Nicoleta C. March 25, 2022

 

Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timişoara organizează „Gala Excelenţei în Educaţia muzical – artistică”, concert simfonic care se va desfăşura sâmbătă, 26 martie, de ora 18:00, la Sala „Mihai Perian” a liceului.

 

Evenimentul extraordinar, cu părți din concerte din creația compozitorilor Antonio Vivaldi, Ney Rosauro, Mauro Giuliani, Gabriel Fauré, Felix Mendelssohn Bartholdy, Ludwig van Beethoven, Dimitri Shostakovich, prilejuit de „Gala Excelenţei în Educaţia muzical – artistică”, va fi susţinut de elevii muzicieni merituoși, cu performanțe artistice certe, ai Liceului de Artă „Ion Vidu”: Elena Colompar – vioară (clasa prof. Alexandra Crişan), Răzvan Bazarcă – marimbă (clasa prof. Ioana Nistor), Erwin Andreas Muller – chitară (clasa prof. dr. Adrian Mardan), Ioana Rebegel – violoncel (clasa prof. Simona Raţiu), Lois Muntean – vioară (clasa prof. Cristina Dan), Alice Poenariu – pian (clasa prof. Anda Drăgan Icleanu), Leonard Mihale – pian (clasa prof. Aida Gelati).

Acompaniamentul va fi asigurat de orchestrele reunite: Orchestra Simfonică a Liceului de Artă „Ion Vidu” și Orchestra „Maggiore”. Dirijorul concertului este maestrul Radu Zaharia.

 

 

Organizarea evenimentului este în parteneriat cu Asociaţia Culturală RONDO și susținută de Asociația Părinților Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara.

 

„Am organizat acest eveniment din dorinţa de a promova excelenţa în educaţia muzical – artistică şi de a oferi un cadru în care elevii noştri să cânte acompaniaţi de orchestă, astfel motivând elevii și mai mult spre studiu și performanță artistică. Mulțumim colaboratorilor care simt cu educația muzical-artistică, instrumentişti profesionişti din Filarmonica „Banatul” şi Opera Naţională Română din Timişoara. Este un efort de echipă şi vrem să transmitem un mesaj: arta ne aduce laolaltă pentru a simţi şi pentru a vibra pe frecvenţe înalte de pace şi de frumos! Prin învăţământul vocaţional – artistic ne dorim un cadru propice pentru formarea de personalităţi armonioase, prin acumulare de cunoştinţe şi dezvoltarea abilităţilor artistice. De fapt, o lume mai frumoasă prin educaţie şi artă”, au declarat directorii Liceului de Artă „Ion Vidu”, prof. Patricia Vlad și prof.dr. Daniel Zah.

 

Citește și:  Timișoara pune padelul pe hartă. A treia etapă a Ligii Cluburilor de Padel reunește campiionii din trei țări

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*