Redacție February 10, 2019

Ofertă de nerefuzat în luna februarie, la Opera Națională Română din Timișoara. Dineu cu proști, o piesă mereu actuală, îi va avea în prim-plan pe Ion Caramitru și Horațiu Mălăele, în serile de 18 și 19 februarie 2019, de la ora 20.00.

În Dineu cu proști, personajul principal este un mare naiv, iar ceea ce face deliciul piesei este confruntarea dintre cinismul declarat, mobilat de suficiența celor care cred că reprezintă miezul societății, și oamenii simpli, inteligenți, dar timiși, potențiali creatori, puși în situații limită.

„Râdem cu poftă și ne bucurăm că dreptatea are ultimul cuvânt. Prostul piesei, care stârnește hohote de râs în final, se dovedește a fi chiar acela ce se crede superior. Putem spune că e vorba de o comedie amară, dar în același timp sunt convins că plecăm acasă marcați de un binecuvântat catharsis comic. Concluzia piesei ne descrețește fruntea și ne permite să-l îmbrățișăm pe cel naiv și sărac, adica pe Francois Pignon. Celelalte personaje sunt  reprezentante ale lumii de azi în toate dimensiunile ei”, declară Ion Caramitru, care semnează regia și ilustrația muzicală a spectacolului.

Alături de Ion Caramitru și Horațiu Mălăele, distribuția îi reunește pe actorii Costina Ciuciulică/Teodora Mareș, Alexandru Georgescu, Dorin Andone/ Tomi Cristin, Medeea Marinescu /Aylin Cadar, Alexandru Bindea.

Biletele au fost puse în vânzare la Agenția Operei.

Sursa: deBanat

Citește și:  Muzeul publicității și brandurilor românești la Timișoara FOTO+VIDEO

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*