Redacție April 20, 2020

 

Mai multe ţări europene încep săptămâna cu măsuri provizorii de relaxare a interdicţiilor din timpul epidemiei. Această ridicarea treptată a măsurilor de carantină este influenţată de încetinirea ratei infecţiei şi capacităţii mari de testare pentru o identificare rapidă a persoanelor infectate.

 

În Germania magazinele mici au voie să se deschidă începând de azi, iar şcolile îşi vor relua activitatea pentru acele clase unde au loc examene de absolvire, conform Mediafax.

Berlinul a anunţat încă de săptămâna trecută că rata infecţiei a încetinit şi că focarul a fost pus sub control, dar i-a avertizat pe oameni că trebuie să rămână vigilenţi pentru a evita un al doilea val de infecţii.

 

Tot începând de azi Polonia  redeschide locurile de promenadă – parcurile şi pădurile – iar în  Norvegia , grădiniţele îşi redeschid uşile pentru copii.

 

Cehia  permite comercializarea în aer liber din pieţe, iar în Albania , industriile minieră şi petrolieră își reiau activitatea.

 

În schimb, Spania, care are una dintre cele mai stricte blocaje ale Europei, şi Franţa au decis să amâne relaxarea măsurilor pentru încă câteva săptămâni. În Spania, însă, copiilor li se vor permite reluarea activităţilor în timpul liber începând cu săptămâna viitoare.

 

Citește și:  Programul teraselor va fi prelungit până la ora 24

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*