Redacție May 16, 2021

 

Azi, 16 mai, în Timișoara sunt programate următoarele evenimente:

 

Două lucrări, ambele aparținând cunoscutului compozitor italian Antonio Vivaldi – „Concert pentru flaut și orchestră în Do major „Per Flautino” RV. 443 și „Stabat Mater” în Fa minor pentru Alto și orchestră de coarde RV. 621 – vor fi interpretate în premieră națională în cadrul unui concert caritabil de muzică clasică susținut de Orchestra Musica Sacra Temeswar, condusă de dirijorul Andreas Schein.

Concertul, care are loc de la ora 18:00, la Biserica Altheia, este organizat de grupul de Adolescenți și Tineri Aletheia cu scopul de a înființa un fond de burse numit „Împlinește-ți visul” care să încurajeze tineri să își descopere și să își urmeze pasiunile. Banii pentru acest fond vor fi strânși prin diferite acțiuni caritabile organizate în timpul anului de către organizatori. În urma concertului se vor acorda primele două burse pentru doi tineri cu aspirații diferite: o tânără studentă la medicină, viitor medic pediatru, care va merge în Africa pentru o lună ca să lucreze cu copiii, și un adolescent care dorește să își dezvolte hobby-ul – acela de a cânta la tobe.

 


 

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara invită publicul la o nouă premieră. Este vorba de musicalul „NOUĂ” scris de Arthur Kopit (libret) și Maury Yeston (partitură), în varianta concepută de regizorul Györfi Csaba.

Dramaturgia este realizată de  Kiliti Krisztián, iar din echipă mai fac parte Albert Alpár (decor), Kiss Zsuzsanna (costume), Baczó Tünde și Györfi Csaba (coregrafia),  Cári Tibor și Roxana Deleanu (corepetitori muzicali) – ora 18:00. Spectaculosul musical „Nouă” este adaptarea filmului semi-autobiografic „8½” realizat de Federico Fellini, avându-l ca personaj central pe celebrul regizor italian de film Guido Contini, care suferă de o criză a vârstei mijlocii.

Citește și:  Patru nume noi anunțate pentru JazzTM 2019

Programat inițial să aibă loc în grădina de vară a fostului cinematograf Arta, având în vedere prognoza meteo, spectacolul se va juca în Sala Mare a teatrului, cu stricta respectare a normelor în vigoare a numărului de persoane care au acces în sală.

 


 

Teatrul Național Timișoara se redeschide publicului după mai mult de jumătate de an în care întâlnirea cu spectatorii a avut loc exclusiv în spațiul virtual, prin transmisiuni în direct ale spectacolelor din repertoriul său.

De la ora 19:00 – La Sala Mare, are loc spectacolul „Mătușa Julia și Condeierul” după Mario Vargas Llosa, regia artistică Sabin Popescu – Mărăşeşti nr. 2.

 


 

‣ Muzeul Național al Banatului

 • Expoziția permanentă Ștefan Popa Popa’s (Bastionul Maria Theresia)
 • Exponatul lunii mai: Pumnale africane de tipul Fang (sec. al XIX-lea)
 • Expoziția Patrimonium 2020 (Bastionul Maria Theresia, mansarada B1)

 


 

‣ Muzeul Național de Artă Timișoara

 • Recital „Cânt și cuvânt în romantism II, ora 19:00, Sala Barocă. Evenimentul face parte din stagiunea artistică 2020 – 2021, a Operei Naționale Române din Timișoara
 • Expoziția permanentă 111 & SIGMA
 • Expoziția permanentă Artă religioasă veche
 • Expoziția permanentă Artă bănățeană veche
 • Expoziția permanentă Artă modernă românească
 • Expoziția permanentă Corneliu Baba
 • Expoziția permanentă Artă europeană

 


 

‣ Muzeul Satului Bănățean Timișoara

 • Expoziții permanente: Centre de ceramică din Banat, Podoabe bănățene, Costum popular – Sala de expoziții a muzeului
 • Expoziția „Țesături de interior din Banat” – holul Bibliotecii
 • Circuit de vizitare în aer liber – Centrul Civic: Biserica Topla, Școala de la Bârna, Primăria Sărăzani; Casa de la Bata; Gospodăria de la Căpâlnaș; Casa de la Birchiș; Gospădăria de la Chizătău; Gospodăria de la Zolt; Casa deportaților în Bărăgan; Casa Națională de la Babșa.

 


Sursă calendar evenimente: rador

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*