Redacție December 6, 2021

 

Primăria Timișoara a anunțat, luni, că a demarat licitația deschisă pentru elaborarea și construirea noului stadion pe structură metalică. Acesta va fi situat în Calea Buziașului. 

 

Conform datelor oferite de primărie, stadionul va ocupa o suprafață de peste 9000 mp. Va avea minimum 9000 de locuri. Dintre acestea, 508 vor fi locuri VIP și 102 locuri la loje. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă și o parcare.

Construcția va avea fundația din beton și structura metalică și va fi în conform cerințelor UEFA. Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite. Astfel se va obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.

 

 

„Zilele acestea am sărbătorit 100 de ani de la înființarea clubului fanion al orașului: Politehnica Timișoara. Un centenar dulce-amar, având în vedere că Timișoara nu are un stadion pe măsura ambițiilor noastre fotbalistice. Niciun alt stadion nu ar putea lua locul lui <Dan Păltinișanu>, însă până când acesta va fi modernizat de Consiliul Județean Timiș, consider că este sarcina administrației locale să ofere o infrastructură sportivă adecvată. Azi am semnat actele necesare pentru scoaterea la licitație a proiectării și execuției noului stadion din Calea Buziașului, primul construit după Revoluție, care va oferi o nouă identitate și va ridica standardul de urbanism al zonei”, a declarat Dominic Fritz.

 

Valoarea estimată a proiectului este de 87,3 milioane de lei, cu TVA. Durata totală este de 39 de luni pentru realizarea proiectului tehnic și execuție (șase luni pentru proiectare și 33 de luni pentru execuție).

Citește și:  Certificatul verde, obligatoriu pentru personalul medical. Cei care refuză pot fi concediaţi

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*