V.V. April 24, 2022

 

Mii de timișoreni au mers la Catedrala Mitropolitană în noaptea de Înviere pentru a asculta slujba și pentru a lua Lumina Sfântă. Pentru prima dată după doi ani de pandemie, slujba s-a ținut fără nicio restricție impusă de autorități.

 

Oamenii s-au adunat cu mic cu mare atât în Catedrală cât și în Piața Victoriei. Circulația rutieră a fost oprită în fața lăcașului de cult, astfel încât credincioșii veniți au putut asista la slujbă în siguranță.

 

 

După miezul noptii, Î.P.S. Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, a rostit îndemnul: Veniți de luați Lumină! Alături de preoți și măicuțe a ieșit în fața Catedralei Mitropolitane și a adus vestea Învierii lui Hristos mulțimii de credincioși din Piața Victoriei.

 

 

Gândurile lui ÎPS Ioan Selejan s-au îndreptat și către poporul ucrainean care trece printr-un război nedrept:

 

„Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru pacea și liniștea pe care le avem în țara noastră. Îl rugam acum pe bunul Dumnezeu să își reverse pacea cea sfântă la granița de răsărit a României. Dumnezeu să îi mângâie pe cei care sunt în suferință și poate că în clipele acestea sunt prin catacombe ascunși. Doamne, în țara noastră bat clopotele, dincolo de Nistru bat tunurile. Doamne, oprește încrâncenarea și revarsă pace peste lume. Hristos a Înviat!”

 

 

După slujba de Înviere, credincioșii au pornit spre case, aducând cu ei Lumina Sfântă și vestea Învierii Domnului.

 

 

Paște fericit și în pace tuturor! Hristos a Înviat!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*