Redacție May 9, 2019

 

Șoferii, dar și pietonii, care se deplasează pe B-dul Republicii din Timișoara sunt expuși unui pericol iminent, mai mulți copaci uscați de lângă Parcul Central fiind gata să cadă.

 

Un cititor Info Timișoara a sesizat redacția cu privire la riscul la care sunt expuși oamenii care trec prin zona respectivă, astfel că am făcut o verificare la fața locului. Mai mulți copaci de pe Republicii, pe sensul de mers dinspre Gara de Nord spre Operă, pe partea cu Parcul Central, sunt uscați complet și gata să cadă peste trecători, la prima repriză de vânt mai puternic. Din ei s-au rupt și au căzut deja mai multe crengi de grosimi considerabile. Acestea au fost mutate lângă gardul Parcului Central de către pietoni pentru a elibera trotuarul.

 

 

Deși autoritățile locale au „toaletat” până la trunchi mai mulți copaci sănătoși din Timișoara, se pare că i-au omis pe cei cu adevărat uscați și care pun viața oamenilor în pericol. Poate se așteaptă „tomograful pentru arbori”, pe care primăria vrea să-l cumpere cu peste 60.000 de lei, pentru a se testa evidentul: copacii despre care vorbim sunt uscați, gata să cadă, reprezintă un pericol real și trebuie tăiați de urgență.

Până când autoritățile vor înțelege gravitatea situație și vor lua măsurile necesare, vă îndemnăm să aveți atenția sporită dacă treceți prin zona respectivă.

 

 


Scriem pentru timișoreni. Susțineți-ne demersul!

 

 

 

Citește și:  11 utilaje împrăștie materiale pentru înlăturarea zăpezii și a poleiului, la Timișoara

1 thought on “Copaci uscați, gata să cadă, pericol pentru trecătorii de pe Bulevardul Republicii, la Timișoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*