Astăzi vom avea cam aceeași mizerie și fleoșcăială ca și ieri. Temperatura maximă va ajunge la 5°C. Vânt ușor și variabil.
Pe o scară de la 1 la 10, nota pe care o primește astăzi calitatea aerului este între 3 și 5.
Cine e curios să vadă calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.sau aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9185/Euro, 4.6559/USD, 4.9494/CHF și 5.5787/GBP.
E-Distribuție anunță că astăzi, între orele 9-17, se va întrerupe furnizarea energiei electrice pe str. Armoniei (p), str .Marginii (p), str. Aurora (p)
AQUATIM anunță că astăzi între orele 9-16 se întrerupe furnizarea apei pe străzile Aurel Popovici, Teodor Mihaly, Vasile Lucaciu și Constantin Brâncuși.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Ce s-a întâmplat în 28 februarie
1785: Horea și Cloșca, conducătorii răscoalei țărănești din Transilvania de la 1784, sunt executați prin tragere pe roată.
1914: Personajul Charlot, interpretat de Charlie Chaplin apare pentru prima dată în Charlot și umbrela.
1953: James D. Watson și Francis Crick descoperă structura chimică a ADN-ului; anunțul formal s-a realizat pe 25 aprilie, în numărul din aprilie al revistei Nature.
1986: Primul ministru suedez Olof Palme este asasinat pe stradă la Stockholm.
1997: Mihai I al României a revenit din exil, fiind pentru prima dată după 1989 când sosirea fostului suveran este acceptată de populație ca și de toate formațiunile politice; a reprimit pașaport românesc.
2013: Încetarea pontificatului Papei Benedict al XVI-lea, în urma abdicării sale din funcția de Suveran Pontif.
Kievul a admis luni, 27 februarie, că a trimis de-a lungul frontierei cu Transnistria, provincie separatistă din Republica Moldova, un număr ”adecvat” de trupe, relatează Unian…
Occidentul i-ar putea da ultimatum lui Zelenski să negocieze pacea cu Rusia până în toamnă
Oficial, Occidentul vrea să sprijine Ucraina atât timp cât este necesar. Dar în culise se vorbeşte deja despre un ultimatum de încetarea războiului pentru preşedintele ucrainean Volodîmîr Zelenski şi începerea negocierilor cu dictatorul rus Vladimir Putin.
Șefa Trezoreriei americane toarnă apă rece pe ideea confiscării activelor rusești
Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat luni că Rusia ar trebui să suporte costurile pagubelor provocate de invazia ei în Ucraina, dar există „obstacole legale semnificative” în calea confiscării activelor majore îngheţate ale Rusiei, relatează Reuters și Agerpres.
Elon Musk acuză presa de rasism împotriva albilor și asiaticilor
Miliardarul Elon Musk a acuzat presa de rasism împotriva albilor și asiaticilor, după ce mai multe ziare americane au renunțat la un autor de caricaturi care a făcut comentarii rasiste despre americanii de
Deputatul USR Emanuel Ungureanu a precizat că are informaţii despre un alt centru universitar din România unde s-ar fi refolosit stimulatoare cardiace pe parcursul ultimilor 14 ani. El a prezentat documente care…
Curtea de Conturi a României a realizat, în anul 2022, o misiune de audit al performanței privind managementul resurselor umane și a dezvoltării infrastructurii unităților sanitare spitalicești, pentru…
Proiectul ANAF de digitalizare Big Data, descris de Lucian Heiuș, șeful Fiscului, va veni cu o împărțire a contribuabililor în trei categorii de risc. Dan Schwartz, managing partner, RSM Romania a vorbit pe…
Şcoala de yoga MISA protestează faţă de ceea ce numeşte asocierea „tendenţioasă, mincinoasă şi senzaţionalistă” a numelui Asociaţiei cu un bărbat suspectat că a violat o fată de 11 ani. MISA susține că nu…
Au și oamenii ăștia dreptate, presa s-a comportat mizerabil atunci când au scris că “un membru MISA a violat”. Imaginați-vă că aceeași presă ar fi scris ceva de genul “un credincios ortodox a violat…”. Nu se face așa ceva.
Justiția pe care o apărăm: sentințele…
Citeam despre cum un fost șef la Inspectoratul de Stat în Construcții își construiește un bloc între case, bloc pe care îl tot înalță prin autorizații de construcție succesive. Ce mi-a atras atenția, dincolo de cât de aproape este de orice blocul ăla, ceea ce ar fi trebuit să fie…
Dan Negru dă de pământ cu industria jocurilor de noroc: ”Sunt interese mari să nu se afle asta”
Prezentatorul Dan Negru a atras atenția asupra unei industrii nocive ce a acaparat România, cea a jocurilor de noroc, pe care guvernanții par să o ignore.
Primăria Municipiului Timișoara, prin TimPark, a achiziționat un sistem mobil de verificare a parcărilor din oraș. Sistemul include un vehicul cu două camere de detectare automată a numerelor de înmatriculare…
Adevărul este că nu putem transforma orașul într-o imensă parcare. Eu pot să înțeleg că aproape fiecare cetățean are o mașină, iar acea mașină este pentru mulți cea mai importantă realizare din viață. Dar trăim în secolul XXI, nu putem transforma orașul într-o imensă parcare, pur și simplu nu se poate, nu este unde. În toată lumea civilizată, fie că vorbim despre Europa sau America, parcările sunt desființate, sau mutate în subteran, doar noi, ca niște țărani prospăt veniți la oraș, vrem tot mai multe parcări…
Putem însă face altceva. Parcările trebuie relocate.
Astfel, pentru rezolvarea problemei din zona centrală ar trebui creat un inel format din câteva mari parcări amplasate undeva în locurile marcate cu cerculețe roșii. Pe cât posibil parcări subterane, pentru că altfel vom păți ca oamenii ăia din alte locuri care au făcut mari parcări supraetajate și acum nu mai știu cum să scape de ele. Iar în interiorul acelui perimetru se circulă cu transportul în comun, merg dimineața mașinile de aprovizionare, merg salvările, merge poliția și pompierii dar nimeni altcineva, fără nici o excepție. Și nu parcare la Tribunal, nu în spatele magazinului Bega, nu o mulțime de parcări la 2 pași de Operă, riverani sau în alte locuri. Nici un loc de parcare în interiorul Inelului II.
Iar la principalele intrări în oraș, Calea Sagului, Calea Săcălazului, Calea Aradului, Calea Girocului, șoseaua spre Moșnița, Calea Lugojului, vom amplasa alte mari parcări, creând și linii de transport în comun care să facă legătura dintre acestea și zona centrală a orașului.
Bineînțeles că această propunere nu este bătută în cuie, trebuie să se facă tot felul de studii geo și de altă natură, dar cred că pornind de aici s-ar putea ajunge la ceva fezabil. Și cred că aceasta este singura soluție pentru a avea un oraș modern, nepoluat și neaglomerat.
Și încă ceva, dacă doriți o pâine nu este neapărat necesar să veniți de la Giroc sau de la Becicherec până la Iulius Mall ca să o cumpărați. Cumpărați pâine și alte lucruri necesare din locurile în care locuiți, barem îi ajutați și pe comercianții de acolo să supraviețuiască. Și la fel puteți proceda în multe alte privințe, duceți copii, cel puțin până la o anumită vârstă, la grădinițele și școlile din apropierea locuinței și lucrați de acasă acolo unde este posibil acest lucru.
Orchestra Radiodifuziunii din Köln concertează pentru publicul timișorean
Pe scena Sălii Capitol vor avea loc, luna viitoare, evenimente muzicale de excepție. Datorită colaborării dintre Filarmonica Banatul Timișoara și Orchestra Radiodifuziunii din orașul german Köln (WDR), spectatorii vor avea parte de trei zile de muzică de înaltă clasă.
Aproximativ o treime din combustibilul consumat de Societatea de Transport Public Timișoara pe parcursul anului 2021 nu se justifică, arată cifrele unui audit intern. Ca urmare, monitorizarea cheltuielilor…
În fiecare zi mă gândesc la risipa STPT-ului când văd cum în unele locuri șoferul troleibuzului oprește, trage trolelele și își continuă drumul pe o porțiune de traseu care nu este prevăzută cu posibilitatea de alimentare cu energie electrică.
E un provizorat care a devenit deja ceva permanent.
Porumbeii vor putea fi hrăniți din nou în Timișoara după ce o asociație pentru protecția animalelor a dat primăria în judecată și a câștigat procesul […]
Eu cred că și cetățenii ar trebui să facă ceva în acest sens. De exemplu, la viitoarele alegeri locale, să nu mai voteze listele pe care apare numele vreunei persoane care au propus astfel de măsuri de interzicere a hrănirii păsărilor din oraș.