Redacție September 21, 2021

 

 

Parcul Botanic va fi iluminat public pentru prima dată de la amenajarea sa. Contractul pentru extinderea iluminatului public în Parcul Botanic a fost semnat între Primăria Timișoara și ELBI ENERGY PROJECTS SRL, firma care se va ocupa de lucrare.

Câștigătoarea contractului a fost desemnată firma ELBI ENERGY PROJECTS SRL, care are la dispoziție 10 luni pentru proiectarea și execuția lucrărilor, garanția fiind de 60 de luni.

 

„Acest proiect a fost complet blocat mai bine de un an de contestații depuse de firmele participante și mă bucur că am reușit, cu ajutorul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor și a instanțelor de judecată, să desemnăm un câștigător fără a fi nevoiți să reluăm întreaga procedură de licitație, care ne-ar fi costat timp, dar ne-ar fi pus și în pericol să pierdem finanțarea europeană a acestui proiect. Astfel, pentru prima dată, Parcul Botanic din Timișoara va fi iluminat public”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

 

Proiectul prevede instalarea a 219 stâlpi de iluminat public și extinderea sistemului de iluminat pe o lungime de 3400 de metri liniari. Prin proiect se vor executa următoarele: realizarea unei rețele electrice subterane (LES), alimentarea rețelei electrice nou proiectate, montarea stâlpilor de susținere a corpurilor de iluminat, montarea corpurilor de iluminat pietonal și implementarea unui sistem de telegestiune cu dimming la nivel de punct luminos.

Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție este de 2.082.413,26 lei fără TVA.

 

„Din păcate, în ultimii ani, parcul a pierdut foarte multe dintre speciile care se găseau odată acolo. De aceea acest proiect vrem să devină un nou început pentru Parcul Botanic. Vrem să reparăm Grădina Japoneză, să reabilităm bazinele, care sunt dezafectate de mai mulți ani și să amenajăm întreaga zonă. Să reintroducem colecțiile de plante care s-au pierdut în decursul anilor pentru ca acest parc să redevină un loc de recreere, dar și de educație, o adevărată Grădină Botanică a Timișoarei”, a mai spus primarul Dominic Fritz.  

 

Citește și:  Planul de renovare a Palatului Poștelor din Timișoara prinde contur

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional-Regional 2014-2020, contribuția Primăriei Municipiului Timișoara fiind de 2%, reprezentând cofinanțarea acestuia.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*