Redacție August 7, 2020

 

În urma analizei epidemiologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică Timiș la nivelul orașului Făget, inclusiv localitățile Colonia Mică, Temerești și Bichigi, a reieșit faptul că trendul cazurilor de infectare cu virusul SARS-Cov2 este descrescător, iar numărul cazurilor active a scăzut sub 3/1000 de locuitori.

 

Ca atare  Direcția de Sănătate Publică Timiș a propus ridicarea măsurii de carantină zonală instituită în orașul Făget, inclusiv localitățile Colonia Mică, Temerești și Bichigi, după expirarea celor 14 zile de carantină, adică începând cu data de 8 august, ora 19.00.

 

Propunerea a fost trimisă spre avizare Institutului Național de Sănătate Publică.

 

„După avizul INSP, în această după-amiază, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Liliana Oneț,  în cadrul căruia s-a a emis o hotărăre  privind ridicarea măsurii de carantinare a orașului Făget și satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică din județul Timiș.Conform hotărârii s-au stabilit următoarele:

Art. 1.  Carantina zonală instituită în orașul Făget și satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică,  județul Timiș, se ridică începând cu data de 8 august, ora 19.
Art. 2 . În perioada următoare, starea de sănătate a populației din orașul Făget și satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică,  județul Timiș, va fi monitorizată prin intermediul asistenței medicale primare (medici de familie, asistență socială), precum și de către personalul Spitalului Orășenesc Făget, sub supravegherea DSP Timis.
Art. 3. Pentru o periodă de 30 de zile, ulterior măsurii de ridicare a carantinei zonale:

1)   Se suspendă desfășurarea tuturor târgurilor, iarmaroacelor, oboarelor, piețelor de vechituri și a piețelor agroalimentare

2)   Terasele vor avea orar de funcționare în intervalul 8-22:00.

3)   Transportul în comun sau deplasarea către locul de muncă cu curse speciale se va face la maxim jumătate din capacitatea de transport a vehiculului și cu obligativitatea folosirii măștii.

4)   Slujbele religioase se vor desfășura doar în aer liber, cu un număr maxim de 50 participanți, cu respectarea regulilor de distanțare fizică, așa cum sunt ele prevăzute în Ordinul 875/2020 pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcașele de cult distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase. Orice alte măsuri suplimentare pot fi instituite prin hotărâri ale Comitetului Local pentru Situații de  Urgență al UAT Făget.

5)    Se impune măsura purtării măștii de protecție în aer liber, zona centrală (de promenadă) a orasului Făget, precum și în zonele de așteptare a mijloacelor de transport (stații de așteptare, peroane, gări, autogări etc)”, a transmis vineri, 7 august, Prefectura Timiș.

 

Citește și:  Procedură cu aproape 70% mai puține radiaţii pentru investigarea pacienților cu COVID-19 de la Victor Babeș Timișoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*