Redacție December 30, 2019

 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a fost trimis în judecată alături de alte opt persoane în dosarul privind vânzarea frauduloasă a unui număr de 207 imobile, majoritatea situate în centrul vechi al municipiului Timişoara.

 

După aflarea veștii, Nicolae Robu a afirmat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că toată viaţa lui a fost cinstit şi că se consideră nevinovat.

 

„Sunt surprins să aflu că am fost trimis în judecată, citez, ”pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată”. De ce? Pentru că toată viaţa mea am fost un om cinstit -ultracinstit! -, dăruit 100% interesului public în toate asumările -14 ani Prorector, 8 ani Rector -ultimii 4 dintre aceştia simultan şi Senator-, 7.5 ani Primar-, din fiecare poziţie lăsând în urma mea realizări pt care stau cu fruntea sus în faţa oricui, realizări pt care eu am muncit enorm, cu pasiune, chiar cu fanatism aş putea spune, plătindu-le cu viaţă din viaţa mea!”, şi-a început Robu postarea.

„Eu nu ştiu ce au făcut ceilalţi acuzaţi în dosar, un dosar în care este vorba despre sute de locuinţe, locuinţe foarte bune, majoritatea situate în centrul vechi al oraşului şi nici nu mă interesează, dar ştiu ce am făcut eu. Eu am semnat, DUPĂ ce 4 sau 5 semnături anterioare ÎMI GARANTAU că totul este LEGAL, contractele de vânzare-cumpărare către / de către chiriaşi pentru două locuinţe ultramodeste, deloc centrale -una de 25 mp, alta de 50 mp, a se vedea poza ataşată-, locuinţe a căror vânzare nu a fost decisă de mine, ci de o comisie specială, înfiinţată pe vremea precedentului Primar. Acuza adusă este că vânzarea s-a făcut în baza Legii 112, care statuează un mod de calcul al preţului avantajos chiriaşului, în condiţiile în care o cerinţă de aplicabilitate a acestei legi nu ar fi fost respectată. După ce am fost chemat la DNA, le-am cerut explicaţii celor din comisie şi mi s-a spus că ei au decis vânzarea în baza unei hotărâri de dinainte de a fi eu Primar, bazată pe sentinţe judecătoreşti care au dispus acelaşi lucru în cazuri similare”, a mai spus Robu.

Citește și:  9.799 cazuri noi de COVID-19 la nivel național, în ultimele 24 de ore. 1.092 persoane internate la ATI

 

„În încheiere, o spun din nou:
1). n-am nimic în comun cu vânzarea / retrocedarea de locuinţe valoroase, în zona centrală şi cu prejudiciul estimat de DNA la peste 9 milioane de euro
2). implicarea mea în dosar consistă exclusiv în semnarea a două contracte de vânzare-cumpărare pentru două locuinţe de mică valoare, deloc centrale, ultramodeste, una de 25 mp, alta de 50 mp, dintr-un fund de curte (a se vedea poza ataşată)-, locuinţe a căror vânzare nu a fost decisă de mine, ci de o comisie specială, înfiinţată pe vremea precedentului Primar. Eu doar am semnat contractele, NU LE-AM DISPUS şi le-am semnat sub garanţia că ele respectă legea în toate privinţele
3). cu mine ca Primar nu s-a retrocedat nicio clădire, nicio locuinţă, nici către clanuri, nici către neclanuri, nici în centru, nici la periferie, dimpotrivă, cu mine ca Primar, au fost readuse în domeniul public, PRIN INSTANŢĂ, 3 clădiri spitaliceşti ultracentrale, ajunse la clanuri, precum şi, după câţiva ani de lupte grele, toate cele 8 foste cinematografe -două ultracentrale!-, ţinute în stand-by pt a se pune mâna pe ele de către unii-alţii!
4). sunt cinstit 100%, aşa cum am mai declarat şi când pretind asta mă pot uita în ochii oricui!”, a mai scris Robu.

1 thought on “După ce a aflat că a fost trimis în judecată de către DNA, Nicolae Robu și-a declarat pe Facebook nevinovăția: Toată viaţa mea am fost un om cinstit

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*