Redacție March 1, 2022

 

Reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara au făcut, în perioada 17-26 februarie, mai multe controale pentru verificarea respectării regimului silvic. Au fost verificate parchetele aflate în exploatare, a circulației materialului lemnos, urmăririi modului în care sunt înregistrate și urmărite stocurile agenților economici care desfășoară activități de exploatare și/sau prelucrare.

 

Aceste acțiuni s-au desfășurat în județele Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, iar la parte dintre acestea au participat și reprezentanții inspectoratelor județene de poliție și jandarmerie.

 

 

S-a făcut un număr de 55 acțiuni (controale în perchete, controale la operatori în depozite, inspecții de fond), cu următoarele rezultate:

• 23 sancțiuni contravenționale cu valoare totala de 85000 lei
• a fost confiscat un volum total de 700 mc material lemnos cu valoare de 401603 lei
• au fost identificate un număr de 59 cioate urmare a tăierilor ilegale cu un volum total de 60 mc, valoarea prejudiciului fiind de de 23074 lei

Aceste fapte constituie infracțiuni, iar Garda Forestieră Timișoara a anunțat că va transmite documentele către instituțiile abilitate, în vederea efectuării cercetărilor.

Citește și:  Ultima dezbatere publică oficială a candidaților USR înainte de votul intern din 20 iulie. Dan Barna prezent la discuții

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*