Anca-Maria Chihaie November 18, 2020

 

Muzeul Iluziilor, organizat de Shopping City Timişoara și Museum of Senses Bucureşti, aduce în faţa vizitatorilor peste 20 de exponate ce stârnesc dorinţa de rezolvare a misterelor din spatele creaţilor. Expoziţia creată pentru publicul de toate vârstele oferă experienţe excepţionale.

 

Museum of Senses este foarte popular în Bucureşti, dar şi în Europa, mai ales în orașele Praga și Madrid, pentru că oferă expuneri ireale într-o lume a iluziilor optice. Această călătorie trezește simțurile vizitatorilor. Văzul, simțul tactil şi mirosul vor fi supuse unor numeroase și surprinzătoare teste.

Ideea este unică, publicul putând să aibă parte de noi descoperiri cu privire la ştiinţă sau percepţie prin contactul direct cu obiectele prezentate. În acest spaţiu magic, te vei lăsa purtat într-un joc de culori şi lumini, în care toate simţurile îți vor fi puse la încercare.

 

 

  • „Ce se află în cutie?” și „Miroase aici!” sunt unele dintre cele mai spectaculoase exponate, punându-ți la încercare atât simţul olfactiv, cât şi cel tactil. Cu tematica Crăciunului, poţi să simţi în cutii diverse obiecte: stea, glob, brad și te poţi îmbăta cu mirosurile de scorţişoară şi portocală.

 

 

 

  • Creaţia care mi-a atras atenţia şi pentru care am stat minute bune să o desluşesc este „Privire confuză”, descoperită în anul 1941 de psihologul Walter Ehrenstein, prin care creierul uman este pus la o încercare deosebită, iar efectul este unul puternic.

 

 

 

  • „Influenţa Lunii Visătoare” îţi va capta atenţia prin tonurile de albastru şi prin Luna plină, elementul central al operei. Iluzia a fost prezentată în anul 1911 şi chiar dacă dimensiunile obiectelor prezentate par să nu corespundă, rezultatul este unul neaşteptat.
Citește și:  Azi în Timișoara, 1 septembrie 2021

 

 

 

  • Opera „Cascada Dorinţelor”, creată în anul 1961 de artistul M.C. Escher, doreşte să scoată în evidenţă cascada care este una magică, dar şi cu multe semne de întrebare. Iluziile optice au trecut de la analizele oamenilor de ştiinţă  la viaţa oamenilor obişnuiţi.

 

 

***

 

Se spune că primele iluzii optice au apărut încă din vremea Greciei antice, iar Museum of Senses te invită să faci o plimbare prin istoria iluziilor optice.

Expoziţia se desfăşoară la Shopping City Timişoara, la parter, în zona galerie fashion şi îi aşteptă pe timişoreni să experimenteze până în 27 decembrie Camera colorată, Patul cu cuie și Camera întoarsă.

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*