Redacție March 22, 2022

 

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a reacționat și a catalogat știrea potrivit căreia în țara noastră autoritățile vor provoca intenționat o pană de curent uriașă ca fiind falsă.

 

Pe site-ul postului România TV a fost publicat un articol intitulat „Blackout în România. Scenariul sumbru pregătit de Raed Arafat”. Conform acestui articol, timp de patru zile ar urma să fie provocată o pană de curent la nivel național pentru ca autoritățile să verifice cum ar reacționa populația și spitalele. DSU a catalogat această știre drept una falsă și îndeamnă cetățenii să nu intre în panică.

 

Comunicat DSU: ATENȚIE‼️‼️FAKE NEWS‼️

 

Ca urmare a unor informații false diseminate opiniei publice de către site-ul România Tv, conform cărora, instituția noastră ar pregăti un scenariu care vizează o pană de curent simulată pentru a vedea “cum ar reacţiona spitalele şi populaţia dacă România ar rămâne fără curent electric timp de patru zile”, precizăm că ne DELIMITĂM FERM de aceste informații date “pe surse” care pot crea panică în rândul populației.
Asigurăm întreaga opinie publică de faptul că informațiile prezentate de site-ul televiziunii amintit anterior se înscriu în spectrul informațiilor false, de tip FAKE NEWS.
Vă rugăm să vă informați din surse oficiale!
Citește și:  Start program „Litoralul pentru toți”

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*