Nicoleta C. October 10, 2019

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stamora- Moraviţa au depistat un cetăţean turc, care a încercat să intre ilegal în ţară, folosindu-se de un paşaport fals.

În data de 09.10.2019, ora 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean sârb, în vârstă de 67 de ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Serbia, însoţit de o persoană de sex masculin ce avea calitatea de pasager.

La controlul de frontieră, pasagerul a prezentat un paşaport eliberat de autorităţile din Turcia. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare cu aparatura din dotare, stabilind că acesta este fals, motiv pentru care persoanele în cauză au fost duse la sediul instituţiei pentru cercetări.

Astfel, la cercetări s-a stabilit că pasagerul este cetăţean turc K.K., în vârstă de 26 de ani şi a recurs la această metodă deoarece nu avea viză de călătorie în paşaportul personal.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals cât şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale care se impun.

Autoturism căutat de autorităţile din Marea Britanie, indisponibilizat de poliţiştii de frontieră
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa – judeţul Timiş au depistat la controlul de frontieră un cetăţean britanic, care conducea un autoturism marca Audi, căutat de autorităţile din Marea Britanie.

Citește și:  Record de cazuri noi de COVID-19, 2.958 la nivel național, în ultimele 24 de ore, dintre care 104 în Timiș

În data de 09.10.2019, ora 16.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră, un cetăţean britanic în vârstă de 39 de ani, la volanul unui autoturism marca Audi.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că mijlocul de transport figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie în data de 08.10.2019.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a împrumutat autoturismul de la un prieten pentru a călători, fără a avea cunoştinţă despre faptul ca acesta este căutat de autorităţi.

Drept urmare, autovehiculul în valoare de aproximativ 20.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul sectorului, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Subcomisar de poliţie NICOLA PETRE-IONUŢ

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*