Nicoleta C. October 4, 2021

 

Consilierii locali sunt chemați, marți, de la ora 17, în regim online, la o ședință AGA Colterm, pentru aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în regim centralizat în Municipiul Timișoara către Colterm S.A. Ședința AGA va fi precedată de o ședință „de îndată” a Consiliului Local Timișoara pentru aprobarea aceluiași contract.   

 

Vechiul contract de delegare a activității de termoficare a fost încheiat în 2006, pe 15 ani, expirând anul acesta. Din acest motiv, noul contract, în conformitate cu avizul primit de la Consiliul Concurenței, va fi încheiat pe o perioadă de 5 ani.

 

„Explozia prețurilor la energie, la nivel național, coroborat cu managementul dezastruos din ultimii ani, a dus Colterm într-o situație extrem de dificilă.  De aceea, în ultimele luni, cu ajutorul specialiștilor, am lucrat intens la redactarea acestui document, pentru ca, după 15 ani, să avem un contract bine făcut. Avem nevoie de o bază ordonată, curată, pe care putem construi. Odată cu încheierea acestui contract, ne asigurăm că serviciul de termoficare din municipiu se desfășoară în conformitate cu legislația, atât la nivel național, cât și la nivel european”, a spus Dominic Fritz.

 

Până anul acesta, Municipiul Timișoara avea încheiate cu Colterm trei contracte: două de concesiune pe o perioadă de 49 de ani și unul de delegare pe o perioadă de 15 ani. În contextul expirării perioadei contractului de delegare, și pentru că perioada de 49 de ani nu mai corespunde normelor actuale în materie de concurență, cele trei contracte vor fi unificate într-unul singur, redactat în conformitate cu prevederile legale.

Citește și:  Tribunalul Timiș, set de măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului COVID-19

Contractul de delegare a gestiunii a fost transmis vineri, 1 octombrie, consilierilor locali.

Ședința de plen va fi urmată de o întrunire a Adunării Generale a Acționarilor Colterm S.A., în cadrul căreia va fi ales și noul Consiliu de Administrație al societății de termoficare.

Noul contract poate fi consultat aici: https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=10B35FB94B999583C225876400303FE2

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*