Auto Timișoara

Mai multe detalii despre festival pe: www.JazzTM.ro | www.facebook.com/JAZZtmOfficial | www.instagram.com/JazzTM_official

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*