Nicoleta C. December 25, 2019

 

Povestea Crăciunului este reprezentată de nașterea pruncului Iisus în orașul Bethleem Efrata. Data exactă a nașterii nu se cunoaște, se crede că ar fi avut loc în data de 25, iar luna nașterii, la fel, este necunoscută. Probabil luna Decembrie a fost aleasă pentru a sărbători Crăciunul pentru ca biserica să poată concura cu ritualurile păgâne care aveau loc în aceeași perioadă a anului.

În 1822 Clement C. Moore a compus poemul „A Visit From Saint Nicholas”, publicat sub numele de „The Night Before Christmas”, drept cadou pentru copiii săi. În poem autorul îl descrie pe Moș Crăciun, descriere care s-a păstrat până în ziua de azi și e recunoscută de adulții și copiii din întreaga lume.

Imaginea propriu-zisă a lui Moș Crăciun a fost creată de Thomas Nast ( 1840-1902 ), care a desenat câteo imagine nouă în fiecare an, începand cu anul 1863. Imaginea finală a lui Moș Crăciun a fost standardizată de media publicitară în 1920.

Povestea bradului de Crăciun își are originea în Germania secolului al XVI-lea unde pinii erau decorați cu mere, lumânări și hârtie colorată. Pomul de Crăciun a fost popularizat după ce soțul Reginei Victoria, Prințul Albert, al cărei țară nativă era Germania, a recreat momentul așezând lumânări pe ramurile unui pin mic, de la Palatul Windsor, în 1848. Imaginea cu Familia Regală adunată în jurul pomului de Crăciun a fost publicată în „Illustrated London News” în anul respective și a popularizat ideea în toată Anglia victoriană.

 

Citește și:  Petrecerile cu ocazia sărbătorilor de iarnă, sub semnul incertitudinii

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*