Redacție July 1, 2020

 

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat că pentru noul exercițiu financiar al Uniunii Europene a fost propus un proiect major de transformare a zonei Fabric.

 

Prin acest proiect se urmărește reabilitarea celor patru piețe și piațete din zonă, reabilitarea străzilor și bulevardelor, restaurare monumentelor și crearea de trasee pietonale și de promenadă.

 

„A venit vremea propunerilor pentru noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, iar pentru secțiunea de regenerare urbană au fost deja propuse trei proiecte majore care afectează pozitiv alte trei cartiere istorice importante ale Timișoarei.

Primul dintre ele vizează Fabricul, cartier spectaculos din punct de vedere al arhitecturii, care a beneficiat de intervenții punctuale (Biserica Millenium, Piațeta Romanilor, câteva clădiri publice și ajutor financiar pentru restaurarea unor alte monumente).

Este momentul intervenției majore, una pe care încercăm să o abordăm prin concurs de soluții și care să vizeze toate elementele de regenerare urbană a zonei:

  • reabilitarea și punere în valoare a celor 4 piețe și piațete
  • reabilitarea și punerea în valoare a străzilor și bulevardelor din aria selectată
  • intervenții de restaurare asupra monumentelor emblematice (Sinagoga din Cetate, Biserica Millennium, Bisericile si palatele din piata Traian, Biserica Sfantul Ilie etc.)
  • trasee pietonale și de promenadă noi create care să lege aceste monumente majore
  • o relație corectă cu noile intervenții culturale (Multiplexity și Muzeul Tramvaielor Corneliu Miklosi)

La sfârșitul implementării proiectului, Timișoara va recâștiga o spectaculoasă zonă istorică pentru oamenii săi, sau pentru turiști.”, a afirmat Nicolae Robu.

Citește și:  Din 20 mai în România nu vei mai putea cumpăra ţigări mentolate

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*