Nicoleta C. July 28, 2022

 

ZIUA TIMIȘOAREI 1-3 August 2022
Kalush Orchestra, câștigătoarea Eurovision din acest an, la primul concert în România
Trei zile de concerte la Parcul Rozelor și o lună de expoziții foto

 

Primăria Timișoara și Casa de Cultură a Municipiului au anunțat că au pregătit anul acesta, de Ziua Timișoarei, un program artistic de excepție. Numeroși muzicieni, dansatori, pictori, fotografi au răspuns invitației Primăriei și Casei de Cultură.

 

Cap de afiș este Kalush Orchestra din Ucraina, care a câștigat anul acesta premiul Eurovision, cu melodia „Stefania”. Aflată într-un turneu internațional, trupa va cânta pentru prima dată în fața publicului românesc, în 3 august, aici, la Timișoara, de ziua orașului.

 

Formația timișoreană Phoenix va fi gazda unei seri de sărbătoare, la 60 de ani de la înființarea ei, seară în care, alături de prieteni și foști membri Phoenix, vor urca pe scenă Rezident Ex, Ansamblul „Timișul” și orchestra Filarmonicii „Banatul”.

Horia Brenciu&HB Orchestra și Ovidiu Lipan Țăndărică&Fanfara din 10 Prăjini și Balcano întregesc spectacolele de anul acesta.

Urcă pe scena din Parcul Rozelor, în cele trei zile de sărbătoare (1-3 august), și două trupe locale cunoscute: JazzyBIT și Allover.

Pe lângă programul bogat de concerte, timișorenii sunt invitați la o călătorie în imagini prin Timișoara, în expoziții montate în diverse locuri din oraș, disponibile pe tot parcursul lunii august.

 


 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*