Nicoleta C. March 16, 2022

 

Primii copii ucraineni refugiaţi au fost repartizaţi la şcolile şi grădiniţele din judeţ, cu statut de audienţi. Profesorii care știu limba ucraineană din școlile gimnaziale din Ştiuca, Bethausen, Victor Vlad Delamarina – Pietroasa Mare, Bârna, Timişoara şi de la Liceul Haşdeu din Lugoj vor sprijini derularea activităţilor cu acești elevi.

 

Comisia de învăţământ va orienta copiii spre acele unităţi din Timişoara sau împrejurimi, ţinând cont de posibilitatea de a avea cadru didactic cunoscător de limbă ucraineană.

 

Deocamdată, au statut de audienţi. Majoritatea tranzitează ţara noastră. Sunt printre ei şi părinţi cu copii care vor rămâne în Timişoara. Dacă hotărăsc să rămână, vor avea nevoie de echivalare studii, aşa cum se face pentru orice copil venit din afara ţării şi care vrea să-şi continue studiile în România”, a declarat şefa IŞJ Timiş, Aura Danielescu, citată de Agerpres.

 

Mai mulți copii au fost repartizați la unități de învățământ din Timișoara, unde există cadre didactice care știu limba ucraineană: Liceul Calderon, Școala Gimnazială nr.2 Timişoara, Şcoala Gimnazială nr. 24 sau Grădiniţa P.P. nr. 14.

Citește și:  Alt caz de COVID-19 în Timiș în ultimele 24 de ore, 320 la nivel național din 11.075 de teste făcute

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*