Redacție September 16, 2020

 

Direcția de Asistență Socială Timișoara a anunțat că începând cu data de 17.09.2020 se vor distribui măștile de protecție pentru persoanele defavorizate, conform prevederilor O.U.G. nr. 78/2020 privind acordarea de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale.

 

Distribuirea măștilor se va face pe strada Lorena  nr. 35 (poarta acces auto ) în intervalul orar: 08.00 – 16.00 a fiecărei zile lucrătoare.

Fiecărui beneficiar i se va acorda un numar de 50 de măști de protecție, aferente unei perioade de 2 luni.

 

„Măștile se vor ridica personal, în baza prezentării actului de identitate valabil, a verificării persoanei pe listă și a semnării de primire a cutiei cu măști. Persoanele care se încadreaz în categoriile prevăzute beneficiază de măști de protecție pe baza documentelor doveditoare, reprezentând Carte de identitate, ultimul sau penultimul cupon de pensie și certificatul de încadrare în grad de handicap în termen de valabilitate, după caz.

În depozit va intra pe rând, câteo persoană, respectând distanțarea fizică de 1,5 – 2 metri. Accesul în depozit se va face numai cu purtarea corectă a măștii de protecție facială”, transmit reprezentanții Direcției de Asistență Socială Timișoara.

 

Beneficiarii sunt:

 

  • PERSOANELE DIN FAMILIILE BENEFICIARE ALE AJUTORULUI SOCIAL acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

 

  • PERSOANELE DIN FAMILIILE BENEFICIARE DE ALOCAȚIE PENTRU SUSȚINEREA FAMILIEI acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

 

  • PENSIONARII SISTEMULUI PUBLIC DE PENSII ALE CĂROR DREPTURI SUNT DE PÂNĂ LA 704 LEI INCLUSIV, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, prevăzute de OUG nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobate prin Legea nr.196/2009, cu modificările ulterioare;
Citește și:  Programul teraselor va fi prelungit până la ora 24

 

  • PERSOANELE ÎNCADRATE ÎN GRAD DE HANDICAP CARE REALIZEAZĂ VENITURI EXCLUSIV DIN PRESTAȚIILE SOCIALE prevăzute de art.42 și 58 din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare (persoane cu handicap accentuat, gradul II, care nu realizează alte venituri).

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*