V.V. July 5, 2022

 

O fotografie surprinsă astăzi, 5 iulie, în zona Badea Cârțan din Timișoara a pus internetul și autoritățile pe jar. Imaginea a fost postată în grupul de Facebook Info Trafic Jud Timis și înfățișază o mașină care pare că transportă pe plafon un cadavru învelit într-un cearșaf și legat cu chingi.

 

Polițistii din Timișoara au fost alertați și au transmis că fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat.

 

„Având în vedere fotografia apărută în spațiul public, în care se observă că pe plafonul unui autoturism ar fi transportat trupul neînsuflețit al unei persoane, vă comunicăm faptul că polițiștii Municipiul Timișoara efectuează verificări în vederea identificării conducătorului auto, stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș, citați de Opinia Timșoarei.

 

Într-un final, misterul s-a lămurit. Pe plafonul autoturismului era de fapt un exponat al artiștilor de la Baraka, unii dintre cei mai neconformiști artiști din Timișoara, cunoscuți datorită controverselor provocate de modul de a se exprima prin artă și de a depăși barierele tabuului. Sunt cei care în 2017 au expus un sicriu în parcarea din fața Direcției de Finanțe, expoziție care i-a revoltat pe cei care lucrau în clădirile din zonă. Tot ei au expus în 2018, la Revolution Festival, un câmp din care răsăreau mai multe penisuri, printre cruci și cranii, expoziție care, la fel, a stârnit un adevărat scandal cu reprezentanții CJ Timiș.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*