Redacție April 13, 2022

 

Polițiștii locali din Timișoara au dat în ultima perioadă un număr de 79 de sancțiuni mai multor șoferi care au parcat pe pistele pentru biciclete din oraș.

 

 

Polițiștii locali spun că în ultima perioadă cetățenii semnalează tot mai multe situații în care șoferii blochează pistele pentru biciclete din oraș. Se fac și verificări în teren, iar de curând au fost vizate mai multe zone, printre care: Bdul Eroilor, str. Cluj, Spl. N. Titulescu, Spl. T. Vladimirescu, Cetății, Ștefan cel Mare, C. Porumbescu, Calea Aradului, Calea Torontalului, Calea Martirilor, V. Babeș, Pestalozzi sau Piața Al. Mocioni.

 

 

„Aceste verificări sunt efectuate cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor care folosesc vehiculele pe două roți și care au nevoie de piste libere, neocupate de mașini, cu atât mai mult cu cât astfel de trasee au fost amenajate nu numai în zona centrală cât și în celelalte zone. Reamintim că sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare pe piste. Recomandăm, de asemenea, să se respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să se țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor”, a declarat Daniela Seracin, purtător de cuvând al Poliției Locale Timișoara.

 

 

Poliția Locală Timișoara face apel la cetățeni ca în cazul în care observă nereguli sau probleme care intră în competența sa să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, iar pentru cazurile în care sunt observate autovehicule pe pistele pentru bicicliști este valabil și numărul de telefon 0356.913, linie special înființată pentru astfel de sesizări.

 

Citește și:  Ce note au obținut la titularizare candidații din Timiș

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*