Redacție April 13, 2019

La Timișoara a avut loc azi, 13 aprilie, o nouă ediție de Retro Parada Primăverii, începând cu ora 11, în Piața Unirii. Evenimentul din Timișoara, organizat de Retromobil Club România, a adus în zona centrală a orașului peste 70 de vehicule mai vechi de 30 de ani.

La finalul evenimentului s-a plecat în paradă pe traseul: Piața Unirii – Str. General Eremia Grigorescu – Str. Gheorghe Dima – Piața Mărăști – Piața Consiliul Europei – Giratoriu Galeria 1 – Bulevardul Antenei – Giratoriu Praktiker – Strada Aristide Demetriade – Strada Avram Imbroane – Muzeul Satului Bănățean.

Vremea mohorâtă nu a ținut timișorenii în casă, aceștia venind în număr mare pentru a admira bijuteriile pe patru roți. Maşinile de epocă au fost expuse în zona Piața Unirii din Timișoara, iar oameni de toate vârstele au avut ocazia să le vadă, să le admire și să afle povestea fiecăreia în parte.

Evenimentele expoziţionale de acest fel, organizate periodic de Retromobil Club România, au devenit o frumoasă tradiţie, timișorenii aşteptând cu mare interes orice acţiune de acest gen. Din nefericire, România nu deține un Muzeu al Automobilului astfel încât Retromobil Club România face oficiul de “muzeu pe roți” ori de câte ori organizează un eveniment.

Vedete la Timișoara au fost două bijuterii îngrijite excepțional, un Mercedes-Benz 170V din 1939 și un Mercedes-Benz W123 din 1985. Proprietarul celui din urmă, domnul Necoară Dorin a stat puțin de vorbă cu noi și ne-a dat câteva amănunte despre superba sa mașină:

Tot domnul Necoară Dorin, care locuiește în Giroc, va organiza în a doua zi de Paști, adică în 29.04.2019, o nouă Paradă a Primăverii. În ziua respectivă adunarea se va face la ora 14.00 în Chișoda la Căminul Cultural. Plecarea în coloană însoțiți de Poliția Locală va fi la ora 15.30 și se va merge așa până în comuna Giroc. Acolo va avea loc expoziția de mașini vechi și de epocă. Expoziția de la Giroc se va închide la ora 18.30.

Citește și:  Omul de afaceri Romeo Dunca a urcat un pian cu elicopterul în vârful muntelui pentru un miniconcert de promovare a staţiunii montane Muntele Mic

 


Aflați Cine suntem!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*