La prima vedere pare o veste neplacută, oamenii ăia vor merge mai puțin la serviciu și este posibil să și câștige mai puțin.
Dar, de fapt, astfel de noțiuni, “Kurzarbeit”, “Homeworking”, “Online Homeschooling” vestesc minunata lume nouă care stă să se nască, o lume în care nu mai trăim pentru a merge la serviciu, ci una în care mergem la serviciu numai pentru a ne asigura existența. Serviciul nu va fi cea mai importantă componentă a vieții noastre, ca acum, ci viața noastră va însemna familie, casa, hobby-urile noastre și, într-o măsură tot mai mică serviciul.
Nu o să mai spunem “Mă cheamă Ion, sunt webdesigner” sau “Eu sunt Maria, motostivuitoriță”, ci vom fi pur și simpli Ion și Maria.
E adevarat, vom avea mai puțin, nu vom mai putea risipi atât de mult ca acum, distracțiile noastre vor fi mult mai puțin costisitoare, dar vom avea suficient.
Una peste alta, sigur vom fi mai fericiți decât acum.
***
Să înțelegem că IT-iștii care se lăudau că abia așteaptă Bill Gates să-i angajeze au început să-și caute de lucru?
***
Scurt și concis Adrian Bența povestește astfel ca oricine să înțeleagă despre niște bani pe care îi dă guvernul.
Citind articolul veți afla cine poate să primească și care sunt condițiile, poate aveți noroc și vă încadrați.
***
Asta mai lipsea, pe lângă aparate pentru tensiune care afișează de fiecare dată alt rezultat și bagă oamenii în sperieți, acum avem și teste Covid individuale.
Nici alea din spitale nu dau rezultate precise, vă dați seama ce rezultate vor da acestea, în condițiile în care pentru așa ceva ar fi nevoie de condiții speciale de recoltare și transport și personal de înaltă calificare.
Mie mi-ar plăcea să găsesc de cumpărat la un preț sustenabil un aparat, ceva, care să îmi diagnosticheze automat sănătatea, un fel de telefon portabil în care într-o gaură să pun o picătură de sânge, în alta una de urină, pun degetul pe un LED și după un minut am un set de analize și interpretarea aferentă în ce limbă doresc. Dar, cu tot entuziasmul științific și idealismul meu, trebuie să recunosc suntem încă departe de așa ceva.
***
Ce surpriză:
Cineva îți dă în permanență, timp de 4 ani, șuturi în testicule, și după aceea lumea se miră că nu vrei să fie reales.
De fapt, în afara fabricanților de armament, a polonezilor și a românilor care sunt fericiți că a vorbit de câteva ori cu ei, pe Trump nu îl mai vrea nimeni reales, nici măcar familia sa. Omul ăsta și toată gașca aia care îl înconjoară sunt un pericol pentru omenire. Nu trebuie să cheltui bani cu serviciile secrete pentru a afla acest lucru.
Din păcate, situația e cam gravă, americanii vor avea de ales între doi bătrâni ușor sclerozați, din care unul refuză categoric să își facă un test psihiatric, și un tânăr care se pare că are tulburări bipolare
E cam ca la noi când am avut de ales între Vadim și Iliescu. Și, trebuie să recunoaștem că Iliescu în comparație cu Trump era un model de democrație și bun simț.
***
Acum toate formațiunile politice vor putea arăta cât de vizionare și adaptate sunt la lumea de mâine.
Că știți cum e, poți să faci, de exemplu, o bibliotecă clasică, cu miros de hârtie, cum spun snobii, la care numai zidurile să coste câteva milioane de Euro și în care ai două exemplare din fiecare carte, iar dacă vine încă unul trebuie să aștepte după ceilalți doi, sau poți să faci o bibliotecă în care indiferent câte milioane de oameni citesc o carte tot mai rămâne un exemplar.
Tot așa e și cu școala, putem investi banii în școli unde un profesor predă la grupuri de câte 20-30 de elevi, sau putem face școli unde un profesor, cel mai bun dintre cei buni, predă la 2-3 milioane de elevi.
***
O idee tare interesantă.
Oamenii inteligenți ar putea juca acest joc și fără să plece la Roma, ar fi o activitate tare interesantă de weekend.
Prima etapă ar fi să caute pe internet cartea în format digital, un exercițiu în sine din care putem învăța cum se caută și de unde se poate descărca o carte.
După aceea o vor citi, dar o vor citi pe un ecran, iar pe alt display se vor plimba prin Roma cu ajutorul Google Street View, căutând locurile descrise
Iar într-o zi ploioasă cei care au copii s-ar putea juca împreună cu aceștia, de exemplu să plece din Timișoara până în Egipt și să să viziteze împreună piramidele.