Redacție April 27, 2019

Mii de timişoreni vor lua parte și în acest an la Slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană „Sfinţii Trei Ierarhi” din Timişoara.

 

Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, va fi adusă în această seară pe aeroportul din Timișoara de o delegatie a Patriarhiei Romane. Aceasta este așteptată să ajungă pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia” în jurul orei 22.00.

Potrivit rânduielii liturgice, slujba de la Catedrala Mitropolitană va debuta cu invitația de a lua lumină, continuând apoi cu procesiunea de înconjurare a sfântului locaş. După pelerinajul simbolic în jurul catedralei, o față bisericească importantă va adresa, de pe esplanadă, un cuvânt de învăţătură credincioşilor prezenţi, despre lumina dumnezeiască.

 

Duminică, 28 aprilie, de Sfintele Paşti, la Catedrala Mitropolitană vor avea loc două slujbe.

 

Începând cu ora 9.30 va fi Sf. Liturghie a Sf. Ioan Gură de Aur (va sluji ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului), iar de la ora 18.00 Vecernia ( a doua Înviere). După slujbă, Catedrala Mitropolitană va fi gazda tradiţionalului concert de Sfintele Paşti. Concertul va fi susţinut de corul catedral, condus de pr. Dan Dragomir.

 

Sărbători luminate tuturor!

 

 


Scriem pentru timișoreni. Susțineți-ne pentru a ne păstra independența și calitatea editorială!

 

 

 

Citește și:  3 cazuri noi de COVID-19 în Timiș în ultimele 24 de ore, 592 la nivel național, 14.680 de teste făcute

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*